Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor mit fog enni a vejkó vagy a disznószerelő?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Az a jó hírem mára, hogy péntek van, tehát emberi számítások szerint holnap szombat lesz. Tegnap még csak csütörtök volt, Így hát Müller Cecília szorgosan tette a dolgát. Ez esetben ez azt jelenti, hogy elment megtekinteni a határkerítést, nehogy bejöjjenek rajta a migránsok, a vírusok és a fertőző gócok. Ha a többi ország ismerné a kipcsak titkot, biztosan ők is körbepisálták volna a határokat időben. De azok buták, nálunk ellenben érik a görögdinnye.

A Lánchídra kiírt, majd visszadobott közbeszerzésről is mesélt Gulyás Gergely a soros kormányinfón.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva beszélt a Lánchíd-felújítás közbeszerzési eljárásának kiírásáról, amelyet a Közbeszerzési Hatóság jogellenesnek ítélt. Azt mondta: az ügyben semmilyen értelmezési kérdés nem merül fel, a hatályos jogszabályok egyértelműen előírják, hogy építési beruházásoknál az elmúlt 5, illetve legfeljebb 8 év teljesítését lehet figyelembe venni referenciaként.

 Hozzátette: a szabály nem új, 2013 óta így van, ráadásul a szocialista kormányok idején öt év volt a referenciaidőszak, ezt a Fidesz-KDNP-kormány hosszabbította meg legfeljebb nyolc évre.
    “Ezután különböző cégeket megvádolni és gazdasági érdeket keresni egy egyébként független hatóságnak a nyilvánvalóan a törvény szerinti beavatkozása esetén felelőtlenség és még jogilag is értékelhető lenne” – fogalmazott a miniszter. Megjegyezte, hogy Karácsony Gergely főpolgármesternek vissza kellene szereznie a rá korában jellemző higgadtságot, továbbá bocsánatot kellene kérnie a kormánypártoktól.
    Ismételt kérdésre azt is mondta: a szabálytalannak ítélt közbeszerzési kiírást egy joghallgatónak is csak tíz percébe telik módosítani.
    Arra a felvetésre, hogy Karácsony Gergely szerint a kormány üldözi őt, a miniszter úgy reagált: a kormánytól független Közbeszerzési Hatóság a jogszabályban leírt nyolc éven belüli teljesítést kéri számon a főpolgármesteren.
    Ráadásul a kormányrendelet már Tarlós István hivatali idejében is érvényben volt – közölte.
    Azt is mondta: Karácsony Gergely saját magára nézve kedvezőbb szabályokat szeretne, mint amilyeneket Tarlós István vállalt. Hozzátette: a kormány mindezek ellenére szeretne segíteni a fővárosiaknak, hogy minél előbb használhassák a Lánchidat. (MTI)

Szálazzuk szét ezt! A fideszes kormány a fideszes kormány által meghozott törvényre és Tarlós Istvánra hivatkozik úgy, mintha legalábbis a Bajnai-kormány lenne a háttérben. Sőt, Gulyás Gergely arra célozgat, hogy Karácsony valakiket helyzetbe akart hozni azzal, hogy 10 évre terjesztette volna ki azt az időszakot, ami referenciaként szolgálhat a bírálatnál, minimum nevetséges. Egyszerűen arról van szó, hogy az elmúlt 5 évben Mészáros Lölö valamelyik cége végzett olyan munkát, aminek alapján a mostani projektet elnyerheti. Ha a 8 évet nézzük, talán még Simicska Lajos jöhetne szóba, de neki aligha fog eszébe jutni szembemenni az egykori legjobb barátjával. Tehát a munkát akár közbeszerzés nélkül is oda lehetne adni a mangalicaszerelőnek. Mielőtt szentté avatnánk a főváros vezetését, meg kell jegyezzem, ismerniük kellett a hatályos törvényt. Tehát butaság volt így kiírni a pályázatot, mert tudni lehetett, hogy vissza fogja dobni a Fidesztől teljesen független Közbeszerzési Hatóság. Tehát semmi értelme nem volt. Szerintem.

Újabb fideszes magyarázat született az Index-ügyre. Ha jól értem Hidvéghi Balázs magvas gondolataiból sarjadt eszmefuttatást. A baloldal – szolganyelven: libernyákok) azért verték szét az Indexet, hogy aztán azzal Cseh Katalin Brüsszelben támadhassa hazánkat. Volt már néhány pártközpontból kiadott magyarázat a dologra, eddig ez az egyik legviccesebb. Hidvéghi – aki egy ideje EP képviselőként viszi országunk jó hírét és demonstrálja a szittyakipcsak szellemi színvonalat – egyéb érdekes megfigyelést is tett:

Az Index ügye egy újabb epizód abban a sorozatban, amely arról szól, hogy az ellenzék az összes létező módon igyekszik a magyar kormányt befeketíteni. Azzal érvelnek, hogy Magyarországon sérülnek a demokratikus normák, pedig ennek épp az ellenkezője igaz. Európában az egyik legmagasabb támogatottsággal rendelkezünk és sikeresen irányítjuk az országot. Erre a koronavírus elleni védekezés elmúlt időszaka is kitűnő példa. (Magyar Nemzet)

Namostan. A demokratikus normák sérülésének mi köze van ahhoz, hogy a Fidesz egyharmados támogatottsággal kétharmados parlamenti túlhatalmat gründolt magának? A fasiszta és a náci pártot is elég magas arányban támogatták annak idején, normális eszű ember mégsem állítja, hogy ezek az országok virágzó demokráciák lettek volna akkoriban. Sőt, az MSZMP támogatottsága is felülről súrolta a 100 százalékot. Erre Hidvéghi már nem emlékezhet, de ha elsumákolta a töriórákat, bátran megkérdezheti a szüleitől is, a korosabb fideszesektől is. Vannak ott éppen elegen olyanok, akik hithű kommunistákból vedlettek át mindenfélévé, hogy a végén keresztény konzervatív fiatal demokraták legyenek. Most éppen. A koronavírus elleni védekezés sikerének vagy sikertelenségének pont annyi köze van az Index szétveréséhez, mint Orbán Viktornak a demokráciához. Éppen semennyi.

Jahogy, a lényeg majdnem kimaradt: azért korpásodik ilyen hevesen Hidvéghi szakálla, mert a Politicoban megjelent egy cikk, melyben Cseh Katalin EP képviselő azt szorgalmazza, hogy Brüsszel nyújtson közvetlen támogatást a magyarországi civil szervezeteknek és a sajtónak. Ez fideszül már az ország megtámadásával azonos. Mint a Norvég Civil Alapok ügye, amikor a kormány(fő) inkább lemondott az országnak folyósítandó tízmilliárdokról csupán azért, hogy magyarországi civil szervezetek ne kaphassák meg a támogatási összeg kis töredékét közvetlenül, hanem arról is a maffia dönthessen. A norvégok ebbe nem mentek bele, hat éve nem is kapunk pénzt. Már roppantul érdekel, ha az Unió úgy dönt, hogy a meglévők mellett – mert jelenleg is van néhány közvetlen támogatási forma – további közvetlen támogatásokat vezetnek be, akkor a magyar kormány inkább lemond az uniós fejlesztési forrásokról, nehogy jusson belőle a nem fideszeseknek? Akkor mit fog enni a vejkó vagy a disznószerelő?

Ezt a gyötrő kérdést itt hagyom, hadd lógjon a levegőben, mint a Fidesz néppárti tagsága. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Hamarosan jövünk, és jól beszólunk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!