Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem másra kellene mutogatni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét! Továbbra is rendkvüli a migrációs nyomás Magyarországon. Hogy ezt mégis miből érzékeli a kormányzat, vagy maga Németh Szilárd, az most sem derült ki, mindenesetre nagy nyomás van. Noha a rendőrség honlapja szerint sem igazán készül senki sem leigázni bennünket és egyébként is le van zárva a legtöbb ország határa, azért mégis fő a biztonság. Ezért mint ahogy az a Magyar Közlönyből kiderült, több mint 10 milliárd forint többletforrást biztosít a kormány a a rendkívüli migrációs nyomás kezelésére. Egy járvány kellős közepén, egy gazdasági világválságot megelőzően 10 milliárd forintunk van arra, hogy a nem létező menekültektől megvédjük a hazát. Ez mutatja csak igazán, hogy Orbán vagy nem fél semmiféle válságtól, vagy teljes mértékben szarik arra, hogy mi lesz ezzel az országgal a következő években.

Ezt a pénzt mondjuk szánhatnák a budapesti járvány-ellenes védekezésre, az egészségügyi szakemberek juttatásainak megemelésére, a bajba került munkavállalók, esetleg a nyugdíjasok kisegítésére is. De akár lélegeztetőgépeket is lehetne belőlük vásárolni, vagy netalántán teszteket az idősotthonok lakói számára. De nem, mi a déli határkerítés védelmére fordítjuk ezt a pénzösszeget, hiszen a vírus el fog vonulni, a migránsok azonban napi 25 órában dörömbölnek majd valamikor egészen biztosan Magyarország határainál. Vagyis ezt gondolhatja Orbán és kormánya, különben mi oka lett volna erre a pofátlan  10 milliárd forintos többletköltségre? Nagy a veszély és kész, meg egyébként is jól láthatóan megtalálták már a hazai járvány esetleges kirobbanásának felelősét. Hogy ki ez? Nem, nem Soros György, ellenben Karácsony Gergely.

210-zel ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, mert a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősek otthonában eddig már 151 igazolt koronavírus-fertőzött van. Karácsony Gergely főpolgármester, köszönjük.

Ez Deutsch Tamás Facebook-posztjának szövege, aki rögtön megtalálta azt, hogy ki tehet mindenről. Nem a teljhatalommal rendelkező kormány, esetleg a tisztifőorvos, akinek feladata lenne az országos védekezés koordinálása, nem, Karácsony Gergely. Orbán hősként védekezik, és jár kórházról-kórházra, miközben a gaz ellenzéki Karácsony az alapfeladatait sem képes ellátni. Szánalmas egy álomvilágban élnek ezek a propagandisták és politikusoknak álcázott propagandisták, akik komolyan elhiszik, hogy az emberek ennyire hülyék. Elhiszik, hogy a felelősség ennyire könnyen elhárítható. Ha elszabadul a járvány – bízom benne, hogy nem fog megtörténni –, annak egyetlen felelőse lesz: a magyar kormány. Kérték és meg is kapták a teljes felhatalmazást, amivel eddig ügyesen visszaéltek, azonban élni még nem nagyon sikerült.

De nem csak egészségügyi válsággal néz szembe az ország, hanem egy gazdasági és társadalmi válsággal is, amely már most is a nyakunkon van. A súlyos válság nem elkerülhető, mindössze kezelhető, de ennek felelőssége ismét csak a magyar kormányra hárul. Ha jó döntéseket hoz, úgy valódi hőst csinál magából, ennek ellenkezője azonban beláthatatlan következményekkel járhat. Egy elbaltázott gazdaságpolitika tízezereket, százezreket sodorhat nyomorba. Ennek a veszélye pedig egyre nagyobb, és ezt nem csak én mondom.

Magyarországon gazdasági válság és társadalmi katasztrófa van kibontakozóban. A kormány által közzétett csomag a gazdasági válság kezelésére elégtelen, a társadalmi katasztrófával pedig említés szintjén sem foglalkozik. Közgazdászként és felelős állampolgárként fontosnak érezzük, hogy a közvéleményhez fordulva kifejezzük véleményünket ebben a válságos helyzetben és határozottabb lépések megtételét sürgessük.

