Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert a Fidesz erről szól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét mindenkinek! Ha esetleg valakinek kétsége lett volna efelől, Putnok fideszes polgármestere tökéletesen bebizonyította, mit is jelent fideszesnek lenni. Nem keveredett (még) bele semmiféle korrupciós botrányba, kiderült viszont, tökéletesen képes hozni a NER politikusainak morális színvonalát. Tamás Barnabás még márciusban jelentette be, hogy pénzgyűjtést kezdeményez a járványügyi védekezéshez szükséges eszközök vásárlására és a rászorulók támogatására, majd ezzel a lendülettel el is helyezett saját maga 400 ezer forintot a számlára, és adakozásra kérte az önkormányzat fideszes tagjait is. Ez szép és jó, csak mint az később kiderült, itt sem a jószándék jött elő a polgármesterből, hanem rájöttek arra a városvezetésben, hogy egy ilyen „önzetlen” cselekedet később még jól jöhet. Akkor majd elmondhatják, hogy ők nem csak pofáztak a segítségnyújtásról, de ténylegesen is beszálltak a lakosok helyzetének javításába.

A drága polgármester Facebook-oldalán emlékezik meg azokról, akik pénzükkel támogatták ezt a kezdeményezést. A lista legelején ő maga és neje található 400 ezer forinttal, majd mindenki más csak őket követi. Arról is megemlékezik Tamás Barnabás, hogy sokan nevük elhallgatását kérték, noha ő természetesen nem tartozik ezen emberek közé. De ez önmagában még nem is lenne olyan érdekes, fényezze csak önmagát, ha annyira vágyik a dicsfényre. A történet ott vált igazán érdekessé, amikor a Putnoki Reform Szövetség kát tagja – apa és fia – pénzt utalt erre a számlára, ezzel ők is hozzá akartak járulni a település vírus elleni védekezését. Három alkalommal utaltak, mindannyiszor visszakapták a pénzt, arra ugyanis a polgármester nem tart igényt. Ennyit arról, hogy a kormánypárt és annyak politikusai valóban félreteszik-e a pártérdekeket a járványra való tekintettel.

Az adakozás nem másra van, mint hogy megmutassák a település lakóinak, hogy ők valóban törődnek az emberekkel. Azonban ha ez így lenne, úgy nem utasítanának vissza támogatást senkitől sem, hiszen ez nem a Fidesz politikusait, hanem a város lakóit fogja kisegíteni, tehát teljesen mindegy, kitől érkezett a pénz, annak lesz helye. De mégse mindegy, kitől jött a pénz és ez teljes pompájában mutatja a Fidesz mentalitását még ilyen nehéz időkben is, mint amilyet most kénytelenek vagyunk élni. Noha az várható volt, hogy a politikai csatározások nem fognak teljesen eltűnni még ezekben az járványos időkben sem, az azonban elvárható lenne, hogy legalább a minimális szintre csökkenjen a sárdobálás. Az egymásnak üzengetés még több is lenne, mint amennyi szükséges, de ez a pénzvisszautalás bőven túlmegy ezen a határon. Amikor már a segélyezésből is politikai kérdést csinálunk, akkor mutatjuk meg csak igazán, hogy milyen emberből is vagyunk.

Putnok polgármestere – mint ahogy arra a 24.hu is emlékeztetett – persze eddig sem arról volt híres, hogy csendben és alázattal végezné a feladatát, mintsem a kreténebbnél kreténebb kijelentéseiről. Ezek viccesek is lehetnének, de az a szint, ahova Tamás Barnabás lesüllyedt, már régen túllépett ezen.

Gyurcsányt a s*ggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony sz*pni fogunk. Lóf*szt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat.

De október 23-án is akadt mondanivalója:

Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá.

Természetesen – talán már elmondani sem kellene – ezt a munkásságot a kormány sem hagyhatta figyelmen kívül, ezért még tavaly kitüntették Tamás Barnabást lovagkereszttel, érték- és közösségteremtő településvezetői munkája elismeréséül. Hát mi ha nem ez mutatja meg, hogy milyen emberek mozognak a körül a bizonyos fazék körül? A Fidesz tudatosan az ilyen gerinctelen, sötét emberekre épített, akik számára a pártérdek minden mást felülír. Ezek után talán már nem is annyira meglepő az, hogy gond nélkül, háromszor is visszaküldte a Putnoki Reform Szövetség két tagjának az általuk befizetett 10 ezer forintot. Nehéz visszagondolni olyan időszakra, amikor morálisan mélyebben volt az ország vezetése, mint a jelenlegi időszakban. Tényleg nem számít semmi, csak és kizárólag a párt.

Mai cikeink:

Le kell váltani a francba a népakaratot

Egy diktátort sem véd meg a bunker

Nem szűntünk meg diktatúrának lenni 

Változó érdekek

Nagy siker ez, csak kár, hogy nem sok köze van az oktatás színvonalához

Szuperhősök hona

Kim dzsongun és a küszöb

Idővel

Fidesz segély

Soros démonizálása sem a vírustól, sem a gazdasági összeomlástól nem véd meg

A mai nap kiemelt kommentjei:

Ez nagyon meg úgy van megírva ahogy vannak a dolgok.

Ja hát ünnepelhetik a szabadságukat minden hatalomkorlátozó demokratikus szabálytól.
Ünnepelhetik a szuverenitásukat az emberi méltóságra alapozott normavilágtól.
Ünnepelhetik a saját nácionalista alkotmányukat aminek alapjában semmi köze a demokráciához
mert a demokratikus alkotmányok értelmezési alapja nem nemzeti hitvallás meg az önkényesen értelmezhe nemzeti tradiciók.
A demokráciát ilyen világlátasú emberek nem tudják ünnepelni azt csak hazudni tudják kölönféle érdekek mentén.
Az hogy mik a demokratikus működés ismérvei azt bizony nem a népakarat dönti el, hanem az objektív kritériumok, bármit is akar állítani erről a NER nevű törzs harcos népe. Érdekes ugye, hogy amikor saját álláspontjuk megvédéséről van szó milyen szivesen nyulnak a filozófiai relativizmus elvéhez, pedig általában ezt megvetendő libsi észjárásnak szeretik beállítani. (Uszo)

Nem tudom, hogy meddig hagyunk fát vágni a hátunkon! Csak egy valaki kell /de ki az/, aki mellé, mögé állva szembe nézünk a fegyverekkel! Kevés lesz az, hogy ” Ne lőj fiam”!
Vagy, ha akkora tömeg lenne, hogy mellénk állnának? Sajnos nem tudom elképzelni! Élőben tapasztaltam a net adós tüntetésen, hogy mire képesek! „Senki” nem tudott arról, hogy ott vagyunk hónapok óta, mégis amikor az ATV tudósítóját jól szemen nem szórták könnyfakasztóval, botorkálva is megtalálta a sátort! De csak amíg nem segítettünk, mentőt nem hívtunk! Mert ahogy előtte, utána sem írtak róla! (Éva)

A mai nap kommentje másikszemponttól:

Az egyik legfrissebb vívmány, amelyet meg kell óvnunk, az az egymás iránti kölcsönös tisztelet kultúrált kifejezése és a hímsoviniszta bunkóság elitélése, melyről a nádfedeles falut evett önkéntes pedellus beszélt a minap:

Szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.