Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha az elmúlt évtized nem a valóság elferdítéséről és a kellemetlen tények elhallgatásáról szólt volna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alkohollal feltarisznyázott jó reggelt kívánok! Úgy gondolom, hogy a tegnapi napot ennél töményebben nem tudom összefoglalni. Két szóban semmiképpen. Viszont ha egy mondatban kellene a tegnapi nap (még mindig a tegnapnál tartok, kénytelen vagyok) kommentjét megragadni, akkor az feltétlenül úgy hangzik, ahogyan azt Novák Katalin, trollkodásban már-már a főnöke vitriolba mártott babérjaira törő női princípium volt kedves leszögezni: a valóság elferdítése és a kellemetlen tények elhallgatása árt a demokráciának. Vannak a cinikus kurvaéletnek magaslatai és hegycsúcsai, de egy fideszes államtitkár szájából, az elmúlt 10 évvel abban a bizonyos tarisznyában ezt véresen komolyan hangoztatni, szerintem majdhogynem provokáció. És hát lássuk be, ebben Orbán (=Fidesz) és hűséges katonái verhetetlenek.

Mondjuk Gulyás Gergely alkoholos bölcselkedése (via kormányinfó) is felér egy elég ütős hergeléssel, már ha az ember megpróbálja az értelmet keresni abban, hogy azért lehet futballmeccsre járni, és azért nem lehet koncerteket tartani, mert az alkohol. És még azt is rosszul tudja szegény sztárjogász miniszter úr, hogy a stadionokban nem lehet sört árusítani és fogyasztani. De, lehet. Szürreálisnak szürreális, ám akkor ezek szerint a víruska (amivel különben semmi kedvem viccelődni) mégiscsak elég okos, ha a Miniszterelnökség élén álló ember szerint ez a helyzet:

Könnyű belátni, hogy egy stadion így is kisebb kockázat, mint egy koncert.

Szerintem is könnyű lenne belátni, ha az elmúlt tizenegy év nem a valóság elferdítéséről és a kellemetlen tények elhallgatásáról szólt volna. Úgy értem, hogy ha a világszínvonalú magyar futball nagyobb dicsőségére közpénzből szaporított stadionok tucatjai többnyire nem a kongó üresség lehangoló templomai lennének. Ha ez kormányzatilag kimondott, vállalt és felvállalt evidencia lenne. Csakhogy nem az. Annyira nem, hogy ha bárki ezt a kérdést feszegeti (vagy bármilyen más kérdést feszeget, ami megkérdőjelezi a rezsim tévedhetetlenségét), pláne tényekkel illusztrálja, akkor azonnal megkapja a demagóg balliberális hazaáruló kretén címet, ugye.

Pedig ez van. Egészen konkrétan, néhány kósza balesetet / üdítő kivételt leszámítva. Tartok tőle, hogy következésképpen a kockázat alacsonyabb mértékéről nem az alkohol tehet. Szerintem otthon is be lehet baszni, akár 5%-os sörtől is, ráadásul jóval olcsóbban. Vagyis egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy a futballt kedvelő emberek elsöprő többsége a lerészegedés öröme miatt jár focimeccsre. Tehát akkor hogy jött ide az alkohol? Szerintem úgy, hogy semmiféle észszerű magyarázat nem létezik a könnyűzenei iparág szívatására, jelesül a koncertek, fesztiválok, mint 500 főt meghaladó rendezvények tiltására (most érdekes módon nem találják a kettős mérce, egyébként kedvenc jelzős szószerkezetüket a hölgyek, urak) versus a futballmeccsek látogathatóságára. Semmi értelme nincs, úgyhogy megmagyarázni is nehéz. Így jutottunk el az alkoholhoz. Idétlen és gagyi, de jó ez, csámcsogjon rajta a paraszt (például én).

Pedig valójában szomorú, főleg ha a tágabb kontextust nézzük. Mert természetesen van magyarázat erre a járványügyi nonszenszre: valahogy ki kellett farolni, hátrálni, sunnyogni, pávatáncolni a tűzijátékból. Azt meg úgy nehezebb lett volna, hogy tömegrendezvényeket lehet tartani, az állítólag összeomlani készülő Lánchídról 1,3 milliárdos közpénzkeretben lövöldözni, durrogtatni meg nem. Márpedig a közvélemény jelentős része (a fővárosi közvéleményé egészen biztosan) annyira nem lelkesedett a tűzijátékért és eme ünnepi járványügyi rongyrázásért. Úgyhogy akkor így körbeértek. Ha nem lehet fesztiválokat, koncerteket, tömegrendezvényeket tartani, akkor tűzijátékot sem lehet. Mert a kormány megvédi a magyar embereket egészségét is.

