Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Pedagógiai Innovációért Egyesület szerint nagy előnye a módosított NAT-nak, hogy hangsúlyt fektet a nemzeti identitás ápolására

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan csak tegnap este 10 órakor jelent meg a Magyar Közlönyben a NAT módosított változata, ez is elegendő időnek bizonyult a Pedagógiai Innovációért Egyesületnek ahhoz, hogy kijelentsék, nagyszerű a terv. A korábban Kásler Miklós által elmondottakat szinte szóról-szóra megismétlő egyesület igen gyanús, hiszen rajtuk kívül egyetlen komoly szakmai szervezetnek sem volt még ideje azt részletesen átnézni, ami nem mellesleg azt is jelenti, hogy velük erről nem egyeztettek.

De több témát is érint a közlemény, lássuk hát minek kell majd nagyon örülni hamarosan:

Budapest, 2020. február 1., szombat (OS) – A Pedagógiai Innovációért Egyesület üdvözli a módosított Nemzeti Alaptantervet. Meggyőződésünk, hogy a módosított NAT modern módon egyesíti magában az időszerű pedagógiai újításokat és klasszikus nevelés értékeit. Nagy előnye továbbá, hogy hangsúlyt fektet a nemzeti identitás ápolására is.

Jelentős előrelépés a módosított alaptanterv.

Érezhető módon fog csökkenni a diákok óraszáma, így leterheltségük is mérséklődni fog. A megfelelően kialakított oktatási tartalmakat nagyobb koncentráltsággal tudják majd elsajátítani a tanulók.

Fontos kiemelni, hogy az új NAT hangsúlyozza az egyénre szabott tanulási lehetőségek kialakítását. Elvárásként jelenik meg, hogy az iskolák a tanulók tanulmányi előmenetelét a képességeiknek megfelelően, egyénre szabott tanulási lehetőségek biztosításával támogassa.

Korszerű megközelítés az is az új NAT-ban, hogy az iskolai értékelés céljaként a tanulók önfejlesztését és jelöli meg és tanulókat kitartásra ösztönző gyakorlatokat vár el.

A módosított Nemzeti Alaptanterv lehetőséget biztosít arra is, hogy egy-egy fontos témát több tantárgy ismereteit és módszereit felhasználva, multidiszciplináris módon dolgozza fel az iskola, így elérhető a diákok nagyobb érdeklődése és hatékonyabb tanulása is.

Az új NAT minden bizonnyal feladatot ad a köznevelés szereplőinek, de keretrendszere fejlődést rejtő utat jelöl ki számunkra.

Zsódi Viktor, elnök
Pedagógiai Innovációért Egyesület

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!