Ezek csak a kezdősorai annak a nyílt levélnek, amelyet 15 magyarországi közgazdász tett közzé a kormány nemrégiben bejelentett válságkezelési csomagjára reagálva. Itt nem okoskodókról és balliberális, Soros-zsoldosokról van szó, hanem komoly szakemberekről, akik szerint valódi katasztrófa fenyeget, amennyiben a kormány nem gondolja át a válságkezelési csomagját. Ismerve azonban a polgári oldalt, már csak azért sem fognak változtatni egy betűt sem a csomagon, hiszen az számukra a gyengeség jele lenne. Végig fogják vinni, amit elterveztek, ha fene fenét eszik is. Hogy ennek mi lesz a következménye? Hamarosan ki fog derülni, mindenesetre nem érdemes túl jóra számítani. Volt olyan befektetési szakember – Zsiday Viktor ilyen -, aki szerint a kormánynak meg lett volna a lehetősége, hogy viszonylag olcsón megússza a válságot, tehát arról sem feltétlenül lehet beszélni, hogy kilátástalan helyzet elé néztünk.

A felelősség tehát KIZÁRÓLAG Orbánéké. Legyen bárhogyan is, azt már másra rátolni nem lehet.

Mai cikkeink:

Ha már mindenkit eltakarított az útból, és egyedül óhajtja leteríteni a járványt

Ordibáló hős

Vagy nem érti, vagy hazudik

Parragh elképesztő cinizmussal kimondta: senki vagy

Jut mindenkinek

Spekulánsok

Ez csak egy figyelmeztetés

Az elsüllyedt utak 

Operatív, az

Lerúgni a felelősséget

A mai legjobb kommentek:

Pár hete felhívtam az eme „úriember”(Parragh László, szerk.) által vezetett műintézmény budapesti egységét egy szakmai kérdésben (nekik szakmai, nem nekem), majd sok-sok perc zenélés és kapcsolgatás után az ügyintéző a következőt tudta magából kipréselni válasz gyanánt: Hááát azt één honnnéét tudjam? Így, ezzel a hangsúllyal, a hangszínt sajnos nem tudom érzékeltetni. Mély levegővétel után elmondtam neki, hogy honnan is kellene tudnia a választ az én kamarai tagdíjamért cserébe.
Ezek után megnéztem a cég minősítéseit, és a markáns vevői megfogalamzásokkal szemben megtaláltam ezt a kis gyönyszemet az egyik alkalmazott tollából, azaz klaviatúrájából: „Szeretem ezt a helyet, és szeretek itt dolgozni! A kilátás csodaszép az épületből! / I love this place and love to work here so much. The view from the building is spectacular 🙂 ” A hölgy mellékelt egy fotót a panorámáról is. Szép kerek történet, tartalom és forma tökéletes egysége egy tökéletes mestertől elsajátítva. (Éva)

„Koronavírus elleni törvény” – normális részein a világnak inkább a vakcinával próbálkoznak… Már csak a kék óriásplakát hiányzik: STOP VÍRUS (Pireza)

Számomra az a megnyugtató, hogy a rajongói tábor is csökken. Amikor elkezdtem Orbán oldalán írogatni még ezren estek nekem, ha kérdezni merészeltem. (Sőt. Életveszélyes fenyegetéseket kaptam.) Most egy-egy rajongó bejegyzés alatt több a józan vagy gúnyos válasz, mint a helyeslő.
Amikor a rajongót pofán csapja a valóság (mivel eddig csak bűnbakot mutattak neki), Orbánt fogja okolni mindenért. Ez lesz a kínos kijózanodás pillanata.
Csak hatalmas árat fogunk fizetni érte. (Judit)

Karácsony már mikor szólt, hogy tesztelni kell, meg nem játék ez a vírús, a betegeket teszt nélkül szállítják vissza!! Lehurrogták, feljelentéssel fenyegették rémhír terjesztésért! Van szerencsém, a XVII-ben laknom, két buszmegállónyira az otthontól! Mivel negyedik hetemet taposom a lakásban, koromnál fogva veszélyeztetett /itt röhögök egyet/ vagyok, a család nem enged ki! A konyha ablakon figyelem néha a forgalmat, egymás seggébe érnek az autósok! Borzalom volt hallgatni a mentők visítását és látni a buszokat, amik a betegeket szállították! Irány az ablak, a 2×2 sávos útra látni!
Sokan fogunk emlékezni ezekre a dolgokra, remélem, hogy MI megússzuk, hogy ezt a mocsok, szemét bandát, főleg a kerti törpét, felelősségre lehet vonni!
Akarta a teljhatalmat, akkor jó lenne, ha arra alkalmazná, amiről szól! A teljes felelősség az övé, nem háríthatja /de/ át másokra!(Éva)

A mai nap legjobb kommentje pedig Elliot kútfejét dicséri:

Az elmúlt húsz éve első valós fenyegetése a vírus, amitől tényleg meg kellenne védeni hazánk lakosságát. Őfelsége nem hazudtolja meg önmagát, fullba tolja a kretént, megváltóként beállítva magát, persze minden felelősségvállalás áthárításával. Európa legjobban „fizetett cikusza” országunkban működik. Ők nem hagynak senkit az út szélén, maguk löknek oda bennünket!!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.