Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vérfrissítés is kell. G. Fodor kiszólt a Fidesz-lyukból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Valami nagyon-nagyon kimaradt az életemből. Egészen tegnap estig. Szégyen vagy nem, eddig még sosem hallottam a NER kinevezett új himnuszát. Aztán tegnap este a kakukk közpénzlopó rádióban pótoltam a hanyagságomat, felelőtlenségemet. Hallottam egy beszélgetést egy volt olimpiai bajnokkal. Az ő nagy kedvence az Ismerős Arcok Nélküled című száma. Mondta, könnyekig meg bír hatódni rajta. Úgy döntöttem, egy életem, egy halálom, nem halkítom le a kakukk közpénzlopó rádiót, hadd szóljon a dal, vagy mi. Végighallgattam. Tájékoztatásként mondom, kedves olvasók, hogy köszönöm szépen, már jól vagyok. Ez olyan míves szöveg meg öblös zene! Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk / Mi egy vérből valók vagyunk. Ó és ó!

Maradt az egy vérből mára is. Hiába, ha egyszer a jó sors meglátogat. Nem a miénkből, hanem: a Fidesznek vérfrissítésre van szüksége. Hál’ Isten, már megijedtem, hogy az enyémet cserélik le valamilyen hazafias meggondolásból. Basszus! Dehogy. G. Fodor GábornakLázár János után szabadon – a maradék karácsonyi csillagszóró hányta a szikrát ki az agyából. Beleírta a 888-ba Ez vár a Fideszre 2020-ban címmmel. A tíz év után is hű Orbán-fan felemelte kicsike mutatóujját, és imígyen szóla kicsit haragosan:

Van ellenfél. Ettől elszokott a Fidesz, a rutin helyett át kell állnia egy olyan stratégiára, amely számol azzal, hogy tényleges ellenfél van, sőt bármit is gondol az ellenfél képességeiről (mentális, a társadalmi, politikai állapotáról), még ez az ellenzék is képes volt arra, hogy néhány helyen megverje a Fideszt.

Hallja-e kend, Orbán Viktor? Csiripelnek a Fidesz-verebek, megunták a kalitkájukat. Most a Fodor, nemrégiben a Lázár Jani úr madár. Lázár igen kacsintgat a karmelita kolostor trónjára. Tetszik neki. És miután élvezte az életet évtizeden át nagy luxusban, gondolta, most már megérett arra, hogy ő diktáljon. ‘Oszt minden galádsága el van felejtve.

Hamis, álszent vélemény. G. Fodor Gábor kiszólt a Fidesz-lyukból

Hanem ez a G. Fodor elemző! Nem vacakol sokat:

  • Van egy konstans elem, az Orbán Viktor.
  • A Fidesz mindig rátalál azokra az ügyekre, ami érdekli az embereket.
  • Van egy professzionális politikai tudás a Fidesznél.

Pontosan Orbán Viktor a legnagyobb baja széles e hazának, aki kivezette magát és bennünket is a demokráciából. Belemászott a legocsmányabb diktátori elvekbe. Ha így lehet ezt nevezni. A másik két állítása egyszerűen szánalmas, szépen hajaz az egész rendszerre. Így mi a búbánatot akar ez hamis orbáni műértő? Az meg igazán nagyon szép, hogy felbomlani látszik a centrális erőtér. Hogy az mi a rosseb, igazából nem is tudom, de annyit jelenthet körülbelül, hogy szar lett a palacsintában, vége lett az örökké hatalmon lenni vágyálomnak. Mert ez G. Fodor is éppen felfedezte, hogy Magyarország nem a NER, nem a Fidesz, hátméghogynem az ország. Ennek az embernek valahol a középkorban kellene udvari bohócnak lennie. Egy pohár borért cserébe a király imádatáért.

De nem hagy nyugodni ez a véres ügy. És ettől a legnagyobb tróger a G. Fodor. Azt is mondta:

A Fidesznek vérfrissítésre van szüksége. A hosszú kormányzás elégeti az energiákat, tíz év után még a legkreatívabb, „legszexibb” politikus is unalmassá tud válni . 

