Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Idióta népnemzeti társasjáték

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok a kedves közönségnek! Június idusán hasad a hétfő, a jégesőt és a természeti károkat leszámítva egy közepesen, átlagosan eseménytelen politikai hétvége után jönnek az újabb közéleti-politikai megpróbáltatások. Csapjunk bele üstöllést a záporokban gazdag jövő időbe, bármekkora is a kísértés, hogy leálljak elmagyarázni annak a szándékosan értetlenkedő, de leginkább trollkodó olvasónak, hogy miért náci az, aki úgy beszél, mint egy náci, és miért csinál hülyét magából azzal, hogy egyes ellenzéki pártok sorába emelve szerény kis oldalunkat (franc tudja, mi közünk van nekünk bármelyik politikai párthoz), egy tegnapi cikk alatt röhögő fejek kíséretében bolsevik-kommunista médiázik. Igen, elég nagy a kísértés, de ezt a luxust most nem engedem meg magamnak. Ha elfajulnak a dolgok, és szükség lesz rá, akkor viszont nem spórolom meg a gyógypedagógiai célzatú eszmefuttatást.

Ezzel szemben visszatekeredek egy gondolat erejéig hősömnek, a „vasalódeszkás” testnevelő tanárként elhíresült Vezsenyi Lászlónak az ügyéhez. Az már szombat este kiderült, hogy Lófaszjoska a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője június 15-i hatállyal benyújtotta a lemondását, miután tekintélyelvűségének beteges hajlamait kiélte az áldozatán. Hogy ezért tőlem nem jár vastaps és virágeső, az talán nem szorul magyarázatra. Megszólalt viszont az emberminisztérium sajtóosztálya, amely a tornatanár megalázásáról azt írta:

„A tárca egyértelmű túlkapásként értékeli a tankerületi igazgató eljárását. Tekintettel arra, hogy az érintett tankerületi igazgató több szakmai hibát is vétett az utóbbi időszakban, lemondását el fogjuk fogadni.”

Remélem, a fejét azért nem simogatták meg, amiért nem először szalad el vele a ló. Jó lenne tudni, hogy ha ez az ügy nem kerül nyilvánosságra, és nem háborodik fel rajta egy fél ország, akkor vajon még mindig a helyén ülne ez a drágaszép ember? Nem fogjuk megtudni, de sejtésünk az van róla. Arról is szívesen olvastam volna a Kásler-féle vízfej véleményét, hogy a megalázott, emberi méltóságában földbe döngölt tanártól ki kér bocsánatot és hogyan tervezik orvosolni az őt ért kárt.

Sajnos ennek részletezésére nem volt ideje a fusskiöblítsdki szakosztálynak, mert hosszú dörgedelmes közleményben kellett magyarázniuk, hogy miért az egészségügyi szolgáltatók készítik elő az egészségügyi dolgozóknak beígért bruttó 500 ezer forint egyszeri juttatásnak (értsd: elismerés, prémium, jutalom a hősies helytállásért) a kifizetését.

A magyarázkodás az kurvára jól megy. Az Emmi most amiatt magyarázkodik, hogy egyes sajtóhírek arról szóltak az elmúlt napokban: a kormány megpróbálja adminisztratív eszközökkel szűkíteni az érintettek körét. A Népszava értesülései szerint a juttatást egy meglehetősen bürokratikus eljárás esetében az intézményvezetőknek kell megigényelni: akinek a számára a főnöke nem kér, az aligha kap majd a pénzből. Nos, az Emmi válasza minden kétséget eloszlat (vagy valami), már megint az ellenzéki sajtó tolja a féknyúzt és kelti a hangulatot:

A kormány korábbi ígéretéhez híven meghálálja az egészségügyben dolgozók járvány idején tanúsított áldozatvállalását, embert próbáló helyzetekben való helytállását, így július 1-jén bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást kap 160 ezer egészségügyi és egészségügyben dolgozó. Az ellenzéki sajtótermékekben megjelent álhírek az egyszeri bérkifizetés részleteiről nem értékelhetők másként, mint hangulatkeltésként, hogy elvegyék a figyelmet arról, hogy Semmelweis-napra az egészségügyi ágazat szereplői ebben a rendkívüli juttatásban részesülnek. Az egészségügyi szolgáltatók dolga, hogy a juttatásra jogosult dolgozóikat lejelentsék, ezt nem a dolgozóknak maguknak kell megtenniük (senki nem is állított ilyet, baszki – szerk.) Az egészségügyi dolgozók jutalmának kifizetési kérelmét – a bérkiegészítéshez hasonlóan – a szolgáltatók adminisztrációs rendszerén keresztül kell rögzíteni. A jutalomra mindenki csak egyszer jogosult, tehát a kifizetés annak számára is csak egyszer történik meg, akinek több jogviszonya van, illetve a főállása mellett további jogviszonnyal rendelkezik, ezért az átláthatóság és a többes juttatások elkerülése érdekében az adatokat dolgozónként szükséges rögzíteni. Ezt a jelentést az egészségügyi szolgáltatók végzik és nem jelentkezhet adminisztrációs többletteherként, hiszen már kialakított gyakorlatuk van az ehhez hasonló intézkedések végrehajtásában. (MTI)

