Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


STOP KORONA!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága jó nagyapám mondta egyszer, hogy ha egy magas beosztású, még nagyobb órabérű azt mondja, hogy baj van, ne figyelj rá, a szája előrébb van, mint a feje. De ha azt mondja hogy: aggodalomra semmi ok, na akkor kezdj el aggódni fiam!

Olaszországban a vírus legfiatalabb áldozata 68 éves. Remélem, ez lesz a küszöb. Én még kicsit alatta vagyok, mi bajom lehet Európa legbiztonságosabb országában? Azért se kérek időpontot utolsó kenetre. Hogy jó kezekben vagyunk, többször is megtapasztalhattuk. Most hirtelen a 2013. március 15-ei havazás rémlik vissza. Teljes gőzzel készültünk a nemzeti ünnepre, izgatottan vártuk az újabb miniszterelnöki szent igehirdetést. Ha jól emlékszem, akkoriban még csak Gyurcsány volt terítéken. Soros még a kanyarban sem volt, migráncsok a láthatáron sem. Erre meg mit találnak ki a mocskos brüsszeliták? Hát nem berendelik szőnyeg szélére a mi szeretett vezérünket? Ott keccsölt a drága ember egész nap. A kéményen drogozó kisember meg itthon epekedve várta a történelmi jelentőségű szentbeszédet. Szerintem meg előre megírt forgatókönyv volt. Különben nincs magyarázat arra, hogy a sajnálatos távollétet kicselezve, pontos időzítéssel, egyszer csak az éj leple alatt, sunyi módon miért kezdett  havazni. De olyan hevesen, hogy beállt majd egész Európa. Minket leszámítva persze, mert a gyors beavatkozású vezérkar még így, vezér hiányában is azonnal felismerte a helyzetet, összeállt, majd összeült és megbeszélték, hogy délután még összeülnek és beszélnek. Össze is ültek, létrehoztak egy operett operatív törzset és megállapították, hogy bizony nagy hó van. Ezt jegyzőkönyvbe vették, majd elrendelték a havazás azonnali leállítását. Ami rögtön le is állt. Valamikor már az esti órákban. Vagy talán másnap. Majd mozgósították a telefontársaságokat. Mind a kettőt, mert a harmadik valamiért nem mozdult rá. Így alakulhatott ki az a sajnálatos helyzet, hogy a Vodások nem kapták meg az emlékezetes sms-t, így nem tudhatták, hogy autóban kell maradni és csak akkor lehet kiszállni, ha elfogyott a kakaó és átülni másik autóba. De így is gördülékenyen ment minden, a helyi rádiók folyamatosan tájékoztatták őket is, olykor beszúrtak kevéske reklámot, vidám muzsikával keverve. Jó kis buli volt. Aztán úgy két nap után az osztrákok valamiért berágtak, átjöttek és letolták a havat az M1-esen. A többi meg szépen lassan elolvadt a tavaszi napsütésben. Problem solved. Lehetett érzékelni, hogy jó kezekben vagyunk, no para.

Legalább ennyire jól bizonyítottunk például sertéspestis terén is, nemcsak megálljt parancsoltunk a terjedésének, de valami bámulatos szakértelemmel még az okozóját is sikerült kézre keríteni. Valamelyik szellemi világítótorony (a nevére már nem emlékszem és kérem, ne segítsetek, nem szeretném, ha ismét eszembe jutna), tudományos előadásban ecsetelte, hogy azért van járvány a disznók között, mert a büdös migráncsok az erdőben eldobálják a tőlünk ajándékba kapott szendvicseket, amit aztán a vaddisznók megtalálnak és attól kapják el a kórt. És ezt nem egy kabaréjelenetben mondta el, hanem a kipcsak tévé valamelyik kanálisán ment le. Nem lenne ezzel semmi bajom, csak ezt az embert elfelejtették elkülöníteni, karanténba zárni, de nem egészségügyi intézménybe, hanem valahol a végeken egy ketrecbe. Szendvicset meg csak úgy kapna, ahogy korábban vendégszerető rendőreink táplálták a déli határon a ketrecbe zárt menekülteket.

Viszont, amiért én most fenemód nyugodt vagyok, az mindenekelőtt a máris érzékelhető elővigyázatosság. Az egyik külügyér futsalos gyerek személyesen mondta, hogy egy kamionsofőrt máris elkülönítettek, aki nemrég jött haza, de nincs láza, csak kicsit rosszul érzi magát. Itt súgom meg, de nagyon halkan, nehogy karanténba vágjanak, hogy én is nemrég jöttem haza, nem vagyok lázas, de qrva szarul érzem magam. Csakhogy én a sarki zöldségestől jöttem, pillanatnyi rosszullétem meg az árak miatt vannak. Továbbá most már azt is tudjuk, hogy bár a szájmaszkok ugyan seperc alatt elfogytak a gyógyszertárakból, de legalább semmit nem védenek vírusilag. Házi óvintézkedés gyanánt marad tehát az alusityak. Már látom, hogy nemsokára az alufólia is hiánycikk lesz.

Országos szintű intézkedésnek első körben természetesen meg kell hosszabbítani a nemzeti csirkehálót, egyelőre Sopronig, ha az sem tetszik, akkor Hegyeshalomig. Alagutakat előre megásni, lefotózni, majd gondosan betömködni. Ide vírus a lábát be nem teheti! A csirkehálóra 100 méterenként kifüggeszteni a 10 parancsolatot több nyelven, beizzítani az óriásplakátokat, az országot kitapétázni, hogy a koronák is jól megértsék: „Ha Magyarországra jössz, nem fertőzheted meg a magyar embereket”. A lakosságot föld alatti majorságokba menekíteni. Akinek nincs föld alatti majorsága, az annyit is ér. Természetesen lenne még rengeteg ötletem, de nem szeretném a „Háború és béke” méretére nyújtani a mondókámat. Mindent összegezve tehát, megállítottuk Sorost, Brüsszel is megállt, azóta is egy helyben áll, most már eredményesen felvettük a harcot a járvánnyal, a börtönbizniszt sikeresen megszüntettük és visszaállítottuk a bíróságok függetlenségét.

Jobban teljesítünk, na. A forint meg már ismét a 340-es falat döngeti… Nemrég népünk bölcs vezetője eléggé megnevettette a temesvári fiatalokat, mikor volt egy olyan kijelentése, hogy: „…nemsokára majd az fog nekünk fejtörést okozni, hogy mit kezdjünk a nyugatról (!) beözönlő vendégmunkásokkal”…

És nem nyílt meg a föld és nem szakadt le az égbolt…

Elek

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.