Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha már az adatoknak sem hihetünk, akkor kiben bízzunk? Kásler Mikósban?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Az EMMI-t ki kellene találni, ha nem lennének. Na jó, a valóság az, hogy embernek nem hiányozna ez a hihetetlenül jól működő, minisztérium alakú Frankenstein, amelynek vezetése már évek óta teljességgel szakmaiatlan és csak olyan nyilatkozatokra képes, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Nem EMMI-re, hanem különálló egészségügyi, oktatási és szociális minisztériumra lenne szükség, csak mivel ezek egyikét sem tartja fontosnak a jelenlegi kormány, ezért ebben reménykedni sincs nagyon értelme. Orbán többszörösen bizonyította már, hogy ez a három, jó esetben az ország legfontosabb minisztériumainak számító tömörülés az, amely legkevésbé hozza lázba a nagyfőnököt. Teljesen mindegy, hogy a társadalom jóléte szempontjából lényegében ezek a legfontosabbak, a kormány számára a nem létező migráció és a migrációval szembeni fellépés mindennél fontosabb.

De lássuk, miért is kezdtem a ma esti cikket pont ezzel a működésképtelen minisztériummal. Minden azzal kezdődött, hogy kiderült, minden második elhunyt kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust Magyarországon. Erre tényszerű adatok vannak, ez mégsem számít, hiszen mint kiderült, ismételten azok félremagyarázásáról van szó, nem pedig arról, hogy az egészségügy továbbra is romokban van Magyarországon. Az EMMI a következőket reagálta Karácsony Gergely kijelentésére:

A főpolgármester és az ellenzék tudatosan félremagyarázza a tisztifőorvos által jóhiszeműen közölt adatokat.

Szó sincs arról, hogy minden negyedik beteg kórházban fertőződött volna meg koronavírussal, ugyanis nemzetközi előírás szerint minden fertőzést, amelynek tünetei 48 órával a kórházba történt felvétel után jelentkeznek, azt mind kórházi fertőzésnek kell tekinteni.

Rendben, nem minden negyedik beteg, hanem minden második? Ha már az adatoknak sem hihetünk, akkor kinek higgyünk? Kásler Miklósnak, Semjén Zsoltnak, esetleg Orbán Viktornak? Olyan ez a nyilatkozat, mint amit nemrégiben tettek, miután kiderült, hogy 1000 forint jutalmat kaptak a Veszprémi Tankerületi Központtól az ottani tanárok. Akkor azt mondták, nem annyit kaptak, hanem ekkora értékű, különböző célokra fordítható támogatást. Ezzel lényegében elismerték, amit eddig is tudott mindenki. Teljességgel értelmetlen ilyen szempontból a minisztérium kommunikációja, hiszen megcáfolni nem tudták sem a híreszteléseket, sem az adatokat, mégis úgy nyilatkoztak, mint valami sértett tinédzserek.

Az adatok kikerülése után Karácsony Gergely többek között még a következőket fűzte mondandójához:

Megdöbbentő, hogy Magyarországon több, mint 1000 ember, akik gyógyulni mentek a kórházba, éppen ott fertőződtek meg a betegséggel. 260-an közülük, majdnem az összes halálos áldozat fele, egészségügyi intézményben elkapott vírus miatt vesztette életét. És még nem beszéltünk azokról, akiket a kórházból intézménybe, például idősotthonba visszavitt betegek fertőztek meg önhibájukon kívül egy ostoba és életveszélyes protokoll miatt.

Világos immár, hogy a járvány megfékezése Magyarországon nem az egészségügyi rendszer miatt, hanem annak ellenére következett be.

