Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hagyjuk már ezt a folyamatos hazudozást, Viktor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Ma megint igen erős interjút adott Orbán Viktor a közrádiónak, amelyben elmondta, hogy úgy neveltem a lányaimat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni, mert szép dolog, hogy van mellettük egy férfi, de azokra nem lehet mindig számítani. Hát mégis mi a büdös francról beszél a drága miniszterelnök? Ki áll a saját lábán az Orbán családban? Teljesen komolyan érdekelne a dolog. Ráhel egészen biztosan nem, hiszen már ezidáig is több milliárd forint közpénzbe került az, hogy eljusson oda, ahol épp tart. Azt mondjuk nem tudom, hol van, de a lényeg, hogy az apjának köszönheti mindazt, amiért soha nem kellett megdolgoznia. Megkap mindent, amit kér sőt, még annál jóval többet is. Tiborcz kitömése szintén Orbán érdeke volt, annak az égvilágon semmi köze nem volt Orbán vejének tehetségéhez, ilyennel ugyanis nem rendelkezik.

Az Orbán-család – tisztelet a kivételnek, már ha van ilyen – az adófizetők pénzéből él, és építi karrierjét. Megszoktuk már persze, hogy Orbán napja minden percében hazudik, de ezt a sajátlábas dolgot igazán elengedhetné már végre, hiszen szerintem már a hívei sem nagyon hiszik ezt el. Legközelebb mi lesz a reggeli program? Bejelenti, hogy Mészáros Lőrinc nem az ő segedelmének köszönhetően vált az ország leggazdagabb emberévé, hanem igenis zseniális tudásának köszönhetően? Esetleg Kósa Lajost és a drága édesanyját emeli ki, mint zseniális üzletembereket, akik saját lábon állnak? A kormánytagok közül most hirtelen egyetlen embert sem tudnék kiemelni, aki saját erőből jutott el oda, ahol most van. Milliomossá válni normál esetben nem egyszerű, és politikai kapcsolatok nélkül keserves meló. Amennyiben valaki viszont a politikai kapcsolatai okán tollasodik meg, úgy korrupcióról beszélünk, ami normál esetben egy börtönnel büntetendő cselekmény.

Voltak és vannak is olyan üzletemberek idehaza, akik saját maguk építették fel birodalmukat, azonban ez igen ritka. Pláne mostanában, amikor ha valaki ügyesen csinál valamit, és elér egy bizonyos árbevételt, akkor a kormány – pontosabban Mészáros – azonnal lecsap a cégre és visszautasíthatatlan ajánlatot tesz. Hány és hány ilyen cég került már a kormány kezére, ezzel valóban tehetséges üzletembereket kisemmizve, vagy elzavarva az országból? Aki itt ma valóban a saját lábán áll, annak köze nincs a hazai politikához, hiszen ott mindenki korrumpálható. De ne is foglalkozzunk bővebben ezzel az átlátszó hazugsággal, nézzük inkább, mi folyik Veszprémben.

88,5 milliárdot kap Veszprém a kormánytól a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa évadra.

Ezzel nem is lenne semmi gond, örül az ember, ha szépül az ország, csak érdemes megemlíteni, hogy ezen támogatás közel fele – 39 milliárd forint – egyházi épületek felújítására megy. A Veszprémi Főegyházmegye ezt a pénzt a vár megújítására és a történelmi egyházi épületek újbóli használatba vételére szánja. Nem más ez tehát, mint hogy a magyar adófizetők pénzéből vásárolgat további ajándékokat a kormány a keresztény egyháznak. Az egyik ajándék pedig nem más, mint ez: az érsekség „visszaszerzi” az önkormányzattól az egykori piarista gimnázium üresen álló épületét, és négycsillagos szállodát nyit benne. Hát nem nagyszerű? Egyházi szálloda! Bár stadionra már szert tettek, de ilyenje még azt hiszem, nem volt az egyháznak, éppen ideje volt újabb üzletbe vágni.