Pontosan úgy, ahogy a legbátrabb magyarjai által egy ellentmondást nem tűrő, hepciáskodó, a Duna-parti szuverén korrupciónak több tiszteletet követelő parlamenti határozattal feltarisznyázott doktorminiszterelnök is megvédeni ment Brüsszelbe a brüsszeli bürokratáktól a magyar emberek pénzét. Mielőtt e nagyszerű hírről készült, kellő mértékben buta propagandavideó üzenetéről két szót szólnék, tegyük már ide, hogy miközben persze a kormány kizárólagos érdeme és a kormány által világszínvonalra emelt egészségügyé az, hogy az ellenzék hazaárulása ellenére, az ellenzék nélkül is sikerült mimagyarokat megvédeni az okos vírustól (aki nem szereti a stadionokat), azért az elég kijózanító adat, hogy Magyarországon majdnem minden második elhunyt a kórházban kapta el a koronavírust, és a Covid-19 betegségben szenvedők negyede is a magyar egészségügyi intézményekben fertőződött meg. Ezek az első hivatalosan kinyögött adatok arról – Müller Cecília szíveskedett Karácsony Gergely főpolgármestert tájékoztatni -, hogy valójában mekkora kockázattal jár a koronavírus-fertőzés a kórházakban. Nem akarok semmit belemagyarázni, de ez a nem túl hízelgő tényállás elég szépen összecseng azzal, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ miért maszatol évek óta, és miért nem hajlandó érthető, átlátható, valós tájékoztatást nyújtani a közvélemény számára a kórházakban elkapott fertőzések számáról. Mert békeidőben is gyászos a helyzet, és ez járvány idején aligha javul, de legalább romlik. Szóval kevesebb propaganda, kevesebb titkolózás, több szakpolitika és több érdemi cselekvés nem ártana meg senkinek. De mióta kiderült a Fidesz számára, hogy egy országot propagandával is el lehet vezetgetni, mert igaz magyar embernek a soha nem látott Soros, migráns és a valószínűtlenül távoli brüsszeli bürokrata mégiscsak ijesztőbb, mint egy kórházi fertőzés, pont jól van ez így.

Úgyhogy a feltarisznyázós, magyar emberek pénzét megvédős színjáték is pont ebbe a jól felismert érdekszférába illeszkedik. Számomra az az egyetlen jó hír, hogy mivel Brüsszelben kivont szablyával pávatáncol, legalább nem szónokol a Kossuth rádióban. Annyi elemzés született arról, hogy mi várható az uniós csúcson, hogy meg sem próbálok a nyomukba érni. Majd holnap reggel az első kör győzelmi jelentései alapján felvázolom, mit gondolok a jövőről, addig számomra sokkal érdekesebb az a politikai prostitúciós, zsarolós, ökölrázós előjáték, amit itt felvezettek. Ami annak fényében különösen mórickás, hogy közben Szijjártó Kirgizisztán, Üzbegisztán és Azerbajdzsán nevű virágzó demokráciák lúdtalpai előtt hajbókol, ömleng, és elragadtatva építi a fényes magyar jövőt. Hogy esetleg még a vírust is behurcolja, az egy másik történet lesz.

Még az elmúlt 11 valósághajlított NER-dübörgés után is nehezen áll össze az ember fejében, hogy félázsiai sötét diktatúrák dicsőítése közben a magyar miniszterelnök úgy indul minden idők egyik legfontosabb EU-csúcsára, mintha ellenségek ellen menne háborúba. Érdemes megnézni Dömötör nevű rogánista államtitkár lenyűgőző szájbarágását arról, hogy a kormány elmegy a falig, meg hogy régesrég vége annak az időszaknak, amikor a magyar feltett kézzel mennek Brüsszelbe. Mi a fasz van? Mi ez a szereptévesztett, legalja hergelés? Mi az, hogy feltett kézzel menni Brüsszelbe? Brüsszel nem Európa? Brüsszel és Európa nem mi vagyunk? Meddig játsszák ezt a mocskos, aljas kocsmadiplomáciai játékot, hogy miközben pénzért és lehetőleg minél több pénzért mennek Brüsszelbe (mindenki azért megy, nincs ebben semmi rendkívüli), mossák, gyalázzák az Európai Uniót, ellenséget és háborút vizionálnak, Szijjártó csak éppen kezet nem csókol a világ sötét despotáinak? És a Kínai Kommunist Párt leplezetlenül szervilis kiszolgálásáról nem is beszéltem. Nagyon nem jól van ez így, beteg és bűnös politika ez.

Különben férfias tárgyalásokra készül a felcsúti nagy ember, engem meg a hideg is kiráz attól, hogy a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteni. Nem csak azért, mert a magyarok változatlanul nem esnek egybe Orbán Viktorral, hanem mert ez a sötét mentalitás teljesen ellentétes Európával. Ahol szeretném azt hinni, hogy nem diktátumok és az asztalra kibaszott zsarolócsomagok alapján hoznak döntéseket a jövőről. Dehát addig ferdítették a valóságot, ameddig elhitték, hogy minden azon múlik, amit Orbán Viktor akar. Csak azt nem értem, hogy miért nem Taskentbe és Bakuba járnak nyaralni és pénzt követelni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!