Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyelőre nem találnak fogást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan a Karácsony Gergellyel készített interjúba igencsak beletört a „közmédia” bicskája, mégis tartják magukat ahhoz a propagandisták, hogy megpróbálják lejáratni a nemrégiben megválasztott főpolgármestert. A 100. napja hivatalban lévő – ebbe beletartozik a karácsonyi időszak, valamint a rendszer felállítása is – városvezető eddig ígéreteinek csak egy részét tudta teljesíteni. Ez a kormányoldal szerint nem más, mint bizonyítéka annak, hogy Karácsony alkalmatlan. Hirdették ezt már a választások előtt is, ahol semmi mással nem voltak képesek előlláni, mint hogy alkalmatlan. Mindenre is. Aztán megválasztását követően – igen komoly fölénnyel győzte le Tarlóst Istvánt – azonnal nekiállt a munkának. A Facebook oldalán szinte folyamatosan kommunikál a budapesti polgárokkal, valamint reagál egyes álhírekre is.

Megmutatta, hogy annak ellenére is van lehetőség változtatni a fővárosiak életén, hogy a kormányzat szinte mindenre rátette a kezét. Karácsony tisztában van azzal, hogy a miniszterelnök utáni, talán legfontosabb pozícióval bízták őt meg a budapesti polgárok, amivel igyekszik élni. A főváros 2019. októberében nemet mondott a Fideszre és vele Orbán Viktorra, ezért Karácsony minden erejével azon van, hogy teljesítse ezen szavazók akaratát, vagyis hogy átláthatóvá tegye a város gazdálkodását, valamint élhetővé tegye Budapestet. A klíma vészhelyzet kihirdetése csak az első lépés volt egy zöldebb főváros irányába, amely emberek ezreinek életét mentheti meg idővel.

De térjünk vissza a kormánypropaganda vádjaira, miszerint mindössze 3,6 százalékot teljesített eddig Karácsony az általa korábban megtett ígéretekből. 100 napja kezdte meg a munkát, ami nem nevezhető túlzottan hosszú időnek, a propagandisták mégis ráugrottak a témára. Tették ezt úgy, mintha a Fidesz ígéreteiből valaha is ennél több valósult volna meg a 10 év kormányzás alatt. Ráadásul úgy, hogy a Fidesz kétharmaddal rendelkezik, ergo azt tesz, amit csak akar. Nincs egyetlen párt, vagy politikus sem, aki érdemben akadályozhatna egyetlen törvénytervezetet is. Ezzel szemben Karácsony nem tehet meg bármit, hiszen Orbán gondoskodott arról, hogy az elmúlt 10 évben rátegye a kezét szinte minden fontosabb pénzszerzési lehetőségre a fővárosban, ezzel sarokba szorítva a mindenkori polgármestert.

Ebbe a pozícióba érkezett meg Karácsony, aki úgy tűnik, legalább megpróbálja teljesíteni ígéreteit, a folyamatos ellenállással szemben is. A kérdés már csak az, hogy a propagandisták vajon mit várnának el 100 nap munka után egy főpolgármestertől? 140 ígéretből mégis mennyinek kellett volna teljesülnie ez idő alatt? Itt nem krumpliosztásról van szó, hanem komoly, nem egyik pillanatról a másikra életbeléptethető  változtatásokról, amelyek nagyban befolyásolják a budapestiek életét. Ebből a 140 ígéretből 5 teljesült, további 8 pedig folyamatban van. Hogy ez alacsony szám, vagy sem, azt nehéz lenne eldönteni, pláne ennyire az elején. Ha ez lesz az állás 1 év múlva is, akkor valóban lesz mi miatt felelősségre vonni Karácsonyt, de addig teljességgel értelmetlen ilyen dolgokkal lejáratni, hiszen még csak viszonyítási alapunk sincs.

A Hír TV – többek között – mégis képes volt arra, hogy egy teljes anyagot készítsen arról, hogy Tarlós alig teljesítette korábban tett ígéreteit. Meglepő módon azonban a Fidesz fiókpártja, a Mi Hazánk Mozgalom véleménye mellett – mely szerint Karácsony alkalmatlan – az MSZP és a Liberális párt véleményét is leközölték riportjukban. Nem tudom minek köszönhető ez a meglepő fejlemény, de üdvözlendő. Bár ha ez majd a „köztévén” is előfordul, akkor kezdhetünk csak el igazán örülni, hiszen akkor a választók akár még gondolkodásra is ösztönözhetők, hiszen két, egymással ellentétes véleményt hasonlíthatnak össze.

Az, hogy ilyen formán próbálják meg Karácsonyt lejáratni, tökéletesen mutatja, hogy egyelőre nem találnak fogást rajta. A riport is bizonyítéka volt annak, hogy a kerékpár használatának mellőzése és az elektromos autóval nem az MTVA bejárata előtt parkoláson kívül igen kevés intézkedésbe tudtak belekötni a propagandacsatornán. A Fidesz egyébként is komoly gondban van, nem véletlen a cigányság és a rabok elleni hirtelen támadás. Kapkodnak, hibáznak, miközben egyre több esetben teszik magukat nevetségessé. Kezd elfogyni a vidékről szerzett szavazatok miatti fölény. 2022 még ugyan messze van, de ha így halad ártunk és ormányunk, akkor bizony még pofáraesés is lehet a vége. Ha Karácsony képes teljesíteni a vállalásai nagyrészét, még nagyobb gondba kerül a hatalom, nem véletlen hát a vele szembeni áskálódás. Ameddig azonban Karácsony kerékpárhasználata a legfontosabb téma az M1-en, addig nincs probléma. Reméljük, ez a jövőben is így marad.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.