Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vírus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Komolyan mondom, vigyázzanak magukra, mert nagyon közel van már a koronavírus.

Jobb félni, mint belehalni. A koronavírus nem szokott válogatni, az terjed, jobban, mint a bolondgomba. Annak nem ér semmit a szögesdrótos kerítés sem. Már Olaszországban is szedi az áldozatait. Márpedig Olaszország nagyon közel van, és a magyarok kedvenc kiránduló helye. Igazából napra- órárakész vagyok a kakukk közpénzlopó Kossuth rádióból arról, hogy merre is jár a koronavírus – természetesen nem kiszorítva Orbán Viktor minden rezdülését és az ellenzék gyalázását.

Megmondom őszintén, hogy érdeklődve vártam a kormány sajtótájékoztatóját a koronavírus szaporodásának fejleményeiről. Kicsit nagyon pofára estem. Azért annyi hasznom volt az egészből, hogy láttam a videón, ki is az a Papp Károly közbiztonsági főigazgató és Müller Cecília országos tisztifőorvos. Mondhatnám, hogy tulajdonképpen ennyi. Cecília asszony szintúgy hallgathatja a közpénzlopó médiákat, mert mondta, mondta, amit már úgyis tudunk. De hát, ismétlés a tudás anyja. Reméljük, csak szómenésben.

Itthon mi van, mi a helyzet? Szerencsére egyelőre csak a védekezésben, megelőzésben fontos ez, de milyen intézkedéseket tettek, hogyan és hol állnak fogadásra készen az esetleges fertőzöttek elhelyezésére. Változatlanul nem nyugodtam meg. A szép nevű kormányzati operatív törzsnek – azon kívül, hogy tárgyalt az olasz nagykövettel – milyen konkrét elképzelése, terve, forgatókönyve van egy hazai járvány megfékezésére? Kikkel, hol és hogyan? Vannak-e kijelölt – a budapestin kívül – karanténövezetek?

Nem tudni. Csak annyit árult el Müller Cecília, hogy az olaszországi események miatt aktualizálják az eljárásrendet. Csessze meg, mint a télre, a nagy hóra készüléskor: amikor aktuálisan mindenre felkészültek, aztán kettő centi hó egy kis mínusszal vegyítve, megbénítja az országot, és esünk, kelünk; lábunk, kezünk törik a nagy felkészültség után. Azaz, minden rendben.

Azért ezen az aktualizáláson már régen túl kellene lenniük, a vírus nem tegnapelőtt 13 óra 15 perckor jelent meg. És nem is kommunista nyavalya ez. Nem válogat. Közlekedési eszközökben sem. És ha már a debreceni reptéren is hőmérőzik az utasokat, akkor az Olaszországból közúton autóval érkezőket, miért nem? Szerintem, ők sokkal többen vannak.

  • 24.hu gyorshír: Koronavírussal fertőződött meg egy magyar Japánban – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Menczer Tamás közölte: pozitív lett a Japán mellett karanténba helyezett hajón dolgozó egyik magyar állampolgár koronavírustesztje.

És akkor pontosan arra is gondoltam, hogy a mi magyar lezüllött egészségügyünk hogyan bír(na) megbirkózni a koronavírusos betegekkel. Ócskaság most arra hivatkoznom, de igaz, hogy más kórházi fertőzések is kifogtak a Kásler szerint európai színvonalú egészségügyünkben. Nem akarok én huhogni vészjóslóan, de nem bízom a teljesen lezüllesztett, pénzhiányos és dokihiányos kórházakban sem.

Ha tilos, akkor, miért szabad?

Konkrétan meg is mondom miért. Nálunk most a szokásos, hazai influenzajárvány miatt látogatási tilalom van jó néhány kórházban. De ha az van, akkor miért nincs? Nagy tábla lóg a kórház portáján: tilos a látogatás. Gondoltam, akkor csak beadom a tiszta cuccot a betegnek. Már a portán felengedtek a harmadik emeletre. Ottan is kinn volt a tábla, hogy nincs látogatás. Becsöngettem, jött a nővér, és még mielőtt a kezébe nyomtam volna a kis pakkot egy legyen szíves átadni kéréssel…, mondta, öt percre bemehetek, mert nincs látogatás.

