Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Operatív Törzs nem más, mint színház a híveknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Még tegnap kikerült a Youtube-ra egy olyan videó, amelyen igazi szakértők részletesen elmondják, hogy mi a helyzet a korovírus-járvánnyal Magyarországon. Ez már csak azért is meglepő, mert nem reklámozták túlzottan a történetet, arról nem is beszélve, hogy Müller Cecília mint az ország legjelentősebb szakértője, ott sem volt ezen a rendezvényen. Miután ezen a szomorú tényen túltettük magunkat, emlékezzünk meg arról is, hogy az előadáson konkrét számok hangzottak el, így abba is betekintést nyerhettünk, hogy a szakértők mire alapozták a járvány-ellenes kormányzati stratégiát. Sőt, olyan, jelenleg ördögtől való dolgokat is ki mertek mondani, minthogy többet kellene tesztelni és kötelezővé kellene tenni a védőmaszkokat. Az, ami a videón megtekinthető nem más, mint amit a közvélemény, az újságírók, valamint szakértők tucatjai kérnek számon a kormányon immár több, mint egy hónapja.

A kérdés már csak az, hogy az operett-törzs nevetséges szerencsétlenkedése helyett miért nem álltak elő valódi szakértőkkel és valódi elemzésekkel? Miért gondolták úgy, hogy embert nem érdekel a kormányzati stratégia mögött meghúzódó elgondolás? A legegyszerűbb kérdésekre sem voltak hajlandóak válaszolni, ami már az első perctől kezdve bizalmatlanságot eredményezett. A mai napig nem közölnek területi adatokat és egy-egy vírusgóc kialakulását is sokszor napokig tagadják. Területi adatokat ugyan nem közölnek, de valamiért elkezdték közölni az elhunytak vélt vagy valós krónikus betegségeit, amelyek szerintük minden esetben hozzájárultak a betegek halálához. Valamiért borzasztó fontosnak tartják azt, hogy akár személyiségi jogokat is sértve közöljék az elhunytak említett adatait, de azt továbbra sem tartják fontosnak, hogy minden gócpont kialakulása esetén tájékoztassák a közvéleményt.


Tájékoztatás helyett inkább az információ eltitkolása a cél, amivel úgy hiszik, könnyebben kordában lehet tartani a vírus terjedését. A két órás előadásból az derül ki, hogy az utóbbi hetekben a kormány időt próbált nyerni, hogy majd a gazdaság újraindításakor már felkészülten érhesse a járvány kirobbanása. Ez egy stratégia – hogy jó vagy rossz, azt nem az én dolgom ennyi információ alapján megítélni –, amelyet akár közölhettek is volna a nagyérdeművel, hiszen ha tudjuk mire lehet felkészülni, akkor könyebben elfogadjuk a meghozott döntéseket. Az eddig is tudható volt, hogy ameddig nem lesz – már ha sikerül azt kifejleszteni – védőoltás, addig bármikor előfordulhat, hogy a járvány ismételten elszabadul és a korábbi intézkedések semmissé válnak. Nem gondolta senki sem azt, hogy egyszerűen megállítható a járvány.

De ha a kormány kommunikált volna a saját állampolgáraival – mint ahogy azt megtette a legtöbb demokratikusan működő ország –, akkor úgy érezhettük volna, hogy együtt nézünk szembe egy komoly kérdéssel. Ehelyett a kormány szokásához híven teljesen hülyének nézte a magyarokat. De nem csak az egyszerű állampolgárokat, hanem azokat is, akik egyébként segíthettek volna az adatok elemzésében, vagy a taktika kidolgozásában, hiszen elég sok olyan kutató és tudós van az országban, akik nem feltétlenül kormánypártiak, de egy ilyen helyzetben vélhetően a kormány rendelkezésére álltak volna. A vírus ugyanis nem válogat jobb- és baloldaliak között, ez nem egy politikai kérdés.

De Orbánék nem szerettek volna változtatni taktikájukon és inkább megoldották egymás között. A meglepő nem is ez, hanem az, hogy a közvélemény számára elérhetővé tettek olyan információkat, amelyek alapján meghozták eddigi döntéseiket, és bepillantást nyerhettünk abba is, hogy mi várható a jövőben. Az, ami ezen az előadáson elhangzott pont az, amit az operett-törzsön a legtöbben számonkérnek: részletes, valódi számításokon alapuló hiteles tájékoztatás. Az már nyilvánvalóvá vált az első napokban, hogy sem Müller Cecília, sem pedig az őt körülvevő rendőrök nem képesek erre, mégis kitartottak mellettük. Viszont számomra a mai napig érthetetlen, hogy mégis mi volt ezzel a cél.  Mert ha az, hogy hülyét csináljanak a tisztifőorvosból, akkor sikerrel jártak.

Mai cikkeink:

Hisztériázni, másokat hibáztatni, mártírkodni

És a diákokat ki fogja megkérdezni?

Az éhező embert nem érdekli a politika

Nemzeti összefogósdi

Egyre kevesebben hisznek a kormányzati számoknak

Mindeközben a valóságos életben 

Tanács

Találj egy ellenséget

Még járvány idején sem

A nap kiemelt kommentjei:

Végtelenül primitívnek kell ahhoz lenni, hogy a kormány jelenleg döntései, intézkedései, hozzáállása ne érjék el egyesek ingerküszöbét. Szürreális, hogy a fidesz fanok még most is ezt a kormányt éltetik és éljenzik. Egyszerűen hihetetlen.(Andrea)

A kormány szerint a „diákok érettségizni akarnak”, mint ahogy a „dolgozók kérték, hogy ingyen túlórázhassanak”, vagy ahogy a nép akarja, hogy a járvány ellen kapott támogatásokat a focira és a haverok vállalkozásaira költsék. Mi akarjuk azt is, hogy akit elbocsátanak a járvány miatt, az ne kapjon támogatást, mert nem szeretnénk, ha „olyanok jutnának jövedelemhez, akik nem dolgoznak meg érte”. (Sándor)

Nem tudom, feltűnt-e már az unortodox zseniknek, hogy egyelőre még csak a JÁRVÁNYT kezelik, a VÁLSÁG majd utána következik…. akkor lehet majd kezdeni az adócsökkentéses kezelést. Bár gyanítom, hogy a magyar gazdaságnak teljesen mindegy lesz akkor már, hogy hogyan akarják kezelni. (Pireza)

A nap kommentje pedig animától:

Ha Magyarország – és egyáltalán egy ekkora területtel és lakossággal rendelkező ország – nekiállt, ~áll – nagyhatalmi érdekeket kiszolgálni, abból még semmi jó nem sült ki, de mindig vannak, akiknek a régi vesztes politika tetszik, azzal próbálkoznak újra.
Hallottam az egyik Szíjjártó megnyilvánulásban, (védőeszközök kapcsán) hogy ami keletről jön, „azért”.
Nem azért, peticsatár! A dolgok mögé látunk, legalább úgy, mint ti! Csakis azért! Ez viszont a ti pechetek.
A fent idézett szövegben amely azt mantrázza; „nekünk Magyarország az első” (az agyam ezt már nem bírta el,) azt közvetítette, hogy neked annyi, Magyarország.
És nagyon nem esett jól, pedig így igaz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.