November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hiszterizálni, másokat hibáztatni, mártírkodni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dicsértessék a világosság, a józan ész és a jóérzés! Ennyivel boldogan beérném, bár tény, hogy e fogalmak jelentése is átvette a NER erkölcsi fölényének bűzét, és fene tudja, hogy azt jelentik-e még, amit azelőtt jelentettek, amikor még nem volt ennyire nyilvánvalóan egymás ellen uszítva magyar és magyar, mimagyarok és mindenki más. Volt rá idő bőven, és nekik is van idejük is két járvány elleni védekezés között az igazán fontos dolgokkal foglalkozni.

Ámde. Már csak ezt a reggelt (vasárnap van) kell valahogy kibírni velem, aztán már itt sem vagyok. Ehhez folytassuk onnan, ahol a kolléga abbahagyta tegnap este, midőn a legújabb, feneketlen cinizmussal és magamutogatással megtámasztott fideszes-orbános választási kampányvideóról (Csak együtt sikerülhet. Egyetlen magyar sincs egyedül) elmélkedett. Egyetértek az elvtársakkal. Nekik csak együtt sikerülhet. Készült Magyarország kormánya megbízásából. Vagyishogy akkor jól értem? Magyarország kormánya megbízásából, tehát közpénzből finanszírozzák Orbán Viktor politikai-választási járványkampányát, és ezzel nincs semmi baj? Gondolom, hogy az Állami Számvevőszék elnöke nem ér ilyen hülyeségekkel foglalkozni, biztosan a munka és bevételek nélkül maradt családoknak ad életvezetési tanácsokat a NER spórolási kézikönyvéből. Jó, nem hülyültem meg teljesen, pontosan tudom, hogy felülről nyitott a költségvetés, Orbán és az állampárt politikai harcainak költségvetési támogatása közérdek, úgyhogy lehet nekem is oszlásnak indulni. Azt mondták, hogy ez nem a politikai viták ideje, most a vírust kell legyőzni, és szerencsére tartják is magukat következetesen ehhez:

Mert a hatalomból csak a korlátlanság kell nekik, a felelősség mindig másokat terhel:

Meg is lehet nézni, hogy mekkora sikere van a rajongók táborában ennek a járvány idején dübörögtetett választási kampánynak, szinte követelik a napi adag gyűlöletadagjukat, és nem is nagyon értik, hogy a szerintük emberek haláláért saját hatáskörben, kizárólag felelős, mindenre alkalmatlan Karácsony Gergely miért van még mindig szabadlábon. És ha az első kétharmados felhatalmazás óta eltelt tíz évnek köszönhetően a vírus már eleve ökölbeszorulásos állapotban érte ezt az országot, azt lesz igazán érdekes és elborzasztó megnézni, hogy milyen állapotokat hagy maga után ez a kibaszott járvány.

Az elég egyértelműen látszik az elmúlt másfél hónapos rendkívüli helyzetben tanúsított kormányzati pótcselekvések sorából, hogy abszolút mindenre több energia jut, mint arra, hogy a problémát kezeljék, transzparensen kommunikáljanak, és ne másokkal foglalkozzanak. Egy retkes kormányzati intézkedést – legyen az állítólagos adócsökkentés, vagy a valószínűtlen jövőben talán bekövetkező, ócska választási kampányígéretként is csak nehezen értelmezhető 13. havi nyugdíj – nem tudnak úgy bejelenteni, hogy abban ne az elmúlt tíz év előtti elmúlt nyolc év bűneire hivatkoznának.

Egyetlen nap nem telik el úgy, hogy ne valamely gondosan kiszemelt külső vagy belső ellenségre építenének fel szemfényvesztő, karaktergyilkos választási kampányt. Amit az általuk lekullancsozott, dehumanizált Szabó Tímeával művelnek, ahogyan magyarellenességgel, hazaárulással, humánum ellenességgel, és isten tudja még mivel vádolják, és hurcolják körbe véres rongyként az infantilizált közönségük legnagyobb megelégedésére, azt egyszer majd biztosan tanítani fogják. Ahogy egy történelemhamisító, kamufotóra épülő tipikusan habonyista módon eltorzított sztorival nekirongyoltak Donald Tusknak az állítólagos nácizásért (ahelyett, hogy elismerésnek vették volna, hogy az Orbán jól tartott szekértolói, ideológusai, propagandistái által egyébként nyíltan éljenzett Carl Schmittel emlegette egy gondolati egységben a miniszterek elnökét); ahogyan Karácsony Gergelyre ráuszították a Hollik Istvánjaikat, és a Pesti úti idősek otthonából csaholó plakátokra való, elborzasztási témát gyártottak (a vakok és gyengénlátók szegedi, állami fenntartású otthonában megjelent fertőzés ügyében is lesz másra mutogatás?), abból mind egy dolog következik, amit nem győzök hangsúlyozni. A valódi válságkezeléshez kormányozni kellene, de tíz év kellően belekényelmesítette az elvtársakat Finkelstein kottájába, és abba a hamis illúzióba, hogy ez az idők végezetéig elég lesz, hogy az állandóan maximumon dübörögtetett, primitív feketekampánnyal még további 20 évre bebiztosították a hatalmukat. Hogy bőven elég hazudozni, sorosozni, migránsokkal hiszterizálni a közvéleményt, mindig másokat pellengérre állítani és hibáztatni, az áldozat és a mártír szerepében tetszelegve óbégatni, hogy az ellenségek összefogtak ellenünk. Az van, hogy mindeközben nincsenek megnyugtató válaszok a dillettáns, valóban humánum ellenes, érthetetlen és átláthatatlan intézkedésekre vagy a társadalom által joggal elvárt intézkedések elmaradására.

