Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zarándokvonatok. Állami hitbuzgók papi síneken

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Pontosan naprakész vagyok a vonatozásból, pedig nem is utazom. Vonattal meg pláne nem. Nem szeretem, akkor inkább a busz. Mégis tökéletesen ki vagyok képezve a MÁV-ból. Ismerősöm naponta ingázik, és rémtörténeteket mesél. Azt mondja, a fél életét a pályaudvarokon tölti, mert szinte nincs olyan nap, amikor ne késnének a vonatok. Főleg most télen, az egy rémálom. Aztán, ha el is indul végre, nincs semmi biztosíték arra, hogy néhány kilométer után nem fullad le. Mármint a vonat.

Ismerősöm nem egyszer három órát utazik, mire hazaér a hatvan kilométerre lévő városába. Mondja, sokszor inkább végigállja az utat, mert olyan ótvarosak a vagonok, mintha háborúból indultak volna: leragadt csuszpájz, vastagon por, némi bogarakkal megfűszerezve.

A MÁV képtelen megoldani a korszerű utazás feltételeit itthon. Meg is értem, van más és fontosabb dolguk. Nem tettek le a felcsúti Puskás Akadémia és Bicske közötti vasúti összeköttetés megteremtéséről. Megmondta az Orbán, nem? Akkor lesz. A MÁV megrendelte a Felcsút Puskás Akadémia és Bicske állomások közötti vasútvonal forgalmi, illetve erősáramú szimulációs modelljének elkészítését, és ennek eredményeiről egy tanulmányterv összeállítását 11 millió forintért.

Sokkal fontosabb az is, hogy zarándokvonatokat indít a MÁV egy utazási irodával közösen.

  • Májusban az erdélyi Csíksomlyóba,
  • júniusban a lengyelországi, czestochowai pálos kegyhelyre,
  • októberben a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba.

Gyorsan össze is rittyentettek egy sajtótájékoztatót, érdekes, arról soha nem hallottam, hogy a sok probléma megoldásának terveiről tájékoztatták volna az újságírókat. Szoktak kiadni amolyan nesze semmi, fogd meg jól közleményeket, aminek se füle, se farka, pláne nem történik semmi. Igaz, most díszvendégek is megjelentek a tájékoztatón, jelesül Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. Mert az nem úgy van, hogy csak úgy elindul a vonat Budapestről – ilyen-olyan állapotban -, aztán elvileg menetrend szerint halad célja felé. Ha a mozdonyvezetőnek nem jár le a munkaideje. Nem olyan egyszerű ez. Dehogy! Meg is magyarázza a püspök úr.

ezek a zarándoklatok egyszerre vallási és nemzeti, hazafias cselekedetek. A lelki feltöltődés mellett a Kárpát-medencében élő magyarok, illetve a magyar és más népek közötti barátság erősítését szolgálják.

Veresnek az a dolga, hogy ilyen gyönyörűségekkel etesse a hazafias és nem hazafias embereket. Arról egyetlen szót nem mondott a püspök, hogy ki fizeti ezeket a különjáratokat: mennyibe kerül ez a zarándokoknak, és mennyibe kerül nekünk? Már csak ismerve az állam kegyes támogatását az egyháznak. És mi a lópata köze van egy egyházi rendezvényhez a magyar államnak? Ez a kérdés körülbelül harminc évvel ezelőtt válaszra várt volna. Ma már nem, a válasz maga a sokbélésű Orbán.

Így aztán ott volt a tájékoztatón a világi-egyházi meg a franc tudja milyen államtitkár, a Soltész Miklós. Aki amúgy a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Ő szokott minden jelentéktelen szentelőn meg misén meg papi programokon megjelenni. Ő az állam egyházi szupersztárja, hiszen sosem hagyja ki, hogy ne vegye körül magát gyerekekkel, akik rimánkodnak neki egy közös szelfiért. Spontán.

Ki fizeti? Csak nem ezt is mi? Mi köze az államnak a zarándokvonatokhoz?

