Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyszer csak sok lesz a jóból, és mindennek vége szakad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Lezárult a Nemzeti Konzultáció, mindenki lenyugodhat végre, a kormány most már tudja, hogy mit kell tennie. Na persze eddig is tudta, de most már van is mire hivatkoznia olyan ügyekben, amely a teljes lakosság életét befolyásolja olykor. Ez a konzultáció minden idők második legnépszerűbbje volt csupán, amelynek oka nyilvánvalóan az, hogy a gaz balliberális nemzetrontók mindent megtettek azért, hogy az emberek ne mondhassák el véleményüket. Pontosabban a nemzeti kormány kommunikációja ez, hiszen az, ha valaki nem a kormány számára juttatja vissza a fecnit, hanem mondjuk Hadházy Ákos és csapata számára juttatja azt el – mert nem bízik abban, hogy véleményét valóban figyelembe veszi a kormány – akkor hazaáruló, nemzet és családtagadó. De hogy ezt nem csak én találom ki, arra itt van egy jó példa:

Halász János kiemelte: minden idők második legnépszerűbb konzultációja volt a mostani, ami azt jelzi, hogy a magyarok fontosnak tartják elmondani véleményüket az életüket és az ország jövőjét meghatározó kérdésekben.

Pedig a baloldali pártok mindegyike próbálta ellehetetleníteni, hogy az emberek véleményt mondjanak: Gyurcsányék, a szocialisták, a momentumosok, az LMP-sek, a jobbikosok mind próbálták lebeszélni az embereket arról, hogy részt vegyenek a konzultációban – mondta a frakciószóvivő, hozzátéve: olyan „aljas és gátlástalan módszereket” is bevetettek, hogy begyűjtötték, széttépték, és még a postaládából is kilopkodták a kérdőíveket.

Szavai szerint a baloldal ezúttal sem akarta, hogy hallatsszon a magyar emberek véleménye a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a bevándorlásról, Magyarország gazdasági szuverenitásáról és a „második Soros-tervről”. Azért nem akarja – folytatta -, mert ők soha nem a magyar emberek akaratát, hanem „idegen hatalmak megrendelését teljesítik”.

A kormány kommunikációja tehát az elmúlt tíz évben egy centit sem változott. Vannak ők a nemzeti oldalon, meg vannak az idegen hatalmak megrendelését teljesítő hazaárulók. De nem gond, hiszen a mi erős kormányunk minden nehézség ellenére meg tudta oldani, hogy aki ki szerette volna fejteni a véleményét, az megtehette. A harcot megvívták és természetesen győztek, ami óriási siker mindannyiunk számára. Az ember már nevetne ezen az egészen, ha sokan ezt nem vennék teljesen komolyan. Százezrek állnak harcra készen minden egyes áldott nap, miközben semmilyen valódi háború nincs ebben az országban, maximum féktelen rombolás.

Orbán nem háborúzik, amikor beszántja az SZFE-t, az MTA-t, vagy a CEU-t. Ő csak él kétharmados hatalmával, majd közpénz milliárdokat felhasználva tönkreteszi mindazt, ami évek, évtizedek alatt épült fel, és amely még értéket jelentett ebben az országban. Nincsenek valódi ellenfelek, ezért háborúról, sőt még harcról sem beszélhetünk. A hatalom rendelkezésére áll minden eszköz ahhoz, hogy csak úgy tönkre tegyen bármit, akár egyetlen éjszaka leforgása alatt. Lehet persze ellenállni – és kell is – de mindenki pontosan tudja, hogy ameddig nem fog össze az egész ország egy közös ügyért, addig itt változás csak ideig-óráig elképzelhető.

Az SZFE diákjainak kiállása példaértékű, de szinte biztosan tudható, hogy mi lesz az ügy kimenetele. Ez nem azt jelenteni, hogy ne lenne most egyébként óriási szükség arra, amit ezek a fiatalok tesznek, csak azt mondom, hogy ameddig minden hatalom a Fidesz kezében összpontosul, addig csak részsikereket lehet elérni hasonló akciókkal. Az SZFE és az Index ügye viszont elég lehet arra, hogy tízezrek, akár százezrek mondják azt majd 2022-ben, hogy csak azért is elmennek szavazni és csak azért is elmondják a véleményüket, ugyanis elegük van abból, ami ebben az országban történik.

Mert lehet itt Nemzeti Konzultációkkal bohóckodni, de a vak is látja, hogy egyre nagyobb gondba került a hatalom és ha nem sikerül valamit kitalálniuk hamarosan, akkor nem csak a kétharmad, de a kormányzásuk is veszélybe kerülhet. A sok aljasság összeadódik, amelynek hatásait a kormány jócskán alábecsüli.

Mai cikkeink:

Nem kormányt kellett volna ekeznek alakítani, hanem színjátszókört

Hirtelen fontos lett a feketék élete 

Az Orbán-család és az álszent moralizálás

A Nagy Nemzeti Bukta 

Úgy tűnik, vallás nélkül már azt sem tudjuk mi a jó, és mi a rossz 

Ha borul a szarosbili, az orbánmagyarok pontosan tudni fogják, ki tehet róla

Úgy látom a kioktatás már megy

Augusztusi ég alatt

Megtámadott a vírus

A papok egyháza nem a hívők közössége 

Mai kiemelt kommentjeink:

Jó a hasonlat a dinnyével. Nekem viszont lehet, beragadt valami (vagy csak nem szeretem a dinnyét), mert végig a jelenlegi kormányra asszociáltam. Amit megvettünk (valakik megszavazták), hazavittük (kénytelen-kelletlen viseljük), majd dühöngünk, hogy befaragtunk vele és még a pénzünk is bánja.
Folyamatosan meglopnak bennünket. Vajon meddig kell még ezeket a „Lőrinces” dinnyéket elviselnünk?(Sándorné)
Nagyon hamar el fogunk jutni oda, hogy aki nem vallásos, az csak egy civilizálatlan barbár ösztönlény lehet a „keresztények” szemében.(Gábor)
Akik tényleg hisznek, azok tudják, hogy mi a jó és mi a rossz. DE. Ezek szerint maga az egyház és legtöbb vezetői nem hisznek, mert ha tudják is hogy mi a jó, nem azt csinálják és nem úgy élnek. Ugyan ez vonatkozik az ország tulajdonosaira is. Ezt a szemléletet akarják a gyermekekbe beoltani? „Tudjátok gyerekek, ezt kell mondani, azt meg csinálni”. Érdekes módon, nagyon sok nem hívő ember úgy él, ahogyan az igazi hívők élnek. Nem lopnak, nem hazudnak, nem ölnek, tisztelik azokat az embereket akik kiérdemelték. Csak mostanában sokat káromkodnak /velem együtt/, mert ezt az életet másképp nem lehet elviselni.(Transzporter)
A dinnyés dolog aktuális, mert holnap lesz az ominózus lőrincesedés napja. Egyébként nem csak Lőrinc, hanem Viktor nap is lesz holnap, de az nem olyan jelentős, mert megviktorosodni nem szokott a dinnye. Csak az egész ország, úgy kb. 365 napig évente.(Zsoltix)
A mai nap kommentje pedig birkanyeerowé:
Nem színjátszókört kellett volna alakítaniuk, hanem akként bejegyeztetni a Fideszt, ami: vallási szekta és szellemi Ku-Klux-Klán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.