Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hosszú nagyapja, Egerszegi nővére, Cseh apja, Kiss Gergely sógora is kap élete végéig edzői járadékot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Az év végi jutalmukat jól tegyék el a párna alá, őrizzék, hátha jövőre nem kapnak. Tudják, biztos, ami biztos.

Sem új Nemzeti Alaptanterv, sem pulykapénz nem lesz. Az előbbit Gulyás Gergely jelentette be a kormányinfón. Mert hogy jó az, ami van. Megint véget ért egy kormány hazudozás. Mi a túrót szakértettek akkor évekig? Mennyi pénzért nem lesz másik alaptanterv, mert gondolom, nem habokra dolgoztak rajta Takaróék. Vagy egyszerűen kifogott rajtuk a meló. Nagyjából mindegy is, hogy lesz vagy nem lesz, úgyis úgy packáznak a pedagógusokkal, mint hülyegyerek a lovával: hol erre rángatja, hol amarra. Időnként odasóz neki.

Abból a pulykából sem esznek a pedagógusok, amit a Klebelsberg Központ és a tankerületek alá tartozó intézmények adnak. Mert nem adnak. Nyista bármiféle plusz juttatás – úgynevezett év végi pulykapénz – a közrabszolgáknak. Ez a KK maszlag ha adott is néhány helyen, akkor ez 250 ezer forint pluszforrást jelentett. Összesen. Személyenként az körülbelül 3-4 ezer forint. Na, abból már lehet venni egy kis mérges pulyka nyakat.

 – A Klebelsberg Központ sem fenntartója, sem vagyonkezelője egyetlen iskolának sem. A Tankerületi Központok önálló költségvetési szervként fenntartói az egyes iskoláknak, ezért ha maradvány keletkezik, azt a hatályos jogszabályi keretek figyelembevételével, szabadon használhatják fel az iskolákra. A többletmunkát rendszeresen, a pótlékok középre húzásának következtében megemelt összeggel támogatják – közölte a 24.hu-val a KK.

Egészen konkrétan, ha jól tudom pedagógus ismerőseimtől, az úgy lenne tisztességes, ha a többletmunkát kifizetnék, mert, aki többet dolgozik, az több pénzt kap. Nem? Minálunk nem. Mi az, hogy támogatom? A falat szokták megtámogatni, hogy ki ne dőljön. A PDSZ évek óta próbálja elérni, hogy a tankerületekhez tartozó iskolákban dolgozó pedagógusok valamennyien kaphassanak néhány ezer forintnál magasabb év végi jutalmat, és az év közbeni többletmunkát is tisztességesen fizessék ki számukra, ám az oktatásirányítás semmilyen lépést nem tett ebben az irányban.

Ennyi. De megírta a levelében Kásler miniszter, idéztük a napokban mi is: „Minden, amit tesztek, szeretetből történjék”, valamint: „Mindennek a szeretetben kell meggyökerezve és megalapozva lennie”. „Egy jó pedagógus „nem csak tanár, hanem példakép, barát, pszichológus is, aki megmutatja gyermekeinknek, hogyan kell kiállniuk önmagukért, küzdeni másokért és a kudarcokból előnyt kovácsolni”.

Csak ez a rohadt pulyka nem tudja, mint ahogyan azt sem, hogy mennyit kukoricáznak a tanárokkal; még az sem jár nekik, ami törvényileg elvileg van. Na látják, ezért nem kell ide új alaptanterv, majd a tanárok megoldják a gyerekek jövőjét a maguk szakértelme szerint, fizetni pedig még az isten sem hajlandó. Meddig?

Bezzeg! A Magyar Nemzeti Bank 757 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalója kapott karácsonyi jutalmat. A jegybanki dolgozók között összesen 460,5 millió forint közpénzt osztott szét a Matolcsy György vezette intézmény, fejenként átlagosan nettó 537 ezer forintot kaptak.

Matolcsyt oktatási miniszternek!

Pedig van az a pénz, mindig van az a pénz, amiből rohadt jól lehet élni. Például nekem konkrétan már az utálatig jutott el az, ahogyan ajnározzák a sportolókat – mindenki más ellenében. Most megtudhattuk, hogy havonta 139,5 millió forintot fizet ki az állam járadékként az olimpiai érmes sportolók edzőinek. Ez évente 1 milliárd 674 millió forint közpénzből  – derül ki a 24.hu által kikért dokumentumból. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint

  • a legtöbbet a tizenöt ötkarikás érem, köztük öt arany megszületésében segédkező Fábiánné Rozsnyói Katalin kasszírozza: a legendás kajakedző csaknem 3,9 millió forintot (évi 46,8 milliót) kap hét versenyező után.
  • Havonta 2,97 millió (évi 35,64 millió) forinttal gazdagodik Feczer Viktor, aki a vívó Krajnyák Zsuzsa és Dani Gyöngyi paralimpiai érmeinek soránál közreműködött, illetve edzette Jurák Andreát.
  • Harmadik a sorban Petrov Anatolij, aki havi 2,4 milliót (évi 28,8 milliót) kap a paraúszó Pásztory Dóra és Sors Tamás sikereinek köszönhetően.

