Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Veszélyesebb, mint a járvány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó egészségben és józan észben gazdag jó estét kívánok mindenkinek! Lehet, hogy már nagyon elcsépelt, de attól még egy jó ideig mellbevágóan aktuális marad. Mármint az arra való figyelmeztetés, hogy a fizikai és mentális egészség megőrzése milyen kurva fontos, és hogy aki magát védi, az további számos ember életét védi.

Edgar kolléga reggeli közszolgálati posztjához nem lesz könnyű felemelkedni, de én is fontosnak tartom, hogy a magam módján elmondjam: súlyos és megbocsáthatatlan felelősség terhel mindenkit, aki nem hajlandó komolyan venni a veszélyt. És azt is, aki demokratikus felhatalmazására meg a veszélyhelyzetre hivatkozva visszaél az emberek bizalmával, és ilyenkor is lop, csal, hazudik. Ez tudniillik nem Soros nevetése, nem a diplomás kommunisták keresztény gyökérkitépési akcióterve, nem a szabadkőműves páholyokra felhúzott alufóliasisakos kreténség, nem a migránsalagutak támadása, hanem véresen komoly, a felsoroltakkal ellentétben VALÓS probléma. És nem, nem, a napfény nem véd meg a koronavírustól, mélyen és szeretve tisztelt drága honfitársak az elhülyülésben.

Ha csak arra gondolunk, hogy Országos Müller Cecília Tisztifőorvos néni mai tájékoztatása szerint egy 40-es éveiben járó koronavírusos beteg is súlyos állapotban kórházban fekszik, vagyis hogy egyáltalán nem kell 65 év felettinek lenni ahhoz, hogy valaki leessen a lábáról, akkor még inkább elfogadhatatlannak találom Gulyás Gergely két nappal ezelőtti ízléstelen poénkodását azon, hogy a fiatalak nyugodtan fertőzzék összevissza egymást, mert abból legfeljebb egy kellemetlen influenza tünetei következnek.

Hát nem tudom, én még soha a büdös életben nem kerültem kórházba egy kellemetlen influenza tüneteivel, igaz, hogy éles lőfegyverrel kellene kergessenek ahhoz, hogy ilyen közveszélyes baromságokat beszéljek a számmal, mint Gulyás professzor. Viszont így a korlátlan teljhatalom kiterjesztésének (amiben az pláne, hogy kurvára nem ér véget automatikusan, amikor vége a veszélyhelyzetnek, mert majd az egyélőisten dönti el, hogy mikor lesz vége), és különösképpen a valótlan tények híresztelése és a valós tények elferdítése büntethetőségére irányuló egészen penetráns önkényuralmi szándéknak a jeges és fenyegető árnyékában – erről a reggeli műszak részletesen és félreérthetetlenül állást foglal – már egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a legnagyobb veszélyt erre az országra a járvány jelenti. Hanem sokkal inkább az a brutális államberendezkedés, amit a veszélyhelyzetre hivatkozva tető alá ügyeskednek maguknak az elvtársak és elvtársnők. Külön áldassék Varga Judit asszony neve, nem kevésbé Semjén Zsolté, aki bármit, bármikor a nevére vesz és beterjeszti, ahova kell. Ha minden jól megy, hétfőn négyötödös többséggel nyomják le a torkunkon, vagy ha véletlenül úgy nem megy, akkor 8 nappal később kétharmaddal is jó lesz. A lényeg, hogy Kocsis Mátétól tudjuk: mindenképpen összehozzák a mindenre felhatalmazásukat. A fideszes frakcióvezető állításával szemben az állampárt törvényi felhatalmazása azonban nem csak hogy nem lesz szükséges és arányos mértékű, hanem egyenesen és kizárólagosan a regnáló bűn- és dacszövetség hatalmi érdekeit szolgálja. (Ezért az állításért most még nem jár börtön, de ami késik, az jön.)

Az elég világos, és egyáltalán nem a koronavírus járvány magyarországi felbukkanása óta, hogy ezeknek a kiváló hazafiaknak sokkal faszább hely lenne ez az ország, ha csak egymás között lehetnének, ha nem volna kritikus nyilvánosság, ha nem volna média, amely azoknak a közfelháborodás-kompatibilis ügyeknek jár utána, amelyeket az elvtársak nem óhajtanak a köz orrára kötni, és pláne ha nem volnának jogvédő civilek se, akik időről időre idétlenkednek és a korrupció legfőbb politikáját büszkén a zászlajára tűző kormány viselt dolgait feszegetnék. Külön borzasztónak találom, hogy az egybites seggnyalóikkal és propagandistáikkal összekapaszkodva, a saját alaptörvényüket a trambulinról pofán vizelve, egy kvázi humanitárius katasztrófát ki- és felhasználva rontanak neki a még le nem mészárolt médiának. Amelyre simán ráfogják majd eztán, és börtönnel honorálják lehetőleg (a veszélyhelyzet elmúlása után is), hogy rémhíreket terjeszt és megzavarja a köz nyugalmát, amikor közérdeklődésre számot tartó kérdéseket tesz fel mindenhatóéknak. Egyszerűen nem hiszem – sem békeidőben, sem háborúban nem vagyok képes erre még mindig -, hogy létezik ország, ahol médiának nevezik azt az üzemegységet, amely a kormány önkritikátlan kiszolgálásából él, és válogatás nélkül támad le mindenkit, akinek kérdései vannak.

