Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Itt mindenki hülye?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tombol a gazdasági érdekekből egyre lanyhuló, a Pesti úti idősek otthonából, úgyis mint az Európát romba döntő gócpontból kiözönlő vírusjárvány, foglalkozunk is vele éjt nappallá téve, de történések vannak ezen kívül is. Csupa keserűség a múlt, jelen s jövő, édesítsük hát meg egy kissé a „jó hírek vidékről” szellemében, dobjunk rá még egy kis libazsíros tejszínhabot nyúljával a heti cukrozott takonyra!

Miközben Dr. Dagadt a járvány elleni, rettenetesen győztes harcát vívja, a színfalak mögött folyik tovább a szokásos, komótos munka. Az még hagyján, hogy Dzsudzsák („rajongó tisztelőinek” Dzsudzsi) diplomata útlevéllel menekült haza, mert ki a diplomata, ha nem ő. A külügy arra hivatkozott az ezt firtató kérdésekre, hogy ő, úgyis mint főfaláb, a magyar válogatott külhonokba szakadt csapatkapitánya és mint ilyen, amellett, hogy a magyar labdarúgás ütőerén tartja az aranylábát, még diplomáciai küldetést is teljesít. Akkor azt. Nem, nem kurva sok pénzért botladozik szerte a világban (ahol még kell egyáltalán), hanem engem (is) képvisel. Esedezve kérem, ne tegye, legalábbis engem ne. Már csak azt kell kivárni, amíg beügyeskedik az EU parlamentbe és a Soros rángatta Tusknak (és az egész EU-nak) annyi, Dzsudzsák (zselézett) séróból leveri.

Apropó, Tusk! Dr. Dagadt – már megint megsértődött a szentem – megfenyegette annak okán, hogy Tusk szoft lenácizta őt (azaz Magyarországot, ami ő maga) és kormányát. Bár a Huth-féle Pesti Görény azonnal „bebizonyította” egy hamisan interpretált, másról készült fotóval, hogy Tusk nagypapa virtigli SS volt, mi több, ő felelős a haláltáborokért, tehát az onoka se sokat pofázzon, ez nem volt elég. Dr. Dagadt kissé megkésve ugyan, de végül kardot rántott, és azt találta fenyegetni, hogy a magyarok nem felejtenek, ennek még következményei lesznek, Tusk miszlikbe lesz aprózva.  Szerintem a lengyelek sem felejtenek, de ezzel majd akkor foglalkoznak, ha eljő az ideje.

Ámde vissza a diplomáciához. Mi nem csak a focistát tiszteljük meg a kiemelt nemzetközi védettséget biztosító titulussal, hanem az egyszeri, munkaalapú kétkezi munkást is. Itt van pl a Tiltott Csíki Sör serfőző mestere. Ő is diplomata. Egyszer arra használta a diplomata útlevelét, hogy átcsempésszen az USA-Kanadai határon három nőt (nagy étvágyú a faszi, na), ám a zord immigration officerek lekapták a tíz körméről a pernahajdert, és bíróság várt volna rá. De mire nem jó a magyar diplomata útlevél!? Emberünk lobogtatva a passzaportot megpucolt, mintha egy havasi medve kergetné. Ő egy magyar diplomata, jó hírünk terjesztője, e lángoktól ölelt kis ország képviselője. De emberünk nem bírt a vérével. Ezek után felbérelt egy embert önbetörésre a budapesti irodájába. Profi módon hajtódott végre a hadművelet, nem kellet sokat bajmolódni. A betörő megkapta a kulcsot, megmondta neki, hol a pénzes szekreter, eltűnt némi készpénz, szóval olajozottan ment minden. Ezt mind kinyomozta a rendőrség, de hát diplomata a szentem, ráadásul külhoni, mit lehessen csinyálni. Na hát mindezen érdemek elismerésként még jobban keblünkre öleltük a hazaffhyt. Pályázott és most, ezekben a víruszivataros napokban nyert 1,7 milliárdot (a számat figyeld, mutatom, ezerhétszáz millió forintot), hogy Székelyföldön (Románia) egy komolyabb pékséget építhessen. Ahol az amúgy állítólag – én még nem ittam, csak mondták – igen szar, de legalább kurva drága söréhez sörkorcsolyát fog gyártani. Az egész miskulancia valami 4,2 milliárdba fog fájni és ebből én is – aki pedig messze kerülöm a löttyét – állom a rám eső kötelező részt, hogy teremtődjék 42 munkahely Székelyföldön (Románia). Ja, amúgy függőben van még egy – egyelőre nem publikus tematikájú és összegű – pályázata. Meg fogja „nyerni,” mert folt a pénzeszsákját mindig megtalálja.