A hasonló összeget keresők érdemi vagyont halmozhatnak fel a járadékból, hiszen az edzők – benne van a sporttörvényben – akkortól kapják a járadékot, mint olimpiai érmes felkészítettjeik, és életük végéig jár nekik a juttatás. (Ha viszont még nincsenek 45 évesek, annak betöltéséig várniuk kell az első utalásra.)

Éppen a napokban írtam arról, hogy a fociból, a sportból rohadt jól meg lehet élni, és lám… Mondja meg nekem valaki, hogy mi a galambszarért kell életük végéig nekünk finanszírozni a kiváltságos sportolókat? Az nekem egyáltalán nem elfogadható érv, hogy ők évtizedeket tesznek fel arra, hogy az ötkarikás játékokon kimagasló eredményt érjenek el. Az sem, hogy kevesebb esélyük van tanulni, karriert építeni, miközben pályafutásuk viszonylag rövid.

Először is, nagyon sok sportoló tanul is, vállalkozásaik vannak, és a felkészülésüket is busásan fizeti az állam. A dicsőséget akkor fizessék meg edzőnek, sportolónak, amikor azt elérte. Rendben van, adjunk esélyt nekik arra, hogy megtalálják a helyüket a civil életben. Mondjuk, legyen öt év, annyi idő alatt lehet diplomát is szerezni. Na de hogy közpénzből életük végéig szóló járadékkal fizetjük őket, az nem igazságos, hátméghogy haláluk után özvegyük is jogosult a pénzre.

Az edzők pályafutása nem időhöz kötött, az edző idősen is edző, és tud dolgozni. Ahogyan milliók teszik az országban, nem életjáradékért, hanem szarért-húgyért. Nincsenek is hazánk dicsőségére, mert Orbán mániája nem esik egybe az ő tisztességes munkájukkal. Egyébként pontosan a Fidesz képviselőinek javaslatára változtatták meg a törvényt, és a sportolókéval megegyező szintre emelték a trénerek jövedelmét. A bajnokok az előző évi bruttó átlagkeresetnek megfelelő pénzt kapnak, azaz az idén 329 900 forintot. Az ezüstérmeseknek ennek a hetven, a bronzérmeseknek az ötven százaléka jár.

Jól el vannak eresztve. Egerszegi Krisztina nővére; Cseh László apja; Hosszú Katinka nagyapja kap közpénzből edzői életjáradékot élete végéig, ami utána örökölhető

És azt gondolták volna, hogy mennyi rokon, családtag veszi fel a pénzt? Természetesen edzőként. Már bocsánat, ez a pofátlanság magasiskolája. Ott tartunk, hogy a rohadt életben már, a sport is ugyanolyan hitvány módon működik, mint az egész Orbán-rendszer – arcátlanul megkülönböztetésre hangolva. És a bajnokainknak ez k*rva természetes. Figyeljenek jól, én még most sem vagyok egészen magamnál ettől. Mondom.

  • Hosszú Katinka riói érmei után például a nagyapja, Bakos László jut pénzhez: havi 1,2 millió forintot kap.
  • A hatszoros olimpiai érmes Cseh László révén jelenlegi mestere, Plagányi Zsolt (230 930 forint) mellett a korábbi trénerét, Turi Györgyöt segítő Güttler Károly (692 790), Túri felesége, a nevelőedzősködő Turi-Varga Zsuzsanna (164 950), illetve apja, Cseh László is (164 950) gyarapodik. Maga Turi György viszont, aki másfél évtizedig edzette a versenyezőt, nem: ő csupán Kovács Ágnes sydney-i aranya után kap 330 ezer forintot.

Hogy mekkora disznóság ez! Így működnek a magyar olimpiai bajnok családok, és mi marhák még fizetjük is őket. Nincs még vége.

  • A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely az apósát, Valkay Ferencet jelölte meg.
  • Egerszegi Krisztina nővére, Egerszegi Klára is kap havi fél millió forintot húga 1996-os sikereinek köszönhetően. A volt edzője, később szövetségi kapitány Kiss László(figyelem, a szégyenletesen bukott Kiss!) tanítványa három barcelonai aranyérme és Güttler Károly szöuli ezüstje után összesen 1 millió 220 ezer forinthoz jut.

