Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Besúgók országa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét mindenkinek!

A mai nap sem telhetett el Müller Cecília és az ő okosságai nélkül, ezért kezdjük is ezzel. Ugyan területi adatokat most sem közölt az operett-törzs a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, kiadták viszont az eddig elhunytak életkorát, nemét és krónikus betegségeik listáját. Az információ, amely véleményem szerint – ezen a véleményen van a TASZ is egyébiránt – jogsértő, viszont arra tökéletes, hogy bemutassa milyen súlyos betegségekről is beszéltek hetek óta. Asztma, magas vérnyomás és hasnyálmirigy megnagyobbodás is szerepelt a listán, amelyek közül egyik sem halálos betegség, mégis Müller Országos Cecília szerint ezek mind olyan súlyos betegségek, amelyek nagyban hozzájárultak a betegek halálához.

De emellett kiderült természetesen az is – ha már itt a húsvét -, hogy a tojásokat hipós vízbe kell áztatni, a húsvéti sonkát pedig jól át kell sütni. Hogy ennek mégis mi a jó isten köze van bármihez is, azt nem tudom, mindenesetre aki órákig főzte a kötözött sonkáját, azért nem javasolnám, hogy még a sütőben ki is szárítsa, csak azért, mert a tisztifőorvosasszony azt javasolta.

Az online térbe szorított sajtótéjékoztatóról az is kiderült – mint ahogy az már látszott egyébként az elmúlt napokban is -, hogy fontos kérdésekre, pláne olyanokra, amelyek nem a kormánysajtótól érkeznek, igen ritkán válaszolnak. A kérdéseket ugyanis előre meg kell küldeni és csak arra válaszolnak, amire akarnak. De még ha esetleg mondanak is valamit, az a legtöbb esetben kitérő válasz, amelyre aztán nem lehet újból rákérdezni, hiszen a kérdéseket nem élőben kapják.

A 444 csinált egy szép gyűjtést az első 20 perc kérdezőinek névsoráról:

  • Békés Megyei Hírlap (Mediaworks termékként a Kesma része)
  • újra a Békés Megyei Hírlap jött
  • Somogyi Hírlap (Mediaworks termékként a Kesma része)
  • Zalai Hírlap (Mediaworks termékként a Kesma része)
  • Dunántúli Napló (Mediaworks termékként a Kesma része)
  • Hajdú-Bihari Napló (Mediaworks termékként a Kesma része)
  • Délmagyar (Mediaworks termékként a Kesma része)
  • köztévé
  • Magyar Nemzet (Mediaworks termékként a Kesma része)
  • újra Magyar Nemzet
  • megint Magyar Nemzet
  • ismét a Magyar Nemzet
  • és egy további kérdés a Magyar Nemzettől
  • Magyar Hírlap
  • megint Magyar Hírlap
  • Origo

Ezek után „válaszoltak” pár darab nem a kormány seggéből kilógó lap kérdésére is, de sok minden nem derült ki, ezért erről most nehéz is lenne beszámolni. Ettől függetlenül is ragaszkodik ahhoz a kormány, hogy az operett-törzs az első számú információforrás a koronavírus ügyében. Olyannyira igaz ez, hogy aki az ő felhatalmazásuk nélkül merészel információt szolgáltatni – akár a saját lakói számára is –, az fegyelmi eljárás elé nézhet. Ez történt Budai Lóránttal, Jászberény polgármesterével, akit a helyi Szent Erzsébet Kórház igazgatója „köpött” be. A férfi többek között a következőket írta le Facebook bejegyzésében: Sajnálatos módon polgármester úr hivatalos fb oldalán tájékoztatásnak tűnő bejegyzėsében, több személyisėgi jogokat sėrtő, beazonosítható adatot közöl, mind a betegről, mind pedig hozzátartozóival kapcsolatban. Emiatt fegyelmi eljáràst kell indítanom kiszivårogtatås gyanuja miatt. Amennyiben ez valóban így lett volna, ahogy a férfi állítja, úgy valóban megkérdőjelezhető lett volna Budai posztja, azonban erről szó sincs. Nézzük tehát miként hajtott végre tiltott tevékenységet az egyébként jobbikos – tehát szélsőliberális – polgármester.

A mai nap bekövetkezett az, amitől mindannyian tartottunk… de amire valahol mindannyian számítottunk: egy 74 éves jászberényi néninek pozitív lett a koronavírus tesztje.

Az eset több szempontból is említésre méltó. Az egyik maga a tény. A valósággal mindenkinek szembesülnie kell, hiszen a mai naptól már nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történne a nagyvilágban, hazánkban és szűkebb környezetünkben. A másik pedig a körülmények. A néni és családja felelősen viselkedett, a hozzátartozók otthon tartották és ellátták idős rokonukat, a vírust közülük vihette haza valaki.

