Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez „csak” egy fa volt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Egy kis politikamentes – na jó, nem teljes mértékben – jó éjt következik. Történt ugyanis, hogy tegnap vihar söpört át Budapesten, amely a már megszokottak szerint szinte katasztrófa sújtotta területté változtatta a fővárost. Vidéken talán még ennél is súlyosabb károk keletkeztek, volt, ahol egy teljes útszakaszt tett tönkre a hirtelen lezúduló eső. Ilyen előfordul még olyan országokban is, ahol egyébként normális utakat építenek, hát még ott, ahol ugyan milliárdokba kerül egyetlen km közút, de annak felét kilopják, így az út valódi minősége inkább a Balkánt idézi, mintsem a Nyugatot. Az útépítéseket érő korrupció nem új keletű természetesen, a szocialista kormányok ugyanúgy zsebre tettek igen szép összegeket a támogatásokból, mint most a nemzeti kormányunk, talán csak az ellopott vagyon mértéke volt különböző.

Na de térjünk is vissza a viharhoz, amely nem kímélte a fővárost. Ugyan több fa is kidőlt a különböző kerületekben, egy eset mégis kiemelkedett a sorból, azt ugyanis egy autó fedélzeti kamerája felvette. A jól láthatóan már a vihar előtt is megdőlt fa az Alkotmány utcában adta meg magát. Az, hogy nem történt tragédia, csak a szerencsének köszönhető semmi másnak, a legszomorúbb mégis az, hogy nem volt váratlan a történet. Az a bizonyos fa már jó ideje szemet szúrt a gyalogosoknak, amiről mint kiderült, volt aki már 2019 szeptemberében tájékoztatta a Főkertet. Ezzel ők maguk is tisztában voltak, ezért az ember elsőre nem is nagyon értheti, hogy akkor mégis mi történt? Ha egy fa balesetveszélyes, azt ki kell vágni. Ezzel lehet, hogy nem fog minden helyi lakos egyetérteni, de egy tragédia megelőzése fontosabb, mint egyesek szakmaiságot mellőző véleménye.

A fakidőlés vélhetően el is tűnt volna a hírekből, ha maga a Főkert nemrégiben megválasztott vezetője, Bardóczi Sándor nem számolt volna be arról a Facebook oldalán. A beszámoló még önmagában nem is szolgálna hírértékkel, hiszen ott csak a tényeket közli, azonban az alatta kialakuló beszélgetés már annál érdekesebb. Nem csak azért, mert a Főkert vezetője gond nélkül kommunikál az olvasókkal – óriási előrelépés ez – hanem azért is, mert valódi válaszokat ad és ki meri mondani, mégis mi volt annak az oka, hogy a balesetveszélyesnek minősített fa nem került kivágásra. Lássuk tehát:

A kerület nem adta meg a fakivágási engedélyt a Főkertnek.

…Tarlós István fakivágási moratóriumot hirdetett meg augusztusban. Ezt számos kerületben követték. Az ok politikai volt. Ezért fontos mindenkiben tudatosítani, hogy nem minden fakivágás az ördög műve. Vannak egészségi okokból, veszélyhelyzet megelőzése miatti fakivágások. Ezek rendben vannak. És vannak olyanok, amit építési szándék generál, na ott van helye a politikai vitának. Nincs 3 hete, hogy a Főkert munkatársait vizes zacskókkal dobálták meg néhány hasonló állapotú fa kivágása miatt a lakók a Gyulai Pál utcában, miközben arról lehetett olvasni Kocsis Máté “okleveles favizsgáló” közösségi médiafelületein, hogy Pikó András polgármester “egészséges fákat” vágott ki a Rókus kórháznál. A közvélemény hiszterizált ezekben a kérdésekben, ezért gondoltam fontosnak megmutatni az érem másik oldalát.

