December 6,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semmi nincs, amit egy cigány gyerek ne tudna éppen úgy megtanulni, mint egy nem cigány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 287,293 forint, még hiányzik 2,712,707 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ez most nem függ össze semmivel, csak úgy eszembe jutott: tudja valaki, hová tűnt Rogán Antal? Nem azért, mert emészt a hiánya, egyszerűen csak eszembe jutott, hogy mióta az Ördög ügyvédje finoman beígért neki némi bukfencet és Cili asszony kipakolta a házból és az életéből (állítólag Rogán albérletbe költözött. Időnként felsírok, amikor eszembe jut szegény, ahogy ücsörög a konyhában, a főbérlő roggyant hokedlijén), el van ő tűnve. Utoljára a helikopteres balhé idején vált láthatatlanná. Namindegy.

Fideszéket még az ág is húzza. Nem elég nekik, hogy Soros György és Gyurcsány Ferenc madzagon rángatják Karácsony Gergelyt (valamint egymást és az egész világot), előbukkant Bajnai Gordon is, hogy tovább bosszantsa a már eddig is habzó szájú Európa megmentőit.

Bajnai Gordon emberei kerülnek a pénzcsapokhoz

A VOLT KORMÁNYFŐ BIZALMASAI BEHÁLÓZZÁK A FŐVÁROST

Ezt a Magyar Nemzet sikoltotta bele az éterbe. Hosszasan mesélgetnek arról, hogy a volt kormányfő egykori munkatársai (valamint ovis csoporttársai és azok is, akikkel egy fodrászhoz járt valaha) hálózzák befelé a fővárosi pénzcsapokat. Akkor én ezt most megint nem értem. Nem Soros hálózta be? Aztán meg Gyurcsány. Mennyi háló fér még bele ebbe a történetbe? A következő dilemmám: miféle pénzcsapokat? Azokat, ahonnan eddig a jó elvtársak kifizetései történtek? Mármint Tarlós idejében. Mert nehezen tudok másra gondolni, ha a címet nézem. Ezek szerint a patinás lap (höhö) azt írta le főcímben, hogy a miniszterek elnökének szívbéli, ám bukott főpolgármestere idején a fővárosi cégek fideszes kifizetőhelyként működtek? Egészen új jelenség ez a váratlan őszinteség. Detélleg. Amúgy csak szólok, hogy a Bajnai-kormány úgynevezett szakértő kormány volt. A szakértelem – mint tudjuk – ballibsi ármány, csel- és pókhálószövés, legalábbis fideszes észjárással. A saját észjárásom szerint azonban hála istennek, hogy szakemberek kerülnek olyan posztokra, ahová szakemberekre van szükség. Értem én, hogy bármelyik minisztérium simán elüzemel két marék teremfocistával és egy gázszerelővel, aki profi módon ért a sertésekhez és az atomreaktorokhoz is, de ez csak a kormánypárt esetében működik, normális körülmények között nem.

Ha már a Magyaridők Nemzeten járkáltam, szétpillantottam és nem hittem az én szememnek. Fideszéknek már nem csak migránslátóik vannak, hanem lett egy halottlátójuk is. Szánthó Miklós, a vicces nevű Alapjogokért Központ igazgatója azt látta, hogy az ellenzék meghalt, ám felült, sőt, felment a színpadra. Megrázó élmény lehetett. Amúgy csak az van, hogy maffiáék képtelenek kiheverni az önkormányzati választásokkor bezsebelt jókora maflást és még most is ezért sírdogálnak. Szegénykék.

Végül nézzük a szélsőjobb mai dakota vesszőparipáját: az ármányos ballibsik valahogy elérték, hogy a bíróság közel 100 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte Gyöngyöspata önkormányzatát, a tankerületet és az illetékes minisztériumot (EMMI). Mégpedig azért, mert hosszú éveken át szegregáltan kezelték az iskolában a cigány tanulókat. Akkora súlyú ügyről beszélünk, hogy maga a nagy Bayer Zsolt is megszólamlott (jelzem: a Kúria még nem hozott döntést). És mindenki más is. Összegzem, amit érteni vélek a pártkatonák óbégatásából: Soros György tönkre akarja tenni Gyöngyöspatát – még azt is -, ezért kibulizták a bírságot, amit majd jól el fognak venni a romáktól. Hogy miért és hogyan venné el a pénzt Soros, az nem derült ki – eddig csak adott, többek között éppen a romáknak -, de nem is fontos. A település csődbe fog menni, erről a cigány gyerekek tehetnek. A hívek dolga tehát: gyűlölni Soros Györgyöt és a romákat. Hogy ez miért jó Orbánéknak, azt meg nem tudom mondani. De azért röviden összefoglalom, miről szól valójában ez a történet.

A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában 2003 óta (bőven a Medgyessy-kormány utolsó évében, majd a két Gyurcsány-kormány idején is, aztán a két Orbán-kormány regnálása alatt) külön osztályba kellett járniuk a roma gyerekeknek, egészen 2017-ig. Ez önmagában is törvénysértő és borzasztóan káros. Ezen fölül a bíróság igazoltnak látta, hogy általában is, de kirívóan a 2011-2012 tanévekben a cigány osztályokban jóval alacsonyabb minőségű oktatás folyt, mint a nem roma osztályokban. Az ide járó gyerekek olyan hátrányt szedtek össze az iskolaévek alatt, amit nehéz lesz vagy egyáltalán nem lehet jóvátenni. Továbbtanulni a legtöbb diák nem tudott, mert lényegében majdnem analfabétán kerültek ki az iskolából. Ezek a volt diákok kapnak most kártérítést. Azon lehet vitatkozni, hogy a pénz fog-e változtatni az ő életükön, vagy szerencsésebb lett volna más módot találni a kárpótlásukra. Nem tudom, hogy a bíróságnak egyáltalán volt-e lehetősége más formát választani, amivel ezeket a fiatalokat segíteni tudják. Az azonban biztos, hogy az ügy szereplői – iskola, önkormányzat, minisztérium – hosszú éveken át törvényt szegett. Fiatal életek mentek tönkre már akkor, amikor még el sem indulhattak az életben. Az a nevelés és az a tudás, amit ők nem kaptak meg csupán azért, mert cigánynak születtek, nem vagy csak nagyon nehezen pótolható. De inkább sehogyan sem. A sötétebb bőrű kisbabák éppen olyan okosnak vagy kevésbé okosnak születnek, mint a világosabb bőrszínű társaik. Semmi nincs, amit egy cigány gyerek ne tudna éppen úgy megtanulni, mint egy nem cigány. Legfeljebb egy cigány kisgyerek sokkal nehezebb körülmények közül érkezik, több segítségre lehet szüksége. Az egyáltalán nem segítség, ha butának nézik és úgy is kezelik őket. Az nem segítség, ha meg sem tanítják írni, olvasni. A mélyszegénységből egyedül az oktatáson keresztül van kiút. Ezektől a gyerekektől elvették az esélyt. És elvették annak a lehetőségét is, hogy egyenrangúnak érezhessék magukat a kortársaikkal. Hiszen elkülönítették őket, mintha fertőző betegek lennének. Na, ezek után nem értem azt a csontig rágó aggodalmat, ami a fideszes propagandistákat most áthatja. Tényleg nem értem az okát.

Megyek gondolkodni. Majd jön a soros beszóló, addig is jó ébredezést.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!