Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megvárjuk, ameddig el nem szabadul a pokol?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek!

A mai nappal tovább nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma, a fertőzöttek száma pedig szintén növekszik. Már korábban is figyelmeztettek arra, hogy a járvány országos méretűvé növekedhet, ami az elmúlt napokban meg is történt. Noha a máig nem tudni a fertőzöttek országos eloszlásáról – ezt a kormány továbbra is titkolja –, annyit azért elárultak, hogy már mindenhol jelen van a vírus. Gond azonban egy szál se – az operett törzs szerint –, hiszen tudomásuk szerint nincsen egyetlen gócpont sem az országban. Nagyszerű, de mégis honnan tudnák, ha ez valóban így is lenne? A pár ezer elvégzett minta nem azt mutatja, hogy olyan veszettül belevetették volna magukat a munkába, hanem azt, hogy tényleg csak nagyon különleges esetekben végeznek el vizsgálatokat.

A tisztifőorvos azt is közölte, hogy semmi szükség nincs a kijárási tilalom elrendelésére, mégpedig azért nem, mert azt összeségben nem a fertőzöttek száma befolyásolja, hanem a bekövetkezett fertőzések területi eloszlása. Jelenleg nincs olyan gócpont, ahol szükségessé válna a szabad mozgás korlátozása. Jóval kevesebben vannak az utcán, közterületeken és tömegközlekedési eszközökön, mint egy normál hétvégén. Vagyis megvárjuk, hogy legyen gócpont, aztán amikor már eléggé elterjedt a vírus, akkor életbe léptetik a korlátozó intézkedéseket? Értem. Én eddig úgy tudtam, hogy a kijárási tilalom egy megelőző intézkedés, nem pedig egy válaszreakció, de úgy tűnik, tévedtem. Nem lehet persze mindenki Müller Cecília.

De az is kiderült a nagyszerű napi sajtótájékoztatóról, hogy megyénként egyelőre elég egy mentő ahhoz, hogy a gyanús eseteket felkeressék, és mintát vegyenek tőlük. Azt hinné az ember, hogy viccelnek, de vélhetően nem. Csak elmondanám, hogy itt Granadában napi rendszerességgel járnak a mentők, hogy begyűjtsék a karanténban lévő, de súlyos állapotba kerülő betegeket a lakásaikból. Van akinek csak tesztet visznek házhoz, és van akit megfigyelnek. De a városban folyamatosna cirkálnak a mentőautók, hogy monitorozzák a helyzetet. Na most Granada nem egy megye – bár van egy ugyanilyen nevű provincia is, de most a városról beszélek – mégsem 1 darab mentőautóval rohangálnak a szakemberek. Emellett a városban felállították az első, dél-koreaihoz hasonló gyorsteszt használatára kialakított mobil klinikákat is, ahova autóval behajt az ember, és máris végzik a tesztet.

Hogy ezen intézkedéseknek mi lett az eredménye? A szakértők által mostanában sokat emlegetett görbe lapul, az esetek számának növekedése pedig lelassul. Az intézkedések tehát jól láthatóan működnek, ami azt jelenti, hogy vélhetően sikerülni fog kordában tartani a fertőzést egész Andalúziában, ami egyébként szinte pontosan akkora, mint Magyarország. Madridban ez nem sikerült, ott ehhez már túl késő, de ott, ahol még időben reagálnak a hatóságok, a járvány bizonyítottan lassítható. Nos, innen Spanyolországból nekem nem úgy tűnik, hogy Magyarország túlzottan komolyan venné ezt az egészet, hiszen ha teljesen komolyan arra várnak, hogy több fertőzött legyen, majd ennek hatására kihirdethessék a kijárási tilalmat, akkor lényegében arra várnak, hogy több halott legyen.

Itt Andalúziában már több mint egy hete kijárási tilalom van, annak ellenére is, hogy a régióban mindössze 1725 pozitív eset van – ez Magyarországon is hasonló lehet, csak ugye ahhoz tesztelni kellene – és intenzív osztályra is mindössze 55-en kerültek. Ehhez képest a kormánypropaganda szerint otthon jobban kordában tartják a vírust, és még időben megtörténtek a szükséges intézkedések. Én továbbra is azt látom, hogy lényegében semmiféle komoly intézkedés nem történt, és csakis attól függ a vírus kimenetele, hogy hányan maradnak otthon a kormány kérésére. De mivel ez más országban sem vált be, ezért kétlem, hogy otthon másként lenne.

Mai cikkeink:

Itt az idő

Már tegnap is késő lett volna lemondani

Pedig már msot is korlátlan felhatalmazása van 

Vallomás

Nincs jobb dolga Orbánnak?

Új világ kapujában

A segjtségnyújtás hol marad?

Téli éj

Védőmaszkokról és templomfelújításokról

A mai nap legjobb kommentjei:

Először letartóztatnak álhírért valakit, majd kb 3-4 év múlva, esetleg az újra beinduló uniós bíróságon igazat adnak neki, hogy nem követett el jogsértést. És egész lapokkal el lehet így bánni. Hisz a Népszabadságot is előbb kinyírták, bezárták, majd mikor munkaügyi bíróság kimondta, hogy törvénytelen volt, addigra már szét volt verve az egész.
Ha fénylő csillagunk most tartaná aktuálisnak, hogy kilépjen az Unióból, vagy legalábbis a vészhelyzet alatt, ha már zsebre vágták az uniós milliárdokat, az igen egyszerű lesz. Hiszen, népszavazást sem lehet kiírni a veszélyre tekintettel. Még az is lehet, hogy ez a végső cél. (Agador)

Elrendelem Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázat vizsgálatát, valamint egészségügyi alkalmassági vizsgálatát. Haladéktalanul. Jelentést csak akkor kérek ha valamelyiken megfelelt. A NÉP sk.(Anna)

A hazudozással, összevissza kapkodással tovább hiszterizálta az okkal aggódó lakosságot, a harcimarci szövegeivel el akarta hitetni, hogy kézben tartja az irányítást, s közben mondott akkora sületlenségeket, amilyeneket egy átlagos érettségizett már szégyellne. Kicsúszott a kezéből majdnem minden, arra vagyok kíváncsi, h az őt a polcon tartó gazdasági erők mikor keresnek civilizáltabb ujjbábot, és meddig tartanak ki mellette a kolesztársak és a magánseregek. Ha csepp eszük lenne az ellenzékieknek, megakadályoznák a teljes hatalomátvételnek szánt cirkuszt. (glorianna)

Operettfőtörzs, meg a többiek! Most már üvegkalitkában vagytok, hermetikusan elzárva a külvilágtól, főleg a kellemetlenkedő újságíróktól. Tőletek már csak a birodalmi kanálisok médiaipari jómunkásemberei kérdezhetnek.
Már arra sem igazán vagyunk kíváncsiak, hogy amióta berobbant a világba a vírusjárvány, miért nem lehetett volna legalább a legalapvetőbb védőeszközökkel(szájmaszk, védő kesztyű, fertőtlenítőszerek) ellátni az egészségügyi intézményeket, kereskedelmi egységeket, stb.
Semmi más dolgotok nincs, mint folyékonyan, szemrebbenés nélkül belehazudni az emberek szemébe.
De még arra is lusták vagytok. (Elek)

A nap kommentje pedig Ritától:

Nem tudom elviselni. Nem tudom elviselni, hogy semmit sem tehetek. Nem tudom elviselni, hogy más sem tehet. Holnap még tehet – tenni is fog meggyőződésem – az ellenzék, aztán vége. 8 nap. Utána teljesen vége a demokrácia maradékának is.

A függöny lemegy és mi ott állunk majd mögötte egyenként, a saját lakásunkba zárva. Tehetetlenül.