Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tovább hízó képviselői buksza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tillárom, haj! Örvendezett Marika, amikor kijött a boltból. Nagyon jól bevásárolt, a múlt hónapról spórolt 4 000 forintot. Ez volt a húspénze, de a sógorék disznót vágtak, és kapott Marika kóstolót belőle. Ki is tartott egy egész hónapig: hurka, kolbász, darabka karaj, töpörtyű, szalonna. Úri csomag. Élvezte is nagyon. Arra gondolt, milyen rendes az ő sógora, pontosan olyan, mint az állam. Jók vele.

Egy szava sem lehet, hiszen januárban megtoldották a nyugdíját havonta 3 500 forinttal. Meg is ígérte az Orbán Viktor, ha tovább dübörög a gazdaság meg a ménes a birtokon, akkor lesz pénz, akkor novemberben még kap visszamenőleg néhány forintocskát. Addig Marika szívesen kölcsönöz a magyar államnak, mert tudja, hogy nem ő él egyedül ebben az országban, és nem kell telhetetlennek lennie, jusson másnak is a jóból. Csak az a rohadt infláció kicsit bezavart, mert az idén még nem evett sajtot, arra nem futotta a bukszájából. Mégis csak a kenyéré, a liszté, a krumplié meg a zsíré az elsőbbség. Nem baj, kivárja a novembert, aztán teletömi magát sajttal. Pukkadásig. Még az is lehet, hogy elkészül addigra a stadionjuk a kukoricás helyén, és akkor ott rágcsálja a Trapistát, irigyelje őt mind a tizenkettő drukker.

Hát így. Marika boldog, otthon még megette a maradék kis sült karajt, és mert okos és kreatív nő, bírja a számítógépet is kezelni, böngészgetett a napi hírekben. A koronavírus egyelőre nem nagyon izgatta fel a fantáziáját, ráér majd akkor, amikor már bekopogott vagy alattomosan besuhant az országba ez a szörnyeteg, ki tudja. Legalább addigra felkészül a háziorvos is, és nem nyavalyog, hogy a Káslernek csak a pofája nagy, de nem csinál semmit.

Hanem, rálelt egy egészen friss hírre, el is olvasta háromszor. Biztosan jól látja-e. Bár tavaly csináltatott neki a lánya szemüveget, és az még az idén is elég jól működik. Csak néha homályos, amikor könnyes lesz a szeme: vagy a sírástól vagy a nevetéstől. Elolvasta a privatbankar.hu-n a nagy hírt. Előbb nevetett, csapkodta össze a tenyerét, aztán egy kicsit sírdogált. De nem sokáig, mert azt nagyon jól tudta, hogy nem érdemes és hiába. Betűzte: felemelik márciustól az országgyűlési képviselők fizetését. Jól van ez így, ha már az ő nyugdíját is meglökték, a rendőröknek, katonáknak, tanároknak, ápolóknak, meg fel sem tudja sorolni, kiknek még. Akkor a képviselőknek miért ne járna.

Elvégre Marika szavazata is benne van a parlamentben, igaz, lehet, hogy elcseszte, mert ő nem a kormánypártok képviselőinek adta oda a bizalmát a fülkében. De hát ez a demokrácia, gondolta, itt elfogadják a különvéleményét.

A honatyáknak és honanyáknak bérét a nemzetgazdasági havi átlagos bruttó bér háromszorosában határozták meg. Törvényileg. Nyista inflációkövetés meg forintnak a romlása. Ha így döntöttek, hát így.

A módosítás életbe lépésével összefüggésben 2018. augusztusától emelkedtek a képviselői bérek, majd a törvénynek való megfelelés miatt 2019. márciusától, és 2020. márciusában újra nő.

Jól van ez így, dörmögött Marika, be kell tartani a törvényeket mindenkinek, ha már Áder úr mindig aláírja azokat – tetszik vagy nem tetszik az embereknek. Áder úr biztosan tudja, mit csinál, ő őrködik a mi nemzetünk egységén. Marika, azért gyakran nem érti, hogy miért szív, mint a torkos borz, és jobb lett volna politikai pályára adnia a fejét. Segíthetne a magyar embereken: ha keresztények, ha nem, ha szeretik a Sorost, ha nem. Maradt a tényeknél.

A napokban tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a 2019-re vonatkozó számokat, melyek alapján tavaly a nemzetgazdasági havi átlagos bruttó bér 11,4 százalékkal volt magasabb az előző évinél, 367 800 forint. Így ez az összeg határozza meg márciustól a honatyák, és -anyák keresetét. A képviselői alapbér – mivel az átlag háromszorosa – 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelkedik, vagyis hamarosan nem lesz olyan képviselő a parlamentben, akinek kevesebb szerepelne a bérlapján egymillió forintnál. Ebből – a családi adókedvezmények nélkül – 733 761 forintot vihetnek haza, ami 75 610 forinttal több a jelenlegi nettó fizetésnél.