Nincs. Öt perc alatt senki nem visz be semmilyen bacit, ugye. A folyosón több ötperces hozzátartozóval találkoztam, és arra gondoltam, akkor annyi a tilalom, mint halottnak a csók. Már bocsánatot kérek. Kifelé menet naivságomat gyorsan felvilágosította egy ötperces férfi. Gyógyszert, vécépapírt, szalvétát, kéztörlőt, szappant vitt a férfi rokonának. Mert az sincs ott, ezért a tilos így lesz szabad. Azt nem tudta megmondani, kell-e fordulnia még, mert per pillanat rossz a gép, amivel megnéznék beteg rokonát. Így lesz a fegyelmezetlenség és a kényszer magyar módi az egészségügyi intézményekben.

Arra gondoltam, ha ebben az országban a tíz év Orbán-éra alatt az ember meg az egészsége ezerszer fontosabb lett volna a stadionoknál, és a sok haszontalan úri mániánál, akkor most nagyobb biztonságban érezhetnénk magunkat. Akkor pedig főleg, ha megbízhatnánk – legalább normális módon – a kormány és a hatalom képviselőinek szakértelmében. Hiszen magában is hord elég rizikót egy, az egész világon terjedő kór.

Így azonban van bennem, bennünk félelem – a koronavírustól is. Egyáltalán ne legyen igazam, de tudják, még mindig jobb félni, mint belehalni.

Kedvencünk volt Gombóc Artúr is…

Elment Csukás István, a nagy mesélő…

Nagyon jó, hogy egy gyerek elmegy sportolni, fejleszti az izmait, de ugyanúgy kell edzenie a fejét is. Gyerekként minél többet, mert felnőttként beszűkül a gondolkodás. …Sok gyerek egyszerűen túl van fegyelmezve. (…) Ezért kell a gyerekkornak szabadnak, elevennek, vidámnak és szertelennek lennie. Egy nem létező személyiséget hagyni kell kialakulni. Megmondom őszintén, én a fegyelmezetlen gyerekeket szeretem.

Az önök véleménye

Valamikor a mi fénylő csillagunk is rajta volt egy márványtáblán Oxfordban, mely felsorolta a híres hallgatókat. Majd, tette amit tett és a gonosz angolok lecsiszolták a tábláról, mert rájöttek, hogy többé nem dicsőség szerepeltetni. Tehát, a márványemlék is semmivé válhat. (agador)

Várit személyesen ismerem ( nem azèrt mert szeretek „nagy emberek” társaságában mutatkozni ), hanem mert Ô szeretett mutatkozni olyan helyen ahol dolgoztam…egy disco a Mecsek làbànàl, ahol be lehetett rùgni, ès istenitettèk a sport karrierjèt, sikereit…de akkor mèg senki se tudta ( ô se !) hogy a sportkarrier hamar lezàrul , a politikainak meg lesznek következményei… (Krisztina)

Engem az érdekel, hogy ezek a mocsok hazugságokkal meddig lehet hülyíteni a zembereket? Hol az a pont, amikor józanodnak? 10 éve, kormányzás helyett, propaganda hadjáratot folytatnak,uszítanak. 🙁 (Judit)

Tehát ha jól értem, aki isten, nemzet, orbán nevében életveszélyesen megfenyeget valakit, köz- és magántulajdont rongál, uszít, az csupán megbántott igazságérzetének hangot adva véleményt nyilvánít. Aki pedig ez ellen fellép, az büdös libsi terrorista. (Lustamacs)

A HÉV átkerült a MÁV-hoz, nem tartozik a fővárosi tömegközlekedési cégek egyikéhez sem. Úgyhogy NEM Budapest kap uniós támogatást, hanem az állami MÁV. (glorianna)

Majd kíváncsi leszek egy milliárd HUF /km összehasonlításra a pályázó nemzetközi konzorciumok és é gázszerelő cége között… (Tibor)

Így írtunk mi

Tíz évük volt arra, hogy tisztességes, jó és igazságos válaszokat adjanak a meglévő problémákra

Mi lesz, ha esetleg Magyarországon is megjelenik a szélsőjobboldali terrorizmus?

Némán, szemlesütve, szégyenkezve

A csőd szélén

Ez mind szép és jó, ha valóban teljesül

A milliárdokat elégetik, az idő telik, a probléma marad

Beltenyészet

A bor legendája

Furcsaságok

A legitimista meggyőződésről

A nap kommentje:

Ez a Horváth István kapott a főnitől öt perc világhírt, azután meg egész életében szégyellheti magát azokért az aljas rasszista szövegekért, amiket kiereszt magából. (György)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.