Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy tűnik, vallás nélkül már azt sem tudjuk, mi a jó, és mi a rossz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb 100 milliárd forint támogatás érkezik a katolikus, a református és az evangélikus egyház számára Soltész Miklós államtitkár és az emberi erőforrásról elnevezett minisztérium jóvoltából, amely pénzeket óvodák fejlesztésére használhatnak fel. Hogy mégis miért az egyházi fenntartású óvodákat tömik ki közpénzzel? A válasz egyszerű, ezt Soltész így fogalmazta meg: egy katolikus óvodában olyan pedagógusokra lehet bízni a gyerekeket, akik maguk is hívők, tudják, mi a jó és mi a rossz, ezért a jó irányba próbálják terelni a gyerekeket. Egy állami óvodában a pedagógusok nyilván nem tudják, hogy mi a jó és a rossz, ezt csak és kizárólag azok tudhatják, akik hisznek istenben. 

Az egyházi óvodák fejlesztési programjáról és a kormány népesedéspolitikájáról is beszélt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Kistarcsán, a Szent Anna Katolikus Óvoda átadóünnepségén.

Soltész Miklós elmondta, a kormány elindított egy egyházi óvodai programot, amelynek a keretében a református egyház 30 milliárd forint, a katolikus egyház 67 milliárd forintot, az evangélikus egyház pedig 9 milliárd forint támogatást kapott. Az államtitkár közölte, hogy 2010 óta több mint 16 ezerrel nőtt az óvodai férőhelyek száma és kitért arra is, hogy a teljes termékenységi arányszám is emelkedett, a 2010-es 1,25-ről 1,5-re, ami azt jelzi, hogy jó irányba halad a kormány családpolitikája.

Erről szólva hozzátette, hogy a házasságkötések száma is változott, a 2010-es 36 ezerhez képest tavaly már meghaladta a 65 ezret, miközben a válások száma csökkent, 2010-ben még 23 800, 2019-ben viszont már csak 17 400 válást rögzítettek. Nem elhanyagolható, hogy az abortuszok száma a 2010-es 40 500-ról mostanra 25 800-ra csökkent, ami még mindig sok, és “küzdünk a további csökkenés érdekében” – hangsúlyozta Soltész Miklós.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy egy katolikus óvodában olyan pedagógusokra lehet bízni a gyerekeket, akik maguk is hívők, tudják, mi a jó és mi a rossz, ezért a jó irányba próbálják terelni a gyerekeket. Az új óvodát és használóit Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!