Május 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Könyökpuszi kínai hitelből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,324,935 forint, még hiányzik 1,675,065 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras jó reggelt! Már amennyiben ma látunk ilyesmit, ahogy tegnap erre nem nagyon volt mód. Úgy tűnik, mintha most lenne április.

Hős vezérünk (már akinek vezére, nekem pont nem) tegnapelőtt még a rengeteg tennivalója miatt nem volt hajlandó elutazni az Európai Parlament ülésére, tegnap azért sikerült időt szakítania arra, hogy elcsámpázzon Belgrádba. Nem kimondottan óhajtok reklámot csinálni a kipcsakok urának, de ezt a videót ide kell pakolnom. Kérem, tessenek figyelni azt a görcsbe rándult vigyort, a könyökpacsit (látta valaki a Hófehér című rajzfilmet? Abban a könyökpuszit?), a se nyakkendő, se maszk, se kesztyű, de az a minimum, hogy kétszáz ember ugrál azért, mert méltóztatok odamenni (akárhová), ez nekem jár – stílt. A szívre tett kézzel meghajlást nem tudom értelmezni. Mindenki, aki a fotón látható, MINDENKI Orbán Viktor egészségére vigyáz akkor, amikor felveszi a maszkot, kesztyűt. Egyedül Orbán szarik mindenki más egészségére. Freud lájkolja ezt. Főleg úgy sokatmondó ez a videó, hogy Varga Amazon befáradt az ATV stúdiójába és egyéb hazugságok mellett azt is mondta, azért nem ment őcsútisága az EP vitára, Belgrádba meg miért ment, merthogy veszélyhelyzet közepén vagyunk, most sokkal jobban meg kell szervezni a nagyúr utazásait. Hát ha valami, ez tényleg hihető. Biztos előtte megy egy különgép szájmaszkokkal, hogy mire ő odagurul, mindenkin legyen, mert ő aztán fel nem veszi. Külön díjazom, amikor valaki úgy beszél őjelentéktelenségéről, mintha minimum egy világhatalom vezetője lenne. Rohadtul nem az. Két és fél millió hülye vezére, nem több.

Tehát kérdés: tegnapelőtt még kellett harcolni a vírus ellen, tegnap már nem? Főbe lőtte magát a vírus? Vagy esetleg a cimborák nem tesznek fel olyan kényelmetlen kérdéseket, amilyenekre az EP-ben számítani lehetett? Nem gáz egy ilyen gyáva miniszterelnök? Mert szerintem de. Nagyon gáz.

Ennél csak az a sokkal nagyobb gáz, hogy Belgrádból jutott eszébe üzengetni, hogy talán május végén visszaadja a kormányzói meghatalmazást, és várja mindenki bocsánatkérését, aki azt mondta, nem adja vissza. Hát esküszöm, beteg neki a gondolatmenete. Egyrészt vagy kimászkál Erdélybe, hogy közölje (velünk, hülye országlakókkal, merthogy konkrétan minket érint, senki mást), éppen miféle baromságot eszelt ki. Az illiberális demokráciát is onnan böfögte fel. Most meg Belgrádban meséli el, mit tervez a korlátok nélküli diktatúrájával. És akkor most bocsánatot kéne kérni tőle, és csodálni kellene az erkölcsi nagyságát. Megőrülök, komolyan. Ahhoz gyáva, hogy megvédje a kibrusztolt egyeduralmát, egy amazont küldött volna maga helyett. Magyar amazont. Azt. Arra meg nem méltatja a szektája híveit, hogy a péntek reggeli szónoklatban mesélje el, mennyire fasza csávó, képes lemondani a rendeleti kormányzásról. Külföldről üzenget. Szánalom.

Közben új mártírt farigcsál a pártmédia. Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég munkása heroikusan megküzdött a gonoszságtól csöpögő, megvadult, gyilkos ellenséggel (Vadai Ágnessel), és győztesen jött ki a halálos szorításból. A szorítás abban állt, hogy Vadai rákérdezett az ügyészségen, tényleg Soros György rángatja-e a forintot, ahogy ifj. az állította, az ügyészség eljárást indított ifj. ellen, amit most megszüntetett.

A közéleti vita és az érvelés helyett a feljelentést választók kísérlete most elbukott. A Századvég Alapítvány reméli, hogy az ügy tanulságai visszaterelik a nyilvánosság baloldali szereplőit is a radikalizmus antidemokratikus közegéből a józan politikai érvek és viták világába.

Ezt a Magyar Hírlap írta. Biztosan köbe fogják még hurcolni Ifjabbat, mint a gaz baloldal aljasságának szőrös bizonyítékát, és az is biztos, hogy vicces lesz. Lesznek drámai hangú beszámolók – az Iliász lapjai kihullanak szégyenükben -, előkerülnek a sírkőfaragók, balettművészek és alanyi költők, hogy minden irányból megénekeljék a saját nyomottságukat. Oppardon, elnyomottságot akartam mondani. Közben éppen csak az nem derült ki, ami a kérdés volt: van-e köze Soros Györgynek a forint árfolyamának megrángatásához.

South China Morning Post cikke szerint a magyar kormány támogatja Kínát abban, hogy megakadályozza Tajvan csatlakozását az Egészségügyi Világszervezethez (WHO). A cikk a kínai kormány közleményére hivatkozik, amelyben az áll, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter csütörtökön telefonon egyeztetett Vang Ji kínai külügyminiszterrel, ennek során Szijjártó biztosította a kínai felet, hogy az “egy Kína” elv alapján nem fogja támogatni Tajvan WHO-tagságát.  Az elv lényege, hogy Kína nem ismeri el független országként Tajvant, ezért akadályozza, hogy nemzetközi szervezetek tagja lehessen. (Index)

Ez egészen kedves húzás, nemde? Orbán nagyon szépen összenőtt a kommunista kínai vezetéssel, nagy a szerelem. Ennek egyik ékes jele az is, hogy a gazdaságvédelmi alapból átcsoportosított jó kormányunk 82 milliárdforintot a Belgrád-Budapest vasútvonalra (amire előzőleg már elkülönítettek 61 milliárd forintot), a költségek döntő részét azonban kínai hitelből fedezzük. Azt – a kamataival egyetemben – mi, közösen fogjuk kitermelni és visszafizetni. Az életben nem térül meg a beruházás, de remekül lehet vele kozmetikázni a statisztikákat, aki helyet kap a munkálatokban (lehet találgatni, ki fog megbízást kapni), az jól jár, de főleg a kínaiak járnak jól. Amúgy szerintem is sokkal fontosabb ezt a beruházást támogatni, mint azokat a családokat átsegíteni a nehézségeken, akik a gazdasági válság miatt megoldhatatlan helyzetbe kerültek. Legalább egyértelműen látszik, Orbánnak mi a legfontosabb.

Na, megyek én a dolgomra, mert reggel van, még a nap is kisütött. Hamarosan jövünk, és erősen beszólunk, addig is kellemes ébredezést kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!