Szerinte a trianoni békeszerződés megkötésének 100. évfordulóján, ebben az évben különösen fontos a nemzeti összetartozást erősítő csíksomlyói zarándoklat. Azt nem mondta, hogy kinek, pedig egy papügyi államtitkártól világos beszédet várnánk, mégis csak ő a kormányzó párt jeles papagája, nem a Veres püspök. Helyette inkább ömlengett tovább Soltész.

az évforduló egyrészt „a magyarság szívét fájdítja”, másrészt azonban a „nemzeti összetartozás évét ünnepeljük, mert ha 100 évig ilyen helyzetben meg tudott maradni a magyarság a Kárpát-medencében hittel és összetartozással, akkor ez mégiscsak ünnep”.

Kezdődik vagy inkább folytatódik a Trianonozás. Hadd tegyek egy apró kitérőt, mert ez a sűrűből kimaradt. Ne csak én káprázódjak el a 888 nevű akármi írásán. A napokban, amikor a magyar női vízilabda-válogatott bejutott az elődöntőbe (azóta a döntőbe jutásért a spanyolok ellen kikaptak, a bronzéremért játszhat a csapat – a szerk.) a budapesti Európa-bajnokságon, és megverte a francia válogatottat, azt írta ez a jobbos szöveggyűjtemény:

  • Száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot a Párizs melletti Nagy Trianon-kastélyban. A szerződés főbb pontjai, melyek hazánk megcsonkításához vezettek, alighanem mindenki számára ismertek. Szimbolikus, hogy Trianon után száz évvel a magyar női vízilabda-válogatott éppen Franciaország legjobbjai ellen küzdött meg a hazai rendezésű Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A két csapat között meglévő minőségbeli különbség az egész mérkőzés alatt érződött, egy percig sem volt kérdéses, hogy melyik gárda jut be az elődöntőbe.

A firkálmány címe pedig ez volt: Ezt Trianonért: női pólósaink felmosták a padlót a franciákkal. Ezt még egyszer leírom, hogy valóban higgyenek a szemüknek. Ezt Trianonért: női pólósaink felmosták a padlót a franciákkal. Körülbelül erre számíthatunk a bugris sajtótól, versenyben vannak a közszolgálatinak nevezett média hisztijeivel és tudatlanságával. Mi lesz még itt, Magyarország? Térjünk vissza a közpénzes Soltész állami atyára.

Az elmúlt években 4000 középiskolás, gyermekvédelemben nevelkedő, határon túli, illetve a diaszpórában élő magyar fiatal zarándoklatának költségeit állta kormány. A gyermekvédelemből érkező fiatalok ezeken a zarándoklatokon akár életre szóló lelki erőt kaphatnak, illetve segítő kapcsolatokat alakíthatnak ki… 

Hazug, álszent szöveg ez is. Jó lenne tisztázni, hogy egy demokratikus országban egy kormányalkalmazott az Istennel vagy a földi valósággal áll összeköttetésben. Az előbbi csak színjáték, az utóbbi pedig alkalmatlanság. Persze, mindez a Vezér lexikonából másolt gondolat. Ennek kell megfelelni. Így jutottunk el mára, hogy nálunk már semmi nem történhet papok nélkül. Csessze meg az államtitkár, a gyermekvédelemben élőknek nem a vonaton meg a zarándoklaton kell a lelki erő, nem ott kell hamissággal etetni őket. Az ő helyzetük ettől jottányit sem lesz jobb, sőt, még rontanak is rajtuk az agymosással.

A sajtótájékoztatón felolvasták Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a csíksomlyói és a czestochowai zarándoklatok világi fővédnöke levelét. Azt írta: a mai világban „a szélrózsa minden irányába utazhatunk”, a legértékesebb utazás azonban „változatlanul az, amely önmagunkhoz vezet”.

Már tényleg meghülyült a hatalmi elitke, nem is tudok mást mondani legközelebb az ismerősömnek: ne aggódj, amikor reggelente felülsz a vonatra, mindig minden körülmények között tudnod kell, hogy visszaérsz önmagadhoz. Tessék, olcsó MÁV-szlogen; papok és állami kukurikúk suhannak a síneken.

