Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt tényleg csak az nem hibázik, aki nem dolgozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét mindenkinek! Nem ment egyszerűen, kellett még egy adag ócska, Habony szájszagú politikai színjáték, magamutogatás, vergődés, fenyegetőzés, falmelléki gúnyolódás és fontoskodás, de végül a feltűrt ingujjú hanyag elegancia belehajolt a nyomorék papírjaiba, és felolvasta azt, ami már hosszú napokkal ezelőtt is nyilvánvaló volt: a hivatalosan közölt járványügyi adatok és a melldöngető propaganda már sokáig nem egyeztethető össze azzal, hogy Budapest be van zárva. Nem mintha itt bármilyen ordas ellentmondás nem lenne csuklóból és propagandából lenyomható az országlakók torkán, csak hát a fővárosban már tavaly októberben sem volt oly nagy sikere a fidesznemeti szarsárdobálásnak és fenyegetőzésnek, úgyhogy.

Az egyszemélyes védekezési és támadási akciócsoport nem mutogathatott már hosszasan a fővárosra, hiszen a különleges jogrendből következő döntési kompentencia a kijárási korlátozások fenntartását/feloldását illetően a teljhatalomé. Ezért miután látványosan maga köré gyűjtötte a szakembereket, akik vele ellentétben értenek is hozzá (Rogán mondjuk nem tudom mihez értési minőségében volt jelen az orvostudományi vezetőkkel folytatott konzultáción, vagyis ott, ahova érintettként a főváros demokratikusan megválasztott polgármesterét eszükbe nem jutott meghívni), bejelentette, azt amit már tegnap is bejelenthetett volna: méltóztatnak feloldani Budapesten is a kijárási korlátozást. Hogy a vasárnap éjféltől megszűnő korlátozás helyébe lépő új szabályok pontosan mit jelentenek a gyakorlatban, arról a Gulyás  Gergely nevűt szalajtotta beszámolni. Mert gondolom, túl sok dulma nem fért bele az utcai harcos propagandavideójába, amelyben azt is bejelentette egyúttal, hogy akkor ő most fényes győzelmet aratott. Már megint. Vagy az is lehet, hogy nem fért rá azokra a sok darabba vágott A4-es jegyzetlapokra, amelyeken az antidigitalizáció élő szobra számon tartja a fejében kerengő gondolatokat.

Az külön szánalmas fejezete volt ennek a töketlenkedésnek kinéző, ámde nagyon is stratégiai időhúzásnak, hogy miközben a főpolgármester fejére válogatott rágalmakat, minősítéseket és sértegetéseket okádtak (a tegnapi disznóvágásos, bútorösszeszerelős miniszterelnöki kocsmafilozófiai röfögés nagyjából mindent alulmúlt), és teljesen világos volt, hogy a döntést már meghozták, még előtte szemfényvesztésileg kikérték a kerületi polgármesterek véleményét is az ügyről. Mintha lett volna jelentősége annak, hogy a zömmel ellenzéki kerületek vezetői mit gondolnak arról (bármiről), amiről egyetlen ember dönt aszerint, hogy éppen hogy vannak a számok közvélemény-kutatásilag. Ez annak fényében volt különösen undorító, hogy az ellenzéki polgármesterek információhoz való joga a negatív egész számokat a nullával összekötő tartományban mozog, miközben döntési és felelősségvállalási kötelezettségük ezzel fordítottan arányos. Erről szólt az egész járványügyi védekezési-hatalomtechnikai-választási kampányháborúja: kisajátította a teljhatalmat, minden információt megtartott magának, ezek alapján meghozta a semmiféle kockázattal nem járó döntéseit, ami meg büdös volt, azt áttolta az ellenségre. Arra az esetre, ha netán valami rosszul alakul, akkor se neki kelljen vállalnia a felelősséget. Nem hiába ő a 133 legbátrabb gazdája, ura és parancsolója. Az a baj, hogy közben meg az az érzése, hogy további 8 milliónak is. Kivétel nélkül.

Nem olyan éles kanyarral tekeredjünk is tovább, idézet következik:

Sajnos az előfordul, hogy a hatóság téved. Szerintem hogyha ilyen górcső alá vonnék akármelyik tagállamban mindennapos rendőri intézkedéseket, biztos, hogy tucatjával találnék, csak ugye azt nem szokás ellenzéki képviselőknek kitweettelniük, hiszen nem működik ilyen gyors feljelentőrendszer Magyarország és Európa között. Tehát természetesen van hibalehetőség, de mint azt sokszor hangsúlyoztam, az ügyészség azért figyel arra, hogy jogállamban megfelelően tudjunk beminősíteni bűncselekményeket, és itt egyértelműen működött a jogállam, és nem minősült annak. Tehát ez inkább jó volt egy hírnek. És ilyen előfordul, a nagy számok törvényében ez sajnos benne van. (…) A hatóságoknak is nyilván oda kell figyelniük, de csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Nem kellene egy ekkora felfújt ügyet csinálni nemzetközi szinten is abból, hogy valaki hibásan minősített a rendőrségen. 

Javaslom, hogy tekintsünk  el attól, hogy ebben a rothadó-virágzó jogállamban, ahol az egyetlen probléma az, hogy van ellenzék (úgy értem, még működik a sajtó), ezért híre megy annak, hogy embereket a civilizáltan közzétett VÉLEMÉNYÜK MIATT kirángatnak vadhajnalban az ágyukból, feltúrják a lakásukat és a szomszédjuk szeme láttára elhurcolják őket a rendőrök, közben 150 ezer forint büntetés jár annak, aki egy kormányellenes tüntetésen kilógat a kocsija ablakán egy uniós zászlót. Aztakurva. De azért próbáljunk eltekinteni attól, hogy az európai uniós zászló lassan önkényuralmi jelképnek minősül Európa segglyukában, ezen a szép orosz-kínai gyarmaton.

Tehát Varga Judit világhírű hegedűművésznek (főállású kettes személyi szám és igazságügyi miniszter) a fent kékkel megjelölt akadémiai arroganciára futotta még tegnap este arra a felvetésre, hogy vajon miféle jogállam az, ahol 24 óra leforgása alatt két állampolgárt is elhurcolnak a rendőrök rémhírterjesztés vádjával. Tehát ha jól értem, akkor ez azért nem téma, mert ha jobban utánanéznénk, Európában biztosan máshol is találnánk hasonlót, ne már, hogy tényleg ezen akadjunk fenn. Milyen feljelentőrendszer, kedves és drága Judit? Hogy jön ez ide? Az az egyetlen probléma, hogy nem sikerül titokban tartani, hogy mit művel a NER erőszakszervezetileg? Ártatlan, véletlen, bocsánatos hiba? Tényleg? Gondolom, azért volt az első dolga a Fidesznek, hogy betámadja az ártatlanul meghurcolt gyulai embert, miután már az ügyészség is kimondta, hogy a rendőrség túltolta a fostalicskát.

Jogállam, az. Itt tényleg csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Csak az a probléma, hogy ti viszont dolgoztok, drága magyar amazonunk Orbán után tizeneggyel. Éjt nappallá téve. Ássátok a hazugság, a félrevezetés, az uszítás és gyűlöletkeltés gödrét, és még mindig nem értetek le az aljára. Mit mondjak? Koncz Zsuzsát idézve: … ez a rendőrautó a ház előtt sem újdonság, ezeket láttuk már, és ezek mind pontosan ugyanolyanok, amilyeneket annak idején távolról figyeltünk…

Mai étlapunk:

Könyökpuszi kínai hitelből

A diplomácia giccshuszára

Hogy a vidékiek is értsék

Túra a valóság túloldalán

Az ellenzék akadályozta a drága miniszterelnök úr munkáját

Éppen csak a külső forrásokról kell lekapcsolni őket

Miért nekünk, belső felhasználásra tetszik hörögni, doktor úr?

A fondorlatos cicc és micc

Utópia (1. rész)

A pártatlanság nem itt kezdődik

Önkényesen kiválasztott kedvenc hozzászólásaim:

• Valamiért eszembe jutott, hogy gyerekkoromban, amikor évente kétszer meglátogatott minket Lujzi néni, mindig fel kellett tenni az asztalra azt a rendkívül rusnya terítőt, amit tőle kaptunk. Úgy rémlik, ajándékoztunk néhány százezer maszkot Szerbiának is… (pireza)

• Egyszer, egy napon, mindent nulláról kell majd kezdeni. Föl kel kelni és megint járni. És akkor még optimista voltam. (Old Sátorhánd)

• Május végén visszaadja a korlátlan hatalmat. Mert, amit Őcsámpássága megígér, az úgy van. Bizonyíték erre az einstandolt manyup személyes magánszámlán vezetése. (És ez csak az első „betartott” ígérete. Hosszú a sor.) (Judit)

A nap kommentje ma Attilától:

• Az elmúlt évek tapasztalata azt súgja , hogy a trottyos törpe megint kitalált valamit, mert neki nem szokása semmit visszaadni, csak elvenni tud. Jónéhány álmatlan északa vár még a hónap végéig a horogkeresztény stüszivadászra, hogy beteljesítse a vezére akaratát, merthogy megint lesz valami aljas trükk az zicher.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.