Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bárkiből gúnyt űző, bárkit tetszőlegesen megbélyegző politikai hatalom nem tűri ha nevén nevezik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Hosszasan töprengtem, mit tudnék hozzátenni december 19-éhez, miután már nagyjából mindenki elmondott mindent arról, hogy miért baj, ha egy országnak nem államelnöke van, hanem egy közjogilag méltatlan, erkölcsöt, gerincet hírből nem ismerő aláírógép tölti be ezt a funkciót. Színháztörvény, szájzártörvény, tb-törvény, teljesen mindegy. Gyanítom, hogy a toalettpapírt is készségesen aláírja, ha eléje pakolják. Hát akkor hogyne írna alá bármit, amit a fideszes elvtársai gyorsított ütemben, kivételes eljárásban megszavaznak. Csak azt nem írja alá, amit rosszul szavaznak meg, azt visszaküldi nekik, hogy fussanak neki még egyszer, ameddig sikerül helyesen szavazni. Ehhez a mélységesen kiábrándító emberhez és az ő gyakorlatához csak erős gyomor birtokában lehet bármit is hozzáfűzni, de azért volt három passzus a tegnapi kéretlen kommentárjában, ami felhúzott:

  • indokolatlanul keltenek félelmet az emberekben;
  • különösen advent idején;
  • igazságtalan és méltatlan a járulékot becsületesen fizető honfitársainkkal szemben.

Van humorérzéke a nem létező köztársaság elnökeként üzemelő aláíróberendezésnek, szó se róla. Mert ha nem lenne advent, akkor mi lenne? Mi köze az adventnek ehhez az egész ügymenethez? Ha nem lenne advent, akkor lehetne indokolatlanul félelmet kelteni az emberekben?  Akkor bizonyára feltűnt, hogy az a kormány, amelyet alázatosan szolgálni méltóztat az egyik legfőbb közjogi méltatlanság úr, fennállása óta ezt műveli. Ívesen leszarják, hogy advent ideje van, vagy nincs, dübörög a mindmeghalunk, ha nem a Fidesz marad hatalmon. Ja, nem, ez nem tűnt fel a bajszos kádernek. Ezért nem aggódott, most sem aggódik, az rendben van ha az elvbarátai kormánya a félelem és gyűlölet propagandájával uralkodik, alkotmányellenes módszerekkel hoz alkotmányellenes törvényeket. Aztán hogy és hogy nem hirtelen a becsületes honfitