Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet, hogy van még egy ilyen ország, csak egyre nehezebb elhinni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békés jó estét kívánok! Ebben az órában az ember már ne igyon kávét, nyugodjon meg és ne fogyasszon semmi olyasmit, ami békétlenséget és nyugtalanságot szül az agyában, lelkében. Láthatóan jó kis ellenreklámot nyomtam magamnak, de mi tagadás, tegnap reggel óta sem tökéletesedett meg a világ, ezért a nyugtatókat ezúttal sem én szállítom.

Kicsit azért megerőltetem magam, kezdjük valami pozitívummal. 2011 óta, amikor bevezették a tao-támogatások új rendszerét, összesen 790,3 milliárd forintot kaptak a sportszövetségek és egyesületek a cégek társasági adójából. Kilenc év alatt mintegy 320 milliárd ment futballra, közel 180 milliárd kézilabdára, és így tovább. Az igazán jó hír az, hogy a klubok közül a legnagyobb támogatást a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kapta (hogy mi a faszra költötték, ahhoz semmi közünk): 32,2 milliárd forintot, vagyis az összes futballra szánt pénz tizedét kapta. Vagyis szívja, habzsolja, zabálja a közpénzt Felcsút, de legalább nem idegenek viszik ki az országból a zsetont, ugye.

Lazán kapcsolódik még ha ránézésre nem is: ugyanabban a propagandavideóban, amelyben Orbán Viktor – Edgar barátom szerint – női bugyógóval a fején eszébe jutott saját magának a mentősök napjáról, ezért jól meg is ünnepelte magát, az is elhangzott a szájából, hogy

az nagy dolog egy tízmilliós országtól, hogy 30000 ágyat és 8000 lélegeztetőgépet, akár egy időben tud működtetni úgy, hogy mindenhol van doktor, ápoló és a mentősök is behozzák azt, akit kell. 

Ahogy mondja, elvtárs, ahogy mondja. Emlékszem, hogy amikor a csilliárdos Puskás Stadiont adta át a Nélküled dallamára, bokáig könnyben ázva, lelkes rajongói gyűrűjében, akkor meg az volt a szöveg szó szerint, hogy

tízmillió ember ha nem tud megépíteni egy stadiont, akkor csukjuk be a boltot. Ne vicceljünk, ez egy komoly ország. 

Vagyis ha jól értem, akkor lehet valahol egy ilyen tízmillió országos címkével ellátott nemzeti kockás füzete a fénylő csillagnak, ahova fel van írva, hogy milyen statisztikai kritériumokat kell abszolválni, hogy egy 10 milliós ország miniszterelnökeként döngethesse a mellét, hogy mekkora faszák vagyunk már.

Egyetlen nyomorult adat marad ki rendszeresen ezekből a fényes statisztikákból és ordító számsorokból: az ember, basszátok meg, Az Ember.

Mármint az az ember például, aki azért halt meg, mert az orbánista nemzeti koronajárvány-terv szerint, nettó politikai izmozás céljából, agyatlanul és lelketlenül ki kellett söpörni a kórházakat.

Meg az az ember, aki elveszítette a hozzátartozóját, családtagját, szerettét azért, hogy Orbán Viktor elmondhassa, hogy van 30 ezer potenciálisan működtethető ágy ebben a 10 milliós országban.

Sőt, az az ember sincs benne a sikerjelentésekben, aki a rákosként a rákos házastársát, vagy az agyvérzéses apját kényszerül otthon ápolni, ahogy tudja, és leginkább nem tudja. Sőt, az a koronavírussal fertőzött ember sincs benne az ízléstelen önfényezésekben, akit középsúlyos vagy kritikus (de szállítható) állapotban szállítanak több száz kilométeren keresztül, az ország különböző sarkaiból a bűnös fővárosba.

Azért, mert Müller Cecília és Kásler Miklós adta a nevét egy újabb gyalázatos, szakmaisággal egyáltalán nem vádolható emberkísérlethez. Miután országosan harmincakárhányezer ágyat felszabadítottak, hogy jól mutasson a statisztika, mert ez egy komoly ország, nem akármi, most azt találták ki, hogy a továbbiakban kapacitásai mértékéig kizárólag a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet láthatja el a középsúlyos és kritikus állapotú (!), még éppen szállítható betegeket. Miért? Mi a logika abban, hogy kritikus állapotban levő betegeket csak a fővárosban lehet ellátni? Állítólag nem az a logika benne, hogy jól hozzá lehet csapni őket a budapesti fertőzöttégi/elhalálozási könyveléshez, de akkor mégis mi? Nem tudjuk, ez nem ránk tartozik.

És honnan is tudhatnánk, amikor a parlamentbe véletlenül beszédelgett Kásler Miklós nevű emberi erőforrásnak fogalma sincs arról, hogy hányan haltak meg Magyarországon amiatt, hogy hazaküldték őket a kórházakból, és nem kaptak megfelelő ellátást. Nem, ezt nem tudja, azt viszont pontosan tudja, hogy a Pesti úti idősotthonból kórházba szállítottak közül hányan hunytak el. Hogy az állítólag már le is csengett, világsikeres módon legyőzött járványnak hány járulékos áldozata van, az nem téma. Az sem téma, hogy hova tűnt el 4000 vizsgálati minta egyik pillanatról a másikra a Népegészségügyi Központ honlapjáról.

Nem, ez mind nem téma. Az a fontos, hogy Országos Cecília, a nemzet nagymamája boldog és hálás, mert nem dobta meg az országos halálozási statisztikát a koronavírus. Egy pillanatig nem aggódtam emiatt, hát hiszen azt tüntetnek el ebből és azt tüntetnek fel rajta, amit akarnak. Így azon sem csodálkozom, hogy Karácsony Gergely adatkérő levele a mai napig nem jutott el az operatív törzs nevű propaganda hadtesthez. Ez egy tízmilliós komoly ország, ahol a statisztika rendszeresen jobban teljesít, mint a valóság. Ez a feladata neki.

Ahol a kirakatban – jelen esetben a fent említett Korányi Pulmonológiai Intézetről van szó – mindentrendbentalálási propaganda videót forgat, de ahol a kirakat mögött a hazug, elvetemült hatalommánia torát üli az emberi méltóság maradványai fölött. Ahol koronavírus-gyanús pácienseket olyan brutális higiénés körülmények között izolálják, hogy az ember bele kifordul. Ahol nincs fürdési lehetőség, ahol a mobil vécé szaga átjárja az egész szobát, ahol kizárólag hideg víz folyik a nyomorék fali mosdókagylóból, ahol napokig nem viszik el a szemetet, ahol a szemeteskuka segítségével, hideg vízben kénytelen tisztálkodni a beteg. Mert ez nem csak egy tízmilliós komoly ország, de egy több mint ezer éves nemzet is (via toporzékolásügy), amely nem kér a hanyatló Nyugat szánalmasan képmutató gyámságából. És tényleg. Megoldja házon belül. A saját elnyomóit ünnepli, csodálja, ajnározza, isteníti, és boldogan odatartja a másik arcát is.

Najó. Mivel holnap is lesz nap, elköszönök, csak még egy utolsó pihentető jó hírrel szolgálok, hogy ne miattam legyenek rémálmai senkinek. Rövid idővel azután, hogy Varga Judit dekázó parafenomén és igazságügyi miniszter Facebookon nyomult lenyűgöző hegedűtudásával, és a propaganda országos jelentőségű hírt gányolt abból, hogy valamikor réges régen Tandi Flora énekesnővel közösen előadta a Szomorú vasárnap című dalt, az állami pénzből fenntartott Petőfi rádió – ahova közönséges halandónak kurvára nem könnyű bekerülni – máris játszani kezdte a kormánytag és társa közös produkcióját. Lehet, hogy van még egy ilyen ország, csak egyre nehezebb elhinni.

Nem utóirat: közszolgálati megbízatásomnak eleget téve szeretném közhírré tenni, hogy 2 darab egy évre szóló Szalonnázó előfizetés várja tisztelettel az érdeklődöket, leendő tulajdonosokat. Várjuk azok jelentkezését a [email protected] email-címen, akik a havi 2000 forintos előfizetést nem engedhetik meg maguknak, de szívesen olvasnának többet is, mint ami ezen a felületen megjelenik. Ez úton szeretném köszönemet is kifejezni a felajánlóknak.

Ennyi fért mai műsorunkba:

Mindenféle országok mindenféle szövetségese

A hajléktalanok helyzete nem politikai kérdés

Próbálkoznak a fiúk

Ökopolitika

Vajon Orbán figyel?

Kozmetikázás, szándékos hazugság, vagy egyszerű hiba? 

Bármelyik kultúrországban már régen avart gyűjtene a börtönudvaron egy ilyen kormány 

A héja

Itt mindenki hülye?

Nehogy már egy erkölcsileg bukott kém tartson előadást az emberi élet tiszteletéről

Olvasóink véleménye szerint:

• Nem törődnek a szegényekkel? Dehogynem, hajléktalant csinálnak belőlük, azután meg kizavarják a városból, hogy a rendőrök vegzálhassák őket még az erdőszélén is. (István)

• a fidesz nem megoldani akarja a dolgokat, hanem uralkodni felettük erőből. az csak zavarja őket, ha valaki inkább megoldana bármit is (Gábor)

• Arról, hogy valami időigényes, és kivitelezhető-e, nekem a ”szüjjémán” program jut eszembe. Mármint, hogy a mostanában születő gyerek a jövőbeni gazdasági problémák megoldókulcsa lenne! Ahhoz megfelelő hozzáállásra is szükség van ! 😉 Mint jelen esetben is ! ! Egyébként, ha valami most késő, akkor már fonjuk karba a kezünket, mert az időgép berozsdásodott ?🤷‍♀️ (Eva)

A nap kommentje pedig, mivel az egészséges trollkodást nagyrabecsülöm:

Emberek! Hová lettek a menekültek? Hetek óta semmi hír, annyira aggódom! (ccc)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.