Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Falat a föld alá is!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Müller Cecília kivonult a határhoz egy tucat rendőrrel karöltve, ahol is elmondta, hogy vigyázni kell a migránsokkal, mert bármit behurcolhatnak az országba. Itt ne csak a koronavírusra gondoljunk, hanem olyan betegségekre is, amelyek korábban soha, vagy nagyon régen nem fordultak elő Magyarországon. Hogy itt konkrétan mire is gondolhatott, azt nem tudom, ugyanis a menekültek nem a Marsról jönnek – tudtommal – hanem más országokból, ahonnan akár egy turista is beutazhat. Milyen, a világ elől elzárt betegsége lehet vajon egy iráni, vagy egy szíriai menekültnek? Müller nyilván jobban tudja, hiszen ez a feladata, de azért mégis csak érdekelne, hogy mire is gondolt ez a nagyszerű asszony. Mint ahogy az is érdekelne, hogy a tisztifőorvos miért mondott beszédet a határkerítésnél.

Ehhez nyilván megvan minden joga, de ezzel az erővel akár az agrárminisztert vagy Deutsch Tamást is odazavarhatták volna, körülbelül pont annyi értelme lett volna a dolognak. Persze értem én, hogy a cél az volt, hogy a Fidesz hívek összekapcsolják a járvány esetleges második hullámának kialakulását azzal, hogy növekszik a nyomás a határon. Elég csak megnézni a mai adatokat és kiderül, hogy emelkedik a fertőzöttek száma, ezért viszonylag biztosan kijelenthető, hogy hamarosan érkezik a második hullám. Az azonban elő sem fordulhat, hogy az csak úgy kialakuljon, ezt bizony a migránsok hozzák be, mint ahogy megtették anno a járvány megjelenésekor is. Ki ne emlékezne a harcias iráni diákokra, akikről azt állította a kormány, hogy behozták a vírust Magyarországra?

Persze megvan arra az esély, hogy nem hazudtak, azonban arra is, hogy egyszerűen ők voltak az elsők, akikre ezt rá is tudták bizonyítani, ha pedig már így volt, akkor kapóra is jött nekik. Ezzel mondjuk nem mentek túl sokra, hiszen a menekültekkel szembeni gyűlölet már nem növekedett tovább emiatt. Bár nem is hiszem, hogy ez egyáltalán lehetséges lett volna, hiszen a menekültekkel szembeni általános gyűlölet igen magas szinten van már így is. Az is jól érzékelhető, hogy már egy ideje arról beszélnek a kormánytagok, hogy csak úgy képzelhető el egy második hullám kialakulása, ha valaki azt behozza külföldről, semmilyen más opció nem létezik. Magyarország egy sziget az Unión belül, ahol annak ellenére sem jelent meg újra a vírus, hogy szinte minden egyes környező országban ez történt. Ez vagy azért van, mert zseniális szakembereink vannak és minden állampolgár betartja a szabályokat, vagy valamit machinálnak a számokkal a háttérben.

A migránsok megállítása tehát ha valamikor, hát most borzasztóan fontossá vált, hiszen ha a kerítés gond nélkül funkcionál, a hős határőrök és rendőrök pedig megvédik a magyar nemzet testét, akkor ide be nem teszi újra a lábát a vírus. Ha viszont a migránsok nyomása túl nagyra fokozódik, úgy fel kell készülni arra, hogy elér minket a második hullám. Nyilván ez volt Müller odaküldésének üzenete is, illetve az, hogy már a föld alatt is falat fogunk építeni, vagy valami hasonló. Az utóbbi időszakban ugyanis ürgelyukakon keresztül érkeztek a gaz migránsok, akik behordoztak mindenféle dolgokat az országba, ennek azonban egyszer s mindenkorra véget kell vetni. Az is meglepő – nyilván nem – hogy pont tegnap volt ismét migránsroham, ami hogy, hogy nem, pont kapóra jött a mai sajtótéjákoztatóra.

Azonban a videó megint igen érdekesre sikeredett, hiszen volt aki átjutott a határon, de ott lébecolt le föl, mint aki eltévedt, nem pedig berohant a legközelebbi erdőbe. Mennyire reális viselkedés ez vajon? Átjutok a kerítésen, majd megvárom, ameddig odajönnek a rendőrök és útbaigazítást kérek? Nem állítom, hogy megrendezett lenne a jelenet, de valljuk be, nem lenne túlságosan meglepő, ha egyszer kiderülne, hogy valami turpisság volt a dologban. Nem azért mondom ezt, mert egyébként ne lennének menekültek a határ túloldalán, vagy ne lennének olyanok, akik valóban megpróbálnak átjutni, de ennyire szerintem senki sem hülye, mint ahogy itt megpróbálják bemutatni. Nyilván hős rendőrökre van szükség, pláne ilyen ínséges időkben, de engem ez továbbra sem győzött meg, mint ahogy a korábban ásott ürgelyukak sem. Menekültek léteznek és betörési kísérletek is vannak, de ezek egyike sem nézett úgy ki, mintha valódi lenne, pláne ha összekapcsoljuk azzal, hogy másnap már a tisztifőorvos parádézik ugyanott. Hihető, de nem túl valószínű.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.