Persze, mindegyikük megmagyarázza, hogy miért is jogos a kedves rokon pénzelése. Szívfájdalom nélkül teszik. Na ez ami nem érdekel, pontosan olyan duma ez, ami kiveri a józan észt. Mert megérdemlik, védik a kedves családtagot. Egyetlen példa a hazugságra is: az 1984-es Barátság Versenyen – a bojkottált Los Angeles-i nyári játékok helyett rendezték – Szombathelyi Tamás az öttusacsapat tagjaként nyert. Sikeréből Deák Ferenc profitál, aki sosem volt edzője. Mit mondott? „Amikor az Újpesti Dózsa versenyzője voltam, ő az edzői stáb tagja volt.”

Ettől válik még ganébbá az egész. Nem tudom, hogy ezekbe a bajnokokba eleve benne van-e a harácsolási vágy minden mértéktartás és szerénység nélkül, vagy csak egy olyan országban élnek, ahol kihasználják ezt a rohadt orbáni, kivételezett úri pancsot. Jól el vannak eresztve, a szó szoros értelmében. Duplán fizetünk a családnak.

Ne szerénykedjen, szóljon az a mérnök, állatorvos, pedagógus, ács, hentes, orvos, kereskedő, újságíró, lakatos, ápoló, óvónő, dadus, kertész, állattartó, adminisztrátor, menedzser, tűzoltó, mentős, egyetemi tanár…, aki megérdemelné, hogy az apja, anyja, testvére, apósa, anyósa kapjon életjáradékot. Már csak azért, mert mindig tisztességesen végezte el a munkáját, amiből most mások élnek jól. Amíg sportolóink edzettek, versenyeztek. Az orbáni Magyarországon vannak úri kitartottak, eltartottak meg vannak a köz szolgái, rabszolgái, fiataljai, idősei, akiknek semmi sem jár, semmi sem adható. Pedig millió ember bajnok a szakmájában, hivatásában, és még erkölcsi elismerést sem kapnak.

A rosseb egye meg, micsoda hányadék járadék! Ez sportszerű, drága olimpikonok?

Az önök véleménye

Tisztességes orvos inkább kijátsza a rendszert, de nem hagyja, hogy ellátatlan maradjon a beteg. Ha meg tudták tenni annak idején, de talán most is, hogy ukrán, de nem TB-s betegeket pénzért, zsebbe, elláttak bizonyos orvosok, más, TB-vel rendelkezők nevén. Ezek tisztességtelen orvosok voltak. Most majd a tisztességesek fogják ugyanezt csinálni, csak nem pénzért. (Transzporter)

Azt mondja János, „A törvény alapos áttanulmányozása után”! János, ennyi idő alatt a fedelét nem tudod kinyitni. Valaki a megfelelő oldalon kinyitva eléd tette, és gyorsan aláírtad! (K. L. István)

Lézerjani nem csicska, azért került ki a pixisből, mert ravasz és önálló, biztosan a saját pecsenyéjét sütögeti. Az alaptákolmányt meg majd átírják, és onnantól minden törvényes lesz. (Madárlátta)

Nem szabad elfelejteni, hogy mindezt azért teheti meg a fideszmaffia, mert a magyar nép egy jelentős része totál idióta, a másik, talán még nagyobb hányad pedig teljesen ki van szolgáltatva nekik. Megcsinálták a fijjuk. (Kókusz)

Orbán egy csúnya bukas felé menetel.. Úgy legyen, de minél előbb. (Namostmareleg)

500 ezer új szavazó 2022-re? Mibű’ Jani, mibű’? Három év alatt három, átlag 95-96 ezres generáció (KSH – születések száma évente) tölti be a 18. életévét? Ha ez mind a fideszre szavaz, akkor se lesz meg a félmillió. Vagy mi jön még? Kőkemény agymoság az iskolákban, további szavazói betelepítések, több külhoni állampolgárság, választói korhatár leszállítása? Na jó, nem kifejezetten ötleteket akarok adni… (Róza néni)

Így írtunk mi

A bárkiből gúnyt űző, bárkit tetszőlegesen megbélyegző politikai hatalom nem tűri ha nevén nevezik

Orbán eddig sem hallgatott Lázárra, miért pont most változtatna ezen?

A gazda

Hát nem aláírta? Hát de

A mélyszegénységben élők nem tűntek el, csak átalakultak

Ha már büdös, legalább ne lássuk?

Adventi lincselés

Zongora-dal

Oly korban élek e magyar honban

Gombolyaggal játszó kiscicák

A nap kommentje:

Kékfény A belső sávban padlógázzal hasító LUXUSNER elütötte a zebrán bizonytalanul botladozó T.B.-t, majd megállás és segítség nyújtás nélkül, szemtanúk szerint röhögve tovább hajtott. Az áldozatot kórházi elvonógépre kapcsolták, állapota válságos. (Hopkincs)

Kedves Pedagógusok! Pulykapénz helyett Pulykadallal a jövőért! (Tolcsvay László-Müller Péter-Müller Péter Sziámi: Isten pénze musical – részlet)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.