Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vagyonnyilatkozatok. Orbán csóró, Rogán tollasodik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Azok is aludjanak jól, tiszta lelkiismerettel, akik pontosan bevallották vagyonnyilatkozatukban: mennyi az annyi.

Ha valakinek elmegy az esze, az sok disznóságra képes. Vigh László fideszes országgyűlési képviselővel pontosan ez történt. Nem is értem, hogy a fenébe jut az eszébe ilyen ocsmányság, amit művelt Facebook oldalán. Magától találja ki, vagy valamilyen isteni sugallatra bír otromba lenni? Ezt csak abból gondolom, hogy a felsőrajki egyházközösség tagja, aktív szervezője a helyi vallási életnek. Csak nem ezt kapta feladatul? Ráadásul, mit akart elérni, mi a funkciója ennek az egész hamisított (plánehogymég) lejáratásnak szánt alkotásnak? Normális ember ilyent nem szokott csinálni, de hát ez az ember nem is normális.

Vigh László fideszes képviselő a teljes valójában – torzítás nélkül

Ha valaki azzal szórakozik, hogy olyan képeket kreál, amelyiken kinézetük alapján szembeállítja a fideszes képviselőnőket az ellenzéki képviselőnőkkel, az beteg elmére vall. Ilyen csak a mesében van, de az legalább általában jól végződik. A Vigh ebből biztosan nem jöhet ki jól. A képet, amit az országgyűlési képviselő megosztott Facebook-oldalán egy Apa mondta nevű Facebook-oldal posztolta, akik azt írták a képhez: „Az ellenzék boszorkánykonyhájában úgy tűnik boszorkányban nincs hiány. Ahogy Lázár János mondotta vala:” Kell még mondanom valamit Ildikó”?

Nem teszem ide, aki kíváncsi rá, nézze meg! Nekem elég volt. Pontosan arra gondoltam, hogy másokat külsejük miatt kigúnyolni az rasszizmus, akárhogyan csűrjük, csavarjuk is. Úgy látszik, hogy Vignek a jellemébe a megalázás simán belefér. A Fidesz gyűlöletpolitikájának egy újabb szégyenletes mintadarabja. Mindig van az alja után legalja.

És ez a fickó teszi mindezt 1 187 640 forint képviselői közpénzből. A legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint. Sok gondot nem fordított a kitöltésére, olvashatatlan firkálmány az egész. Ennyit is ér ez a bohóckodás is. Elég szegény lehet. Erdője, gyepje(!) van, de megtakarítása nincs, sőt; úgy látszik rossz fiú, mert a törvény szerint neki is járó telefon meg utazási, lakhatási költség sem szerepel egyetlen sorban sem. Biztosan kisebbségi komplexusa van a begőzölt figurának. Azt nem mondom, minimum kérjen bocsánatot a megsértett képviselőnőktől, mert arra nem szól a mocskolódással összefonódott hős férfiassága. Szerencsétlen. Szegény!

Mint Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök egyre inkább elszegényedik – együtt érezve a népével. Nincs egy forint megtakarított pénze sem a cihában. Hogy a svájci bankszámláján mennyi van, arról a magyar burzsujok nem szoktak beszámolni. Magánügye ez a közszereplőknek. Hiába, rossz év volt a tavalyi Orbánnak is, nem volt ideje figyelni arra, hogy dübörög a gazdaság a lába alatt. Nem bírt félretenni egy krajcárt sem. Ha csak az nem fordul elő, hogy a picike spórolt pénze a papánál, Ráhel lányánál, Pisti vejénél van megőrzés céljából.

Padlón

Szerencsére, a feleségével együtt felvett hitel – biz’ az nem a CSOK -, csappan, fizetnek, mint a katonatiszt: tavalyra csupán 3,5 millió forinttal tartoztak, 2020 januárjára ez 2 millió 199 ezer forintra csökkent. Nagy a család, gondoskodni kell a mindennapi betevőről is. Meg is ették, 2018 januárján a bevallásában a 742 ezer forintról 993 ezerre nőtt a készpénz vagyona – ennek mára fuccs! Istenem, mintha Juliska néni sírdogálna a kicsi spórolt pénze után. Ha nagyon megszorulna a miniszterelnök, eladhatja a résztulajdonában lévő XII. kerületi ingatlant, a felcsúti házát. Így juthat normális életvitelhez Róza és Flóra nevű gyermekével és feleségével közös háztartásban: 2 ingatlan, 2 gyerek, 1 feleség. Igaz, ez még nem a nemzeti, keresztény családmodell. Mert például hol van az autó a bevallásában? Ja, a páncélozott járgány nem az övé, azt mitőlünk kapja.