Még egy kérdés, hogy tisztán lássunk! Felvesznek-e az európai színvonalú zarándokvonatokra iszlamistákat is? Ha már azt mondta Indonéziában az Orbán: a kereszténydemokrata pártoknak jó esélyük van az együttműködés megteremtésére a mérsékelt iszlám pártokkal, mert közös bennük, hogy mindegyik ragaszkodik saját identitásához.

Soros már nem is érdekes? Hát a keresztényüldözöttek? Meg a migránsok? Ilyen rohadt hazug világ demokrácia címén még soha nem volt ebben az országban.

Azt nem tudom, hogy Rácz Zsófia friss helyettes államtitkár felül-e a vonatra a sok-sok imával támogatott fiatal közé. Azt sem, hogy konkrétan mit gondol a kebelbeli kortársairól, nevezetesen például a józsefvárosi Fidelitasról. Ismeri őket? Nem? Akkor itt az ideje. Büszke lehet rájuk.

Csatlakozz te is a Fidelitashoz! – hirdeti Facebook-fotón a Józsefvárosi Fidelitas. Van hozzá egy grafika is, már csak azért is, hogy a tudatlan fiatal legyen tisztában azzal, hogy merészeljen-e csatlakozni Orbán fiatal elitcsapatához. Íme.

Ha lenne a helyettes államtitkárnak valamilyen elfogadható megfejtése, magyarázata, szívesen venném. Addig menjenek – zarándokvonattal – a homályos feledésbe.

Az önök véleménye

Namàrmost. Ha a volt iü. miniszter egy jogot vègzett ember , akkor a jelen szituàciòban kèt dolgot tartok lehetsègesnek : vagy fogalma sincs az aktuàlis jogszabàlyokròl, ( csip-csup ügyekkel nem foglalkozik ) ami ugye a szakmàjàbòl adòdòan elèg problèmàs, vagy ” bepròbàlkozott” , hàtha nem tûnik fel senkinek az a jogtalanul kifizetett ” aprò”..èn hajlok az utòbbira… (Krisztina)

Frászt! Lehet, hogy az Ecserin vette a jogi diplomáját. (László)

Azt írja a Transparency International Indonéziáról a 2019-es korrupciós összehasonlító jelentésében, hogy Indonézia egy ígéretes feltörekvő gazdaság, amire jellemző a civil társadalom elnyomása és a gyenge felügyeleti intézmények. Az ország független anti-korrupciós bizottság, a KPK, munkáját, az indonéz kormány akadályozza. Nem csodálkozom, hogy az ilyenekkel barátkozik a fényestekintetű. (masikszempont)

Egy nemzeti keresztény identitásu ember nem adná el az országot, nem hagyná a felét szegénységben, hanem stadion építések és a foci túlzott támogatása helyett, a saját és a barátai gazdagodása helyett az ország fellenditésén munkálkodna. Orbán nem ezt teszi. (Transzporter)

Így írtunk mi

Ha legalább az ember összejönne neki

Egyelőre nem találnak fogást

Ha valami igazán pofán verhetné a legendás magyar igazságérzetet

Függöny

600 millió eurós hitelt adunk a világ egyik leggazdagabb országának

Egy negyven kilós fiatal nő halálra ijesztette a heroikus honvédőket

Negyvenvalahány “író”

Fifi

A gang lovagjai

Milyen igazságérzet, milyen társadalmi egyeztetés, milyen átláthatóság?

A nap kommentje:

Pedig egyszerű a magyarázat. A szaudiaknak eszük ágában sincs magyar termékeket vásárolni, tehát hogy a magyar oligarchák el tudjanak adni oda, így megnyitották ezt a hitelkeretet, aminek persze jó esetben csak 20 százalékát Mészáros és Mészáros viszi el. Ő megkapja a pénzét, a szaudiak meg vagy visszafizetik a hitelt vagy nem, az már senkit sem érdekel. Vagyis ezt is mi fizetjük. (Szinbád)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.