Hogy például mi lehet a rögvalóság amögött, hogy miközben Európa egyes országait – ahol az egészségügy fejlettsége kétségbevonhatatlan – szó szerint térdre kényszerítette a járvány (Olaszországban közel 800, Spanyolországban 300 fölött a halottak száma egyetlen nap alatt), itt arcpirítóan alacsony számú teszt elvégzése mellett a koronavírusos esetek felderítése is aggasztóan rossz. Vagy hogy miközben V4-es barátaink a kelet-közép-európai keresztény gyökerekben milliószámra veszik a védőmaszkokat Kínától, amelyeknek egy része már meg is érkezett, a doktorminiszterelnök tegnapi megnyugtatónak szánt igehirdetésével ellentétben (mindenből minden is rendelkezésre áll, a milliárdok pláne rendelkezésre állnak), Magyarországra miért csak jövő héten érkeznek meg állítólag a védőfelszerelések. És egyáltalán hogy lehet az, hogy orvosok hosszú hetek óta próbálnak megfelelő védőeszközöket beszerezni, de ma is kétségbeesett felhívásokban kénytelenek a köz tudomására hozni, hogy nem járnak sikerrel, aki tud, segítsen. Pedig nagyon sok múlik rajtuk az elkövetkező időszakban.

Naszóval pénz állítólag van szarásig, templomfelújításra is jut bőven, úgyhogy mielőtt végképp elgurulnának a gyógyszereim, a köz szolgálatának engedelmeskedve szeretném még jelezni, hogy megszűnik a karitatív szervezetek önálló adománygyűjtő vonala és helyét a 1357-es adományvonal veszi át, ahol egy telefonhívással illetve sms-sel 500 forinttal lehet támogatni a karitatív szervezetek munkáját. Révész Máriusz és Soltész Miklós személye számomra garancia arra, hogy minden rendben lesz. A kormány adományokat gyűjt. Jól van akkor, én kérek elnézést, és egyúttal jó pihenést kívánok mindenkinek.

A napi tápanyag:

Mit nem értesz ebből?

Ne keltsünk pánikot!

Süketek párbeszéde

Rémhírterjesztés?

Mi lesz aztán?

Temetésre várva

Még mindig nem lenne késő figyelmeztetni

Búcsú

Vajon felébredünk?

Lehet, hogy már nincs értelme

Olvasóink jól mondták ma is: 

• Volt sok cikk, és voltunk sokan, akik közvetlenül nem érdekeltek egyik ágazatban sem, mégis mentünk tüntetni, kiabálni. Nem mi hagytuk magukra Sándor Máriát, Pilcz Olivért, a tűzoltókat, a rendőröket, a tanárokat, az egészségügyi és szociális ágazat munkatársait, a rokkantakat, a hajléktalanokat, az éhezőket és azokat, akik az állam feladatainak jelentős részét átvállalva, néha az állami utasítások ellenében segítettek, amit tudtak. (glorianna)

• Ártunk és ormányunk ugyanazt teszi most, mint a devizaválság idején. Az állam kivonta magát mindenből, rátolta az egész problémát a bankokra és a hitelfelvevőkre. Persze, KuszaSzem azon is keresett párszáz milliárdot. Ahhoz képest, hogy Új-Zélandtól, az Egyesült Államokig pénzbeli segélyt is kapnak az érintettek és éppen az államtól, itt bizony lópikula sem jár. Bár valószínűleg benne lesz az Uniónak benyújtott támogatási kérelemben, hogy készpénz hegyeket fizettek ki, kérjük a gonosz Brüsszelt, hogy ‘téríccse meg. (agador)

• Ne keltsünk pánikot, arra ott van a kormány! (disq7ze2oh8)

• elmondjam, meddig jár a munkanélküli? három hónapig. három kibaszott hónapig. ötlet szintjén, fel nem merült, hogy a Dögvész közepén legyen bazmeg, mondjuk, hat hónap. mer’ az, bazmeg, pénzbe kerülne. ugyan adóba’ a hetedik bőrt is lenyúzzák rólad, de amikor kell, akkor az államtól nyugodtan fel is fordulhatsz. sőt, fordulj is föl, mert akkor nem terheled a TB-t. kiccsaládod meg szociális temetés keretében elkapar, és egy kacagó szél suhan el, a Nagy Ugar felett. (andrás)

A nap kiemelt kommentje Jánostól:

Nem tudom, miért ez a nagy gazdasági pánik hangulat, amikor háztartásonként 10 millió megtakarításuk van az embereknek? Megmondta a köz tv is, úgyhogy igaz!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.