De a betyár mindenit! Mintha ez az ország csupa-csupa hülyéből állna, és még majd a gyűjtést szerveznek Orbánnak. Ez az egész vagyonnyilatkozata pontosan annyit ér, mint szarkán a csipkebugyi. Pontosan annyit, mint amennyire ő becsüli az embereket. Semennyire. Ez Magyarország jogkövető, tisztességes miniszterelnöke.

Példát vehetne Rogán Antal haverjától. A propagandaminiszter bezzeg nem hiába propagandaminiszter. Figyeljenek, hogyan tollasodik Rogán: 809 millió 405 ezer forintos takarékbetétben elhelyezett megtakarítást vallott be a vagyonnyilatkozatában – ez a tavalyi helyzetét tükrözi. Jól látják, ennyi. Mibül, mibül? A munka és a hűség ára. Van benne nyilván orvul összeharácsolt közpénz jócskán. Most már csak azt lenne jó tudni, hogy mennyi milliót menekített ki Cilikének – válásügyileg szépen megjátszva. Ilyen a világon nincs, illetve csak például Mészáros Lőrinc meg a Tiborcz István, akik minden állami tüsszentéssel keresnek milliókat.

Vesztett is szerencsétlen/vagy nem, köddé vált vált a 185 négyzetméteres, Pasa Parki lakóingatlan, a II. kerületi garázs, a balatonlellei nyaraló. Csessze meg a Cilike, jól bezavart ezzel a válással. Legalább is ezzel lehet etetni a magyar embereket! Neki is. Maradt Rogán Szakonyfalu földesura. Ez a találmányos okossága is rohadt jó buli. Rogán feltaláló úr! Valami digitális aláírással ömlik a pénz hozzá:

  • 2017-ben 25 milliót,
  • 2018-ban 42 milliót,
  • 2019-ben 197 millió forintot kapott.

És akkor még meg is magyarázza közleményben tisztességes, keresztény magyarként a Kormányzati Tájékoztatási Központon keresztül.

2020. január 31-én leadott vagyonnyilatkozatomban az előző évhez képest plusz bevételek jelentek meg. Ennek két oka van. Bevételem származik az általam jegyzett elektronikus aláírási szabadalomból valamint válásomat követően az erdőterületeket leszámítva minden ingatlanomat és ingóságomat értékesítettem, más tulajdonom nincsen. Vagyoni helyzetem világos, nyilatkozatomban a hatályos jogszabályoknak megfelelően mindent átláthatóan, részletesen feltüntettem.

Valamihez mégis csak ért ez a Rogán, nem véletlen, hogy ezeknek a hatalmi harácsolóknak csak az első milliót cikis, munkás megszerezni. A többi az jön magától. Az a kérdés, honnan a látványos meggazdagodás. A DK ugyan kért vagyonvizsgálatot ellene, de aki azt hiszi, hogy ennek lesz konkrét eredménye, ugyanolyan naiv maradt, mint volt.

Ha Rogán képviselőként 989 700 forintot, miniszterként 1 979 400 forintot plusz 197 millió szabadalmi akármit kap, akkor még mindig áll a kérdés: honnan van majd’ egymilliárdja? Még akkor is, ha van 18,2 milliós tartozása. Rogán vagyonnyilatkozata.

– Kettőt? Dehogy! Hét ingatlant vettem tavaly. Te is ügyesen csináltad azt a 800 millát

Hét új ingatlant vett Lázár János. Ügyes. Úgy csinálta a fideszes országgyűlési képviselő-kormánybiztos, hogy miközben törlesztett 35 millió forintot tartozásaiból, nőttek megtakarításai is. Harmincnégy (34) ingatlant vallott be Lázár. Ő a nemzethy ingatlanbáró. És amikor nem ingatlant gyűjt, akkor beleül a gróf Széchenyi Zsigmond védett karosszékébe, közben nézegeti műtárgyait. A fideszes képviselő 10 millió forint készpénzt vallott be, miközben bankban 48 milliót tart. Eközben Lázár megvált 11 milliónyi kötvénytől és részvénytől, legalábbis a bevallásban üres a helye. …és így tovább halad a gazdagodás útján. Lázár vagyonnyilatkozata.

