Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bizalom? Az már régen nincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A kismalac ott áll a szakadék szélén, amikor odaér hozzá a ravaszdi róka, látja, hogy a kismalac bajban van. – Gyere, kismalac, fogd meg a kezem! – Nem fogom.  – Bízzál bennem. – Nem bízok! – mondta a kismalac, és megkapaszkodott egy gyökérben.

Hát így. A hét utolsó munkanapján nem jó viharos szélre, esőre és Orbán Viktorra ébredni. A kakukk közpénzlopó Kossuth rádióban Nagy Katalin várta, ő az egyik leghűségesebb médiaszolgája a miniszterelnöknek. Csak arra voltam kíváncsi, hogy mivel kezdi a pénteki, szokásos Fidesz-omlettet: Soros? Migránsok? Koronavírus? Lehet a világon égszakadás, földindulás, akkor is a menekülteknek van elsőbbségük Orbánnál. Nem is időzök ennél, mert napokon belül megélhetjük, hogy átrappolnak rajtunk ezresével, miután a törökök kinyitották a határt, a görögök pedig Orbán szerint nem képesek megbirkózni a nagy feladattal. Majd mi!

Basszus, akkor most mitől féljünk jobban? Az eddig is bennünket lerohanó menekültektől vagy a közeledő koronavírustól? Erről semmi újat nem mondott a kormányfő, vagy mégis? Még nincs itt a vírus, de itt lehet.

Lehetetlen Magyarországot légmentesen lehatárolni. Az a valószínű, hogy Magyarországon is megjelenik a vírus.

Ha valaki még nem tudná. Hogyne mondott volna újat és földet rengetőt, amikor azt kérte: Bízzanak a hatóságokban, az egészségügyi szakembergárdában, bízzanak a rendőrségben.

 “Bízzanak bennem is”

Itt cseszte el a minivezér! Inkább a gyökérbe kapaszkodunk, mint egy ravaszdi rókának hinnénk. Ahogyan a kismalac. Lett volna tíz éve, hogy valóban mindenmagyarok miniszterelnökeként kezdje meg és folytassa áldásos tevékenységét ezért az országért. Nem sikerült, mert nem is akarta. Behálózta az agyát a saját hatalmának kiépítése és megtartása. Mindenáron. A bizalom már régen elveszett, már csak azok hisznek benne, akik még ezer vagy csak egy szállal kötődnek Orbánhoz. Csakhogy ezek az érdekkötelek egyre inkább foszlani látszanak; bár még a gyűlöletkeltés, a hazugság, a korrupció főszereplői; a jogállam totális lebontásában mocskosan résztvevők valamennyire összetartják. Nincs bizalom! Orbán saját népével szemben elkövette a cserbehagyásos bűncselekményt, és lett Magyarországból Orbánisztán monarchia/diktatúra – lehet válogatni.

Természetesen beszélt a nemzeti konzultációról is. Az csak álságos duma, és nekünk milliárdokba kerül az újabb viccgyűjtemény. Még a rádió is recsegni kezdett, amikor azzal dicsekedett: tíz éve arra törekszik, hogy

az emberek is legyenek benne a döntésben.

Nem címzi névre, de ő – az előző kormányokkal szemben – úgy gondolja, hogy őket nem azért választották meg, mert ők a legokosabbak, hanem mert az emberek úgy gondolják, hogy ők képviselik a legjobban őket és a magyar érdekeket.

A rigónak a hamis füttyét! Azt gondolom, hogy most, éppen a rendkívüli vírushelyzetre tekintettel egy felelős miniszterelnöknek nem holmi levelezésre kéne szórnia el a milliárdokat, hanem az egészségügyre. Igen, legyen a koronavírus az ürügy, hiszen úgyis nagy lépéshátrányban vagyunk az európai országokkal és pláne magunkkal szemben. Egészen friss Eurostat adat:

  • Az egészségügyre fordított összeg Magyarországon arányaiban a harmadik legkevesebb, 4,7 százalék. Romániában és Luxemburgban is ez volt az arány 2018-ban. Kevesebbet egyedül a ciprusi (2,7 százalék) és a lett kormány szánt erre a területre. A legnagyobb GDP-arányban Dánia (8,3 százalék) és Ausztria (8,2 százalék) költött egészségügyre.