És még mindig diplomácia, ha csak érintőlegesen is. A KÜKÜM tarajos Szíjjártója (a Nagy Brehm-ben a nyálkástestűek alfajába sorolva alul, balra)  fáradhatatlan. Miközben heti világkörüli útjain csapágyasra hajtja a puritán, mondhatni plebejus-proli luxussal felszerelt honvédségi csapatszállító Falcon X7-es magángépet, jut ideje az aprómunkára is. Most például kinevezett egy egykori focistát (mert minden dolgok origója a foci) nevezetesen Vincze Ottót a barcelonai örökség gondozójának. Elsőre azt hittem, Kupaklali „A csengeri örökösnő” munkacímet viselő próbajátéka után most élesben játsszák el a „Barcelón örökség” hazasíbolását és „gondozását” de aztán nem. Ez az örökség az egykori labdakergetők, Kocsis-Czibor-Kubala-Szalay spanyolhoni tevékenységét öleli fel 1961-el bezárólag. És akkor most – múlhatatlanul szükséges – egy 59 évvel ezelőtt lezáródott, és gyanítom, hozzáértő sportújságírók által ezerszer oda-vissza gondozott sporttörténelmi időszakot újragondozni. Teszi ezt majd a mostanában Barca szakértőként aposztrofált egykori Barca „játékos.” Aki 1997-ben került oda, rögtön a világverő „B” csapatba, ott is összesen csak két meccsen játszott, a másodikon piros lappal kiállították, és öt meccstől eltiltották. Ennyi volt a világhírű barcelonai tündöklés. Vincze 23 éve, 1997-ben rúgta ki utoljára a fűmagot az Estadi del Futbol Club Barcelona gyepéből, ennyi külügyi szakmai múlt elég – talán nem tévedek nagyot – egy autókulcshoz, irodához, fizetéshez, tán még egy-két, a hatalmas korszakot felölelő örökség gondozását végző alárendelthez.

Rákattantam erre a Szijjártóra. Ami  a kutyát sem érdekel, ez az én egyéni problémám, meg fura a gusztusom. Ami a nagyobb „baj,” hogy Dr. Dagadt is ráizgult a fiúra. Legutóbbi hajnali miséjén dicsérőleg nyilatkozott róla, mondván, van itten ez a külügyminiszter(nek csúfolt), ez az izgága, akinek még tán nagyobb a munkabírása, mint saját őszentségének, repked, nyilatkozik, nyüzsög, de mindezt erős kontroll alatt teszi. Még azt is hozzátette, szinte versengenek a munkaversenyben a Vörös Október vándorzászlóért, erős mezőny ők ketten, de ő – mármint Dr. Dagadt – nem adja olcsón a bőrét. Értesz belőle futsall Peti? Áthúzták a neved a brigádnaplóban, megkaptad a selyemmadzagot, karvastagságút (vágyvezérelt klaviatúra nyalogatás). Kérdezd meg Lázár kollégádat, felkészíthet a „jövő lehetséges reménysége” szerepkörre.

Hát ennyi az utóbbi két napi történés (angolul hepönés). Mindezekhez a magam részéről kívánok mindenkinek békés, áldott ádventet és boldog karácsonyi ünnepeket.

P.S.: aki idáig elszenvedte magát az olvasásban, azt sajnálom és elnézést. Annak a néhány szerencsésnek, aki egyből az írás végére tekert itt van zanzásítva az egész:

Steve Roby

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.