Nem kell csodálkozni, összejönnek a garasok. Aki sokat dolgozik, sokat is keres. Aki sokoldalú, és sokat dolgozik, az sokat is keres. Ha fideszes. Kovács Zoltánnak is megérte, hogy kirúgták a Nimród újság főszerkesztőjét, és beleültették a magyar vadászipari szakember Kovácsot. Bruttó 500 ezer forintot kap a kommunikációs államtitkárságáért járó havi bruttó 1,29 milliós suska mellé. Pontosan ez a vagyonosodás titka, amikor nélkülözhetetlen embereknek osztogatnak pénzt, paripát, fegyvert. Elég unalmas a vagyonbevallása: készpénzben a korábbi 8 millió forint után most 9 milliót írt bele. Jól jön az a félmillió a jövő évi bevalláshoz.

Látják, Orbán padlón van, az is baj; az is, hogy mások egy év alatt megkeresték Dáriusz majd’ minden kincsét. De a legnagyobb baj mégis csak bennünk van, mert ritka kivétellel nem hiszünk ezeknek a bevallásoknak. Ha mégis megtesszük, ámulunk és bámulunk: jó buli ma közpénzen a közt szolgálni, kihasználni. Állítólag Mayer Amschel Rothschild, a nemzetközi bankárdinasztia megalapítója vagyonát azzal alapozta meg, hogy régi pénzekkel kezdett kereskedni. Egyszerű ez. A pénz, az pénz. Ha új, ha régi. Ha közpénz… Ha bankárnak, ha politikusnak teszi elviselhetővé az életét.

Itt lehet csemegézni a vagyonnyilatkozatokban.

Az önök véleménye

Én is pontosan így vagyok ezzel a sok zagyvasággal. Örök hála a Szalonnának! Néha-néha kalandvágyból azért csak be-benézek ötödik iktor hivatalos fb. oldalára… természetesen éhgyomorra, meg mielőtt beveszem a kis vitamin adagomat… kár lenne kihánynom a kis kapszuláimat drága pénzért… Döbbenet. (Zsuzsanna)

Szlovákiában is van magyar közszolgálati rádió, a Pátria. A magyarországihoz képest ég és föld a különbség. Az tényleg nevezhető közszolgálatinak, a Kossuth meg legfeljebb pártszolgálati. (zsoltix)

A rádió épülete még nem omlott össze? Attól a mondástól, hogy „én is jogi egyetemet végeztem, tehát ott vannak etikai normák” még az ég is le kellett volna szakadjon. Megint keccsölt egyet. Fideszül ez a kecsöl azt jelenti, hogy hülyít, hazudik, lop, csal, mocskol, azaz a fideszes keményen dolgozik. Egyébként elég hülye, hogy keccsöl és még megtakarítása sincs. (kolozsi)

Nekem még hitelesebb lett a sztori, miután olvasom itt a ner egy másik aktuális gumicicáját is belekeverve az esetbe, ti. hogy egy nő (tudjátok, akiket a mi magyarok kormánya leginkább támogat erkölcsileg, anyagilag, szülésileg, propagandailag, miniszterileg és államtitkárilag is) futamította meg, kapta el, leplezte le a gaz migránsokat. (masikszempont)

„A fiatalok tapasztalatlanok!” Csak kérdezem, ezek a mostaniak mennyire is voltak tapasztaltak? És ha jólemlékszem sokuk volt az MSZMP valamilyen szintű elkötelezettje. Emlékszünk még Berecz János Orbán Viktorról mondott véleményére? ” Tehetséges ember és jól megtanulta az osztályharcot”! Lám annyira, hogy ma már nincsenek is osztályok, és hány párt ment tönkre azért mert valami féle közösséget vállaltak a fidesszel? (K. L. István)

Így írtunk mi

Pedig 30 éve éjt nappallá téve keccsöl

A fél kézzel lebontható határkerítés a biztonság záloga Orbánéknál

Őrjöngő ártatlanság

Fiatalok nélkül nincs ellenzéki politika

A Pedagógiai Innovációért Egyesület szerint nagy előnye a módosított NAT-nak, hogy hangsúlyt fektet a nemzeti identitás ápolására

Jazz 2.

Újabb pofon a magyar oktatásnak

Az ember és a tenger

Színes szőttes

A suttyóság fertője

A nap kommentje:

Önmagában sem a fiatalság, sem az idősebbség nem érdem, csak állapot. Mostani ártunk és ormányunk már kezdő, ifjú politikusként is a a zavarosban halászott, rájött csak úgy magától, hogyan kell trükközni. Többek átal támogatott jelölt kell és ennyi. (agador)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.