Meg kell a szívnek szakadni ettől a hálától, de tényleg. Szóval nem jelent adminisztrációs szívatást, hogy nem automatikusan küldik a három hónapja megígért pénzt a dolgozóknak, hanem regisztrálni kell a kérelmeket. Mekkora trollok, atyaúristen. Az átláthatóság (!) miatt aggódik a nemzetikeresztény kormány emberi erőforrásról elnevezett csápja. Azért, hogy nehogy véletlenül valaki, aki alulfizetett üzemmódban túlórázta végig az elmúlt hónapokat, éveket, esetleg kétszer kapjon a jóból és megkárosítsa az adófizetőket. Amikor el kellene számolni a sokadik hatványukra drágult beruházásokkal, a propagandára elégetett milliárdokkal, Mészárosék udvari üzleteivel, az ilyen-olyan sóhivataloknak és felszopóügynökségeknek kifizetett raklapnyi közpénzekkel, amikor kilóra kell eladni az országot Pekingnek és Moszkvának, akkor valahogy baromira nem számít az átláthatóság. Az átláthatóság akkor számít, amikor hatalmasék kegyet gyakorolnak egy életben egyszer, és kiszúrják az alulfizetett egészségügyi dolgozók szemét egy egyszeri elismeréssel. Ettől az önérzetes hepciáskodástól az ember gyomra kifordul.

Lehet, hogy van aki direkt szereti, ha felmosnak vele, én nem élvezem egyáltalán, amikor testületileg hülyének néznek. Pedig ez van. A hétre beígért záporok és zivatarok mellett érkeznek a nemzeti álkonzultációs kérdőívek is. Kellenek is, mint egy falat kenyér. A tüzelőanyag az ívek kézbesítése ezen a héten kezdődik és várhatóan egy hónap alatt már mindenki meg is kapja, a válaszok feladási határideje pedig augusztus 15. Erről Dömötör Csaba, Rogán beosztottja szónokolt tegnap a párállami rádióban, és nem is bízta a véletlenre, szájbarágta, hogy mi van. Az van, hogy a koronavírus-világjárvány nem söpörte le a migrációt a napirendről, sőt gyorsíthatja azt, a két folyamat negatív hatásai ugyanis egymást erősíthetik. A kormány márpedig nem azért tart ki a migrációról a gaz Brüsszellel folytatott, soha véget nem érő vitában évek óta, hogy most bármilyen okból engedjen. Jó, akkor francért kérdezősködnek, ha már úgyis megvan a helyes válasz? Ez az idióta, népnemzeti társasjáték mindennek a legalja. Tudom, ezt is ezerszer leírtam már, de nem lehet elégszer. Aki szintén ezt gondolja, az megpróbálhatja kivételesen nem kikukázni az íveket, hanem elküldeni Hadházy Ákosék alapítványához.

Dömötörnek meg szóljon valaki, hogy ne hazudjon. Akik a konzultációt bírálják, azok nem azt akarják megakadályozni, hogy „a magyarok két választás között is elmondják a véleményüket a legfontosabb kérdésekben”. Nem kellene azt lódítani, hogy kizárólag az ellenzék és a baloldali pártok bírálják a konzultációt (nem támadják, bírálják!), és azt sem kellene hangoztatni, hogy akik a konzultációt kritizálják azok „valójában a járvány ellen létrejött összefogást is támadják”. Akik bírálják ezt az idióta népnemzeti társasjátékot valójában azt a hazugságot bírálják, hogy ez egy valódi, érdemi kérdésekről szóló párbeszéd. Nem az. Egyféleképpen megválaszolható, előre eldöntött kérdéseket kurvasok pénzért kipostázni és aztán két és fél hónap után hasraütésszerűen benyögni egy számot (98,9% mindenben is egyetértett az állampárttal), nem párbeszéd, nem konzultáció, hanem szélhámosság. Érdemi kérdésekről tíz éve nincs párbeszéd. Diktátumok vannak, settenkedés, sunyiskodás, hátba szúrás és mindent túlkiabálás van. Ehhez asszisztálni bűn. És évek múltán még nagyobb bűnnek fog tűnni.

Akkor is, ha működik a demokrácia szimulákruma, a parlament, amely ezen a héten is működni fog, és minden napirenden lévő disznóságot úgy nyomnak át az Orbán által idomított 133 legbátrabb magyar által uralt gépezeten, ahogy akarnak. Jó étvágyat hozzá! Mindenki másnak eredményes, értelmes, józan észben gazdag hetet! Folytatásunk következik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!