Ez a tény gondolkoztasson el mindenkit, aki – mivel nem észleli magán a tüneteket – félvállról veszi az előírásokat. Hangsúlyosan kérek mindenkit, hogy figyeljen oda magára és a környezetére. Vigyázzunk egymásra, előzzük meg a nagyobb bajt! Csak együtt sikerülhet!

Az idős hölgyet jelenleg Szolnokon kezelik, a hozzátartozók vizsgálata és a karanténban való elhelyezése folyamatban van. A néninek és családjának megnyugvást, mielőbbi gyógyulást, valamint jó egészséget kívánok. Telefonos egyeztetésünkre hivatkozva ezúton is jelzem: bármiben a segítségükre lehetünk, keressenek bennünket bizalommal.

Tegye fel a kezét az, aki ezen poszt alapján képes beazonosítani bárkit is? Én úgy vélem, hogy Jászberényben élhet még egy pár idős korú asszony, ezért ezek után készüljünk fel arra, hogy tartózkodni kell mindenféle információtól? Ha egy város polgármestere – vélhetően a rémhírterjesztés megelőzése érdekében – sem tájékoztathatja a saját polgárait, akkor mégis ki van erre felhatalmazva? Az operett-törzs ugyanis ilyenekről sem tájékoztat senkit. Pont az információ hiánya okozza azt, hogy egyre több területen elkezdenek terjedni a rémhírek. Mindenki csak találgat, hisz a hivatalos információ lényegében az, hogy nincs információ.

De hogy a napot egy igazán rossz hírrel zárjuk, mi is beszámolunk egy olyan fejleményről, amely sajnos meglehetősen borítékolható volt az elmúlt hetekben, hónapokban:

Vaszily Miklós, a TV2 csoport elnöke, az Echo TV és az MTVA volt vezérigazgatója 50 százalékos részesedést vásárolt magának az Indamedia Csoportban. 

Hogy ez miért is fontos?

Az Indamedia az egyik legnagyobb online magyar lapcsalád kiadóvállalata. Többek közt ez a cég működteti a divany.hu, a totalcar.hu, a napi.hu és a port.hu oldalakat is, továbbá hozzájuk tartozik az index.hu hirdetési felületeit kizárólagosan értékesítő Indamedia Sales Kft.

Az Index persze állítja, ez nem fog változtatni semmin, nekünk azért rossz előérzetünk van a dologgal kapcsolatban.

Mai cikkeink:

A bűnös bosszúja

Anya rosszul van! Segíts! A földön fekszik és remeg

Ha már az elvárható minimum is sok, akkor mire számíthatunk?

Felkészülni a felkészülhetetlenre

Miben bízhat?

Kérdésnek helye nincs

A demokrácia tiszta arca

Kommunista tempóból hazafias kötelesség

Akinek dajkája vagyok

Unortodox mozgáskorlátozás

Nem szégyellik, hanem megmagyarázzák

A mai nap legfrappánsabb kommentjei:

Sajtótájékoztató Orbanisztánban:
– Van kérdés?
– Igen….
– Majd mi megmondjuk mi lehet a kérdés. Amit ön akar kérdezni, az nem.
És ezután mindig így fog lebonyolódni. (Judit)

Két hete begyulladt és fáj az ínyem egy koronás fog alatt. Itthon kezelem. Náha gyógyszerrel, néha másoknál bevált házi praktikákkal próbálkozom. Már kezdek belejönni a szakmába, csak sajnos röntgen nincs itthon. Szerencse, hogy néhány éve kivették a vakbelemet. Azzal nehezebben boldogulnék. (Györgyi)

Lakájmédia végre elismerte, hogy az ország pénze kizárólag a miniszterelnöké, és azt tesz vele, amit akar. Mire alapozom: arra, hogy azt hiszik Budapest egyenlő Karácsony Gergellyel, holott ő 1 fillért sem kapott Soros Györgytől. Azért a kedves Pesti Srácok se felejtsék el, hogy az ország lakosságának nagyjából a negyede vagy Budapesten él, vagy itt dolgozik, intézi ügyeit. Szerintem elég sok embert érint Soros támogatása. Debrecent meg támogassa Kósa Lajos, vagy Tiborcz István. (Virág)

A nap kommentje pedig Pinkulától, aki beszámol a védőfelszerelések helyzetéről:

Vidéki (Pest megye, Budapesttől 60 km) háziorvos ismerősöm érdeklődésemre a következőket írta ma (március 30): „Felénk kétségbeejtő a helyzet. Háziorvosként nincs semmilyen védő felszerelésünk, sem fertőtlenítő szerünk. Ezeket nem is tudjuk sehol megvenni. A férjem mentős, ők ugyanígy állnak. Most sajnálom a gyerekeimet, hogy mindkét szülőjük az egészségügyben dolgozik. A rendelőben egyedül dolgozom. Ica néni lánya maradt nálam ápolónőként. Mivel nem akarom, hogy védőfelszerelés nélkül mindenféle beteggel érintkezzen, egyedül rendelek, ő pedig rendelés után bejön papír munkázni és rámolni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.