Hogyan gondolja? „Talán egyébként ez egy jó gondolat, jó lenne csinálni egy Viktorjugendet” – jelentette ki tavaly tavasszal egy hangfelvételen a kurvanagy megmondóember, a 888.hu főszerkesztője, az etikátlanságért elsikált, volt egyetemi tanársegéd. Aztán már magyarázkodott. Késő, kisapám. Csak szólok: a „Viktorjugend” a Hitlerjugendre utal, ami a német nemzetiszocialista pártnak, vagyis a náciknak az ifjúsági szervezete volt 1945-ig. És ilyen fószerek osztják nagy ártatlanul a tanácsokat, miközben benne ülnek Orbán ölében. Akkor ki is az antiszemita? Fekete bakancsa is van?

A tényleges ellenfélről pedig annyit: ezeknek akkor is lenne, ha ebben az országban egyetlen más gondolkodású párt sem létezne. Nekik még akkor is maradna a Soros, a migránsok, a demokratikus Európa Brüsszelestül. Arról nem is szólva, hogy mennyire irtóznak a tisztességtől, a gerincességtől, a szakértelemtől, a tudástól, az empátiától és főleg az igazságtól. Mérhetetlen színjáték az udvari elemzőé is. A józanságra, felelősségre, európai demokratikus hagyományokra megalkotott koreográfiát a politika szereplői kibelezve, meghamisítva, irigységből, önzésből, hatalomvágyból írják.

G. Fodorék Lázárostul ahhoz szoktak, hogyan lehet minél gyorsabban és minél többet lopni az emberektől; hogyan lehet egy országot lesüllyeszteni, kirabolni. Maguknak. Tudják, úgy van ez, miután kifosztották az embereket, miután megtömték a padlásukat, felzabáltak mindent a közösből, akkor teli hassal, teli bukszával köpnek egyet visszafele a saját barlangjukba. De csak egy kicsit, óvatosan, mert nem tudják, mi lehet a következménye az alig kritikájuknak.

Körülbelül annyit mondott G. Fodor is nagy elszántában, mint kecskemama az akolban a gidájának: mek!

Az önök véleménye

A sport itt már régóta csak a pénzről szól,kiölték belőle a játék örömét. (mókusőrs)

És mèg mondja valaki, hogy a sport sikerek a teljesitmènyen mùlnak, ès függetlenek a politikàtòl ! ..Akkor az hazudik ! Minden sportban fellelhető a korrupciò , sportàgankènt màs szinteken, de jelen van ! Pròàljàk, de hiàbavalò lenne tagadni..:( (Krisztina)

Nekem mindig is az volt a véleményem – amikor megkèrdezték tőlem, hogy melyik párt lenne a legalkalmasabb a fidess helyett -, hogy egy szakértőkből álló csoport, akik értenek is ahhoz, amit csinálnak. Pont úgy, ahogy Bajnai anno csinálta. És annak volt is eredménye, hiszen – ezt még a csúti zsebdugasz is elismerte – az államkasszát nem üresen adta át a tolvajbandának. (Hortenzia)

Ha valós problémákkal foglalkozna, akkor MOST nem kellene az egészségüggyel, oktatással foglalkozni, hanem már régen annak korszerűsítésén, javításán dolgozna, nem pedig a lerohasztásán… (Valse)

A diktátor szobra összedől, csak már minél előbb dőlne. Az meg hogy a választás éve előtti fél évben változtatni fog valamin azt már ismerjük. Az a néphülyítéshez tartozik. Biztos, hogy jövőre nem krumplit fog osztogatni, hanem nagy hanggal pl. kicsit jobban emeli a nyugdíjakat, talán még a családi pótlékot is, de utána minden marad a régiben. Csak addig érdekli a nép, amíg a választáson túl nem lesz. (Transzporter)

Így írtunk mi

Semmi nincs, amit egy cigány gyerek ne tudna éppen úgy megtanulni, mint egy nem cigány

Jani, melyik párhuzamos valóságban élsz te?

Nem ért hozzá, baromságokat beszél, kelti a feszültséget, ássa az árkokat

A Felcsúti Fényágy

Már megint jó egészségügyi szakdolgozónak lenni Magyarországon

Nincs annyi pénzük, hogy másik bolygót vegyenek maguknak

A ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is

A gonosz ábrázata

Az árnyék

Különvélemény

A nap kommentje:

Azt tudjátok, hogy az OKJ-s papírral rendelkező egészségügyi dolgozók magasabb bérkategóriában vannak, mint az eü. szakközépiskolát végzettek? (Mónika)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.