Eddig is tudtuk, hogy ma Magyarországon azzal, hogy valaki kórházba kerül, az egészségét kockáztatja. Nem elég ugyanis, hogy kénytelen valamilyen egészségügyi probléma vagy baleset miatt meglátogatni egy ilyen intézményt, de még azért is aggódhat, hogy túléli-e azt a pár hetet, amit bent kell tölteni ezen intézmény falai között. Ez nem az orvosok, ápolók hibája, hanem a kormányé, amely GDP-arányosan egyre kisebb összeget fordít az ellátásra. Mert lehet, hogy rendeltek közel 20 000 lélegeztetőgépet és történtek valódi fejlesztések is egyes helyeken a járvány miatt, ezzel azonban nem lehet pótolni az elmúlt 10 év rombolását és hibáit. A véletlen szerencsének és az emberek életösztönének köszönhető csupán, hogy eddig még nem lett akkora tragédia a koronavírus-járványból Magyarországon, mint amitől sokan tartottak.

Vélhetően ha a Pesti úti idősotthonban történt tragédiát is kivizsgálná egy független testület, kiderülne, hogy nem egyszerűen a fenntartó hibájáról van szó, hanem az állam kretén hozzáállásáról is. Nem teszteltek hónapokig, ezért olyanok is elkapták a vírust, akik még ma is élhetnének, ha épkézláb protokollt léptettek volna életbe már a járvány kitörésének idején. Lehet, hogy számszerűen nem volt olyan sok halálos áldozata a járványnak, mint mondjuk Nyugaton, azonban ez önmagában még nem siker, hiszen egy működőképes rendszer még ennél is sikeresebb lehetett volna. Ezt a kormány egyértelműen nem fogja beismerni, hiszen ők sikerként könyvelték el a járvány elleni védekezést, ettől azonban a tények még nem változnak.

Kiadhat az EMMI olyan közleményeket, amilyeneket csak akar, az emberek egy része pontosan tudja, hogy micsoda káosz volt a járvány kezdetén és az azt követő hónapokban is. Nem állítom, hogy mondjuk a harmadik hónapban már ne működött volna a rendszer nagyjából rendben, azonban az azt megelőző időszakban történteket ez nem teszi semmissé. Az ott elkövetett hibákért valakinek vállalnia kellene felelősséget, nem is beszélve a ki tudja hány halálos áldozatot szedő kórházkiürítésről, amelyről Kásler nem kíván beszélni, vagy ha épp meg is említi, akkor is sikerként könyveli el. Nem tehetünk mást, mint hogy imádkozunk azért, hogy a második hullám idején is ekkora szerencsénk legyen, mert az EMMI szakértelmében igen nehéz bízni.

Mai cikkeink:

Ha az elmúlt évtized nem a valóság elferdítéséről és a kellemetlen tények elhallgatásáról szólt volna

Vagy kiállnak végre nyíltan is az uniós értékekért, vagy össze is csomagolhatnak

Megint a hveroknak segítenek, mi meg csak némán elfogadjuk

Képzelt riport

Semjén Zsolt tudja, mi a különbség az igazi vadász és a puskás ember között

Ami hülyeségnek tűnik, arról ki szolkott derülni, hogy tényleg hülyeség

A sarokba hajított gerinc és a teljes tudathasadás

Vidék nappal, éjszaka

Csak józan paraszti ésszel

Vagy megtanulnak együttműködni, vagy be kell fejezni a politizálást és elmenni valami munkát keresni

Mai kiemelt kommentjeink:

Milyen keresztény az, aki öl saját kedvtelésére? (Kati)

Végülis, Gulyásnak igaza van, egy koncertre biztos többen mennek el, mint hogy végigszenvedjék a falábúak szerencsétlenkedését, még ha fűtött is az a gyep. (Hortenzia)

Az Afrika-vadásszal (az konkrétan mire vadászik?! A kontinensre?) ellentétben – aki „a magyar nyelv szépségével zseniálisan tudott fogalmazni” – Semjén kábé a Pannonpulik szintjén van, tehát nála semmiképp nem esik egybe a natura a kultúrával.. (Sirius)

A mai nap kommentje pedig Miklóstól:

Egy társadalom tartását, erkölcsi mértékét a széleskörű népesség és a közélet szereplői együttesen határozzák meg. Ha a maffia állam legocsmányabb módszerei ilyen sikerrel tudnak érvényesülni, akkor nincs mit keresnünk Európában.Végre el kellene dönteni mindenkinek, hogy merre legyen a magyarok helye!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.