Mennyire beteg ország az, ahol nincs 6 milliárd forintnál több arra, hogy támogassák az ország egyik, ha nem legjelentősebb hídjának felújítását, de van 39 milliárd forint arra, hogy lefizessék az egyházat? A középkorban élünk, vagy mi van itt? Mióta feladata az államnak az, hogy az adómentesen működő egyházakat megsegítsen anyagilag? Kitől kapott felhatalmazást erre a magyar kormány? Lehet azzal vádolni a nem konzervatív oldalt, hogy nem támogatja az egyházak kitömését, de vajon mégis miért tennénk? Ez egyszerűen nem normális. Sem most, sem később, de még 100 évvel ezelőtt is elfogadhatatlan lett volna az, hogy milliárdokkal tömjék ki az amúgy is kivételezett helyzetben lévő egyházat.

Mai cikkeink:

Akkor mit fog enni a vejkó, vagy a disznószerelő?

Falat a föld alá is!

Amíg nincs hangosan és érthetően megfogalmazott számonkérési igény, addig marad a korrupció és a cinizmus

Elkezdődött

Mészáros, a nagylelkű

Szobaforradalmárok

Zsugorodó örökség

Magunkra sem fogunk ráismerni, nem hogy az országra

Felelni

Banánpálinka

Mai kiemelt kommentjeink:

A maszkot nem viselő tisztifőorvos asszony a kerítésnek mesélte el, hogy miért kell annak ott állnia, vagy annak a pár határőrnek, akik kísérték? Vagy átkiabált a nem létező migránsoknak, hogy ide be nem merjenek jönni, mert irgum burgum? Vagy csak megnézte, elég sűrű e a háló, hogy legalább a vírusok ne jöjjenek át. Egyébként sehol másutt nem érkezhet hazánkba vírus, csak azon a déli szakaszon, a miskolciak, sárospatakiak, soproniak megnyugodhatnak. (Virág)

bármilyen hatóság ma Magyarországon, ami kormánytól független… aha, én meg vagyok a szűzmária. (Lustamacs)

„egy ideje arról beszélnek a kormánytagok, hogy csak úgy képzelhető el egy második hullám kialakulása, ha valaki azt behozza külföldről,” És egy tegnapi hír: Bajnokok Ligája és Európa liga selejtezők is lehetnek Magyarországon, ha a koronavírus járvány miatt más helyszínen nem lehet lejátszani a mérkőzéseket. (Erzsébet)

Abszolút friss, mai sztori. Fiam gyógyszertárban váltja ki a gyógyszeremet. Gyógyszerész maszkban, aztán leveszi, mert köhögnie kell, gondosan beleköhög a markába, visszaveszi a maszkot, majd az összeköhögött kezével átadja a gyógyszereket. Mellesleg Ventolint, amit kimondottan tüdőbetegeknek írnak fel. Szegény gyógyszer most karanténban van 🙂 (Melinda)

Néha furcsa olvasni az MTI közleményeit. Főleg, mikor idéznek egy riportalanytól. Olyan szocialista, munkás, paraszt íze van a nyilatkozatoknak.

A szélsőséges időjárás ellenére! Az elvtársak! Összefogtunk! Az étkezési búza kiváló, csak mire lisztként a bolt polcaira jut a kutya nem tudja kifizetni az árát. Az elvtársak a Tsz-ben (most növény- és állattenyésztő telep) mindent megtesznek, egy év alatt túlteljesítik az ötéves tervet. Igen elvtársak, mindent nemzeti színű szalaggal kötünk át. Még a szart is, mielőtt lehúzzuk a nemzeti porcelánba, hogy a nemzeti kalocsai mintás csatornán át a nemzet fejére hulljon.

„A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi fideszes szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.” (Singing Jungle)

A mai nap kommentje Györgytől:

Miért gondolhatja itt valaki is, hogy nálunk jobb, mint Belaruszban? Annak a néhány ellenzékinek (már amennyiben ellenzéki), akit nem börtönöznek be, annak persze igen. És a másik kilencmillió-akárhányszázezernek? Szabad választás nincs, törvény előtti egyenlőség nincs, egészségügy, oktatás romokban, szociális háló, szolidaritás nincs, az orrunk előtt lopják el az ország minden javait. Ebben a helyzetben a díszellenzékiek azon lamentálnak, hogy milyen program mentén állítsanak össze ilyen-olyan listákat a ’22-es bukáshoz? Tessék tudomásul venni, egyetlen program lehet csak, aminek teljes szövege: Orbán takarodj, nem folytatjuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.