Levelezik az eldöntött saját véleményükről, mert azt várja hazugan és aljas módon, hogy majd a papír mindenben megerősíti őt. Azért arra kíváncsi lennék, hogy nálunk most az embereket a hülye, demagóg kérdései – börtönbiznisz, gyöngyöspatai romák kártérítése – vagy a koronavírussal szembeni intézkedések érdeklik jobban. Pánik és túlragozás nélkül.

Van rá egy ropogós ezresem, még akkor is, ha a házi Századvég készítené el a felmérést, hogy az utóbbi. A büdös fenébe, ez az ember senki és semmi érdekében nem képes úgy rögtönözni, hogy az elfogadható legyen. Hogy a retkesben foglalkozik – sok szarsága mellett – még most is inkább a szemétdombra való konzultációjával. A segget nyalói buzgóságára apellálva. Ő pontosan ilyen.

Nincs bizalom, már régen nincs, éppen a koronája miatt. Ez a vírus demokratikus, mindenkit elérhet. Szedje össze magát, miniszterelnök úr!

Úgyis van bajunk elég. Folytatódik a trianoni évfordulóra készülődés hisztériája meg a röhejes programjai. Március 6-án mutatja be a Nemzeti Színház Wass Albert Tizenhárom almafa című művét. Hol máshol. Egy egész évadot szenteltek Trianonnak Vidnyánszkyék. Legyen végre tömeg és teltház az előadásaikon. Vagy nem lesz, de a lényeg a nemzeti vircsaft.

Gödör előkészítve

Ebből az alkalomból tizenkettő olyan településen ültetnek el egy-egy almafát, amelyet kettészakított a trianoni diktátum – írta Facebook-oldalán Lázár János fideszes képviselő, aki ebből az alkalomból maga is lapátot fogott, és almafát ültetett Nagylakon. A tizenharmadik fa a Nemzeti Színház kertjében nőhet, ha kibírja a magyar klímát.

Lapátot fogott. Hát az ásó? Vagy ez egy előkészített lyuk volt a nagyságos úrnak? Faültetéshez öltözött Lázár, csak nehogy piszkos legyen. Lehet rajta akármilyen ruha, a zsidógyűlölő Wasst sem a színházban, sem a Nemzeti alaptantervben nem lehet kimosdatni.  Megint mi vár rád, hazám!

Az önök véleménye

Divatmajmoknak és rossz ízlésű nagyon gazdag embereknek tervezik a ruháikat. (Zebike)

Igen, nekem is beugrott a tegnapi konténeres megjegyzés, és lőn… Ugye, aki már kiismerte ezt a rablóbandát, tudja is, hogy mikor mit fognak lépni. Ezekkel simán le mernék ülni sakkozni, pedig nem vagyok benne profi. (Hortenzia)

Majd kapunk olyan okos tanácsokat, mint a „zöldülés” kezdeti időszakában. Pisáljunk a kádba fürdés közben, hogy vizet spóroljunk. Kár, hogy többször pössentek egy nap, mint ahányszor fürdök. Majd mondják: tüsszents zsebkendő be, ne ülj át másik orvoshoz holnapra itt is sorra kerülsz…. (Singig J.)

Törvénykezéssel vírus ellen? Biztosan az is van annyira hatásos, mint a tízparancsolat érszűkületre, vagy a ráolvasás az agyvérzésre :S (glorianna)

Réges-régi vicc, ha jól emlékszem, a Die Welt-ben: Mi a különbség a demokrácia és a népi (ma már keresztény) demokrácia között?
Ugyanaz, mint a zubbony és a kényszerzubbony között. (kolozsi)

Így írtunk mi

És akkor a Fidesz rájött, hogy nem szabad pánikot kelteni

Megtanultunk háborúban élni

Tetszett volna dolgozni, miniszterelnök úr

STOP KORONA!

Teljes elmebaj, ismét

Mit kell tudni Sam Elliottról?

Kövér, a végítélet harsonása

Csak úgy

Tulajdonképpen mi a bajod? (Második rész)

Ha esetleg a társadalom igazságérzete ráunna a cigányozásra

A nap kommentje:

„A magyar soha nem lesz azon hogy NEKÜNK legyen jó, hanem azon lesz, hogy ha neki is szar a másiknak is az legyen.” Ezt már többször leírtam. Sajnos 🙁 Ezen nehéz lesz változtatni. (Akos)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.