Mi ez, ha nem életveszélyes politikai játszma? Dacból, csak azért, hogy megmutassák, a kormány ahol csak tud, keresztbe tesz mindazoknak, akik nem az ő csapatuk tagjai. Polgármesterek és egyéb szakemberek válnak a kormánypárti harag áldozataivá, akiket persze majd ezen tragédiák miatt – itt tényleg csak a szerencsének köszönhető, hogy nem beszélhetünk halottakról – fognak ugyanezek az emberek felelősségre vonni. Mennyire kell ahhoz gerinctelennek lenni, hogy ilyen esetek sorához járuljanak hozzá? De ez „csak” egy fa volt, mi van ha a Lánchíd egy darabja hullik majd a Dunába, mert nem volt elég pénz annak felújítására? Ki lehet provokálni hasonlókat, de annak meglesznek a következményei, hiszen bizonyítható az, hogy ténylegesen ki hibázott, pláne akkor, ha esetleg ezen ügyek egyike eljut a bíróságig. Polt Péter persze még hadra fogható, azonban előfordulnak olyan esetek, amikor már ő sem képes a csodára. Megér ennyit a kormánynak az, hogy megpróbáljanak egytől-egyig minden politikai ellenséget likvidálni? A fővárosiak – úgy tűnik – egyáltalán nem számítanak, egy dolog a fontos, a főváros nemzeti kézbe való visszakerülése, bármi áron.

Mai cikkeink:

Idióta népnemzeti társasjáték

A látszatmegoldások eddig sem értek semmit

Elfelejtett hősök

Mesék a pénzügyi tudatosságról

A kormány mindjárt dönt arról, amiről már valószínűleg döntött

Nem csupán a méltó élethez van joga egy embernek, de a méltó halálhoz is 

Van amit nem népszerűsíteni, hanem szégyellni kellene

Arckép

Aludj el szépen 

Amikor a Fidesz külföldre rohangál panaszkodni 

Mai kiemelt kommentjeink:

Az nagyon érdekes, amikor nagy pofával belengették a bruttó 500 ezret, nem határoztak meg létszámot , minden eü-ben dolgozónak ígérték! Bár soha nem voltak olyan szegények, hogy ígérni ne tudjanak! Húzzák, halasszák, volt itt már május is, aztán a végén csak elérkezünk decemberhez! Minden halasztásnál kitalálnak valamit, ami miatt nem jogosultak az összegre! Lesz a 160 ezerből kevesebb, mert ugye időközben rájöttek, hogy ennyi pénzt nem fognak kifizetni, mert akkor mi marad nekik! Ezt a regisztrációt sem értem, illetve de! Magukból indultak ki, ezzel a dupla kifizetéssel! Nem kell sehol aláírni, hogy átvette? Az ilyen csak kormány közelieknél fordulhat elő!(Éva)

Nem rendkívülit kell juttatni, hanem rendkívüli módon meg kellene fizetni minden ágazatban a zembereket. Olyan európai módon. Hogy legyen kedvük a pályát és az országot nem elhagyni.
Az eü. dolgozók helyében el sem fogadnám ezt a könyöradományt.
Most lenne itt az ideje, hogy az asztalra csapjanak és ne az alamizsnáért esdekeljenek- ahogy azt elvárják tőlük- hanem tisztességes bért követeljenek. Már megint össze kellene fogni!(Piftike)

A mai nap kommentje pedig Györgyé:

Ha van valami, ami előre tudottan és tervezhetően zsákutca, az az iskolaőr. Az iskola kapuin belül csak és kizárólag oktatási és nevelési (görög szóval: pedagógiai) feladatok vannak. Erre rendőrt természetszerűleg sohasem képeznek ki, mert annak meg szakmájából eredően rendőri feladatai vannak. Megjön az iskolaőr, perceken belül frusztrálódik, mert tanárok között idegen, talán lenézett lesz, de frusztrált lesz a tanár is, mert képzettség és hozzáértés nélküli emberek kukorékolnak bele nevelésügyi dolgaiba. Megható, hogy ez a szerencsétlen Maruzsa kihangsúlyozta, az őrök csak gázsprayt, gumibotot és bilincset használhatnak. Jajdenagyonnagyonjó, hogy nem lövöldözhetnek az iskolaudvaron!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.