Aztán olvasott még tovább Marika, mert ez így neki csak rózsaszín hattyútoll, ő igazából a miniszterek meg az Orbán Viktor pénzére volt kíváncsi.

Kövér Lászlót nagyon utálta Marika, mert egyszer azt mondta a Ferire, hogy gennyes folt. A Feri pedig sosem volt az, csak a házmester annyira utálja a Gyurcsányt, mint az Orbán Viktor. Be vannak szarva tőle, állítja a Marika, ezért ki akarják csinálni. Nem olyan pápai legény a Feri! Tillárom, haj! A miniszterek is tovább dőzsölhetnek.

A fentieken kívül még Süli János is egyszerre tölt be miniszteri és képviselői posztot, ám miniszterként ő havi bruttó 5 millió forintos fizetésben részesül, így havonta 6,1 milliót kap márciustól. Éppen annyit visznek haza a cihába, mint amennyit Marika majd’ három-négy-öt év alatt kap a nyugdíjintézettől. Hiába volt mindig megbízható, szorgalmas és okos is, mára bizony nem ilyen lovat akart volna szegény asszony. Azt hitte, lesz nyugalmas, békés öregkora, aztán nem lett. Még ő tartja a lelket meg a pénzt a családjában, pedig ő nem lopta azt, mint például a Rogán Antal, és az apja neki soha nem vett palotát, mint a Szijjártónak.

Marika, elszopogatott egy gyümölcscukrot, és azon gondolkodott, mennyire elszabadultak az egyenlőtlenségek az ő hazájában. Mert itt van ez a Viktor. Az ember egész életében nagyjából tudja, honnan jött, és hová megy. Orbán csak az utóbbival van tisztában, a múltját már nagyon régen megtagadta, kútba dobta. Amerre pedig megy a mamelukjaival együtt, trappban, az nem az ő és sok millió ember útja. Azt pedig tudja Marika is, hogy a mostani havi bruttó 2,77 milliós fizetése csak csikkzsebpénze Magyarország miniszterelnökének. Így van, amikor a harácsolás viharában nem látta meg, hogy a sötétben egészen a diktatúráig imbolygott a nemzet párája. Ez a legnagyobb bűne. Amiért lakolnia kell!

Addig is, tillárom, haj, örvendezett Marika, nemsokára megkapja a soros nyugdíját. Mind a 135 ezer forintot.

Az önök véleménye

Ugyeugye.. hogy a politikus” legjobb barátja” a beton ! a pénz nem véletlen a második ..:) míg az előbbi lekövethetetlen, az utóbbira már vannak ” törekvések”… (Krisztina)

Akik a Kádár rendszerben házat építettek nagyon megdolgoztak érte. A tulajdonosok már közel a nyugdíjhoz vagy éppen nyugdíjasok. Ők most menjenek a Margit híd alá lakni, mert Egyelőistenünk azt pofázta „Senkit sem hagyunk az út szélén”. A kormány nagyon szégyellje magát, hogy baromságokra van pénz, erre nincs. (Zebike)

Ennek az aradszkinak a siófoki hétvégi háza nagyobb, mint az én társasházi lakásom, ami 52 négyzetméter. Voltak évek, amikor még öten éltünk benne, most már „csak” hárman térünk meg belé esténként megpihenni. Honnan, miből van ezeknek keret arra a sok fizetésre? Megmondatja bárki: a mi verítékünkből. (Ildikó)

A Trottyos Gatyák Mindenórás Tábornoka nem ér rá csip-csup ügyekkel bajlódni, mint a szlovák választás, neki most egész hasát kidomborítva a határt kell védenie. És most a korona körül is bajok vannak, ha megborul a világgazdaság el kell halasztani a királlyá koronázást. (Judit)

Én továbbra is 5 év munkaerőpiaci tapasztalathoz (nem igazgatótanácsi párnás szék…) és legalább 200 óra terepen végzett önkéntes munkához kötném a képviselőjelöltséget. Életkortól teljesen függetlenül. Édesapám szokta mondani, amikor a korosztálya beszólogat, hogy a kor nem érdem, hanem állapot. (Madárlátta)

Így írtunk mi

Már megint zászlóshajó lettünk

Tökéletes ürügy

Ennyire ellustultunk vagy ennyire elbutultunk?

Variációk nyugdíjaskorra

Életpályamodell, az

Eltűnt löncshúskonzerv

Ahol az Orbán-imádatból nem lesz szavazat

A megabroncsozott lélek

Tulajdonképpen mi a bajod? (Befejező rész)

Csizmadia és kéjgáz

A nap kommentje:

Ha már vírus: most ugrott be, a fidesz maffia be van oltva veszettség ellen? Mert nagyon úgy festenek, mint akik meg vannak veszve…a zorigótól az ötöske párttagkönyvesig… (Hortenzia)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.