Nincs magyarázat az alkotmányosság határain belül, csak sértődött hörgés és toporzékolás, a kórházak kiürítésére és az azzal összefüggő kásleri összevissza beszélésre (nem is 60, csak 2 százalék); de a redvás munkaalapú társadalom hazugságán túl arra sincs magyarázat, hogy azok, akik az adóforintjaikat tisztességesen befizették egy élet óta, miért maradtak ki a történelminek csúfolt megmentésből, amikor igazán nagy bajba kerültek.

Nincs válasz arra sem, hogy miként függ össze a járvány elleni védekezéssel Göd megcsonkítása a helyi közösség feje fölött és akarata ellenében. Az nem válasz, hogy Kovács Zoltán – a sakálmédia legnagyobb megelégedésére – felmossa a padlót a CNN-nel, és sokadszorra elmondja azt a hazugságot, hogy a felhatalmazási törvényük szerint csak a vírussal szembeni harc keretein belül alkothatnak rendeleteket és hozhatnak rendkívüli intézkedéseket.

Ha ez így lenne, akkor már azt is tudnánk, hogy miért kell a gazdasági recesszió előszobájában sok száz milliárdos kínai hitelt felvenni és Kína érdekei előtt térdre kényszeríteni az országot egy 2400 év alatt megtérülő beruházás miatt, amelyből Mészáros Lőrincen és érdekkörén kívül nem látszik, hogy mit profitálhatnak azok, akiknek fizetniük kell ezt a kurva hitelt? Bocsánat, van rá válasz. A NER árubeszerzője és mindenkitől tiszteletet követelő főtoporzékolója, Szijjártó Péter elmagyarázta (bár ne tette volna): Ha valamikor, akkor most megmutatkozik, hogy Kína mekkora szerepet játszik a világgazdaságban. (..) Világos, hogy ebben az új világban, ami létrejön a világjárvány után, Kína még fontosabb lesz, mint jelenleg. És akkor mi a szar van? Nem éppen az lenne a cél, hogy a járványt az egész világra rászabadító, dezinformációs hadviselést folytató Kínával szembeni függőségünket (egész Európáét) csökkentsük, ha már megszüntetni nem lehet? Akkor most leszünk, vagy nem leszünk kínai gyarmat? Nekem ebből az jön le, hogy az Európai Unióval és a nemzetközi liberális mainstream-mel állandóan felmosó külügyminiszter aggasztóan el van tévedve, és ebből még nagyon nagy bajok lesznek.

És végül nincs válasz például arra sem, hogy amikor egy fiatal, élete teljében levő ember meghal koronavírusban azért, mert összeszedett egy brutális kórházi fertőzést, akkor az országos tisztifőorvos miért állítja azt, hogy súlyos betegségektől szenvedett? Hogyan tekinthető „alapbetegségnek” az, amit egy különben egészséges, de koronavírussal fertőzött ember a kórházba kerülését követően szed össze? És ha az operatív törzs nem tartja fontosnak közölni azt sem, hogy ráadásul egy egészségügyi dolgozóról van szó, akkor valóban ördögtől való arra gondolni, hogy mi mindent felejtenek el még közölni, és hány olyan eset lehet, amikor nem tartják fontosnak kibontani a valóság szálait? Mert legyen elég az, amit a hivatalos elhalálozási listán feltüntettek és amit voltak olyan szívesek közölni az operatív törzs soros sajtótájékoztatóján (ahol egyébként már szinte csak a Ripost, Lokál, Tv2, Magyar Nemzet tengelyen gondosan megszűrt, kellően alákérdező álproblémákat olvasnak be érdemi, súlyos problémákat feszegető kérdések helyett).

Mindent összevetve: választási kampányolás, bűnbakképzés, ellenségkeresés, szemforgatás, szörnyűlködés, visszaugatás, beszólogatás, felmosás, helyretevés, jól megmondás, megsértődés, óbégatás, mártírkodás, szemfényvesztés és felelősség elkenés helyett, így a járvány elleni védekezés 46. napján el kellene kezdeni a járvány ellen védekezni, és felnőttként kezelni a lakosságot. Nincsenek illúzióim, de töretlenül hiszem, hogy másképp nem fog menni. Köszönöm  az egész heti figyelmet, minden jót, vigyázzanak az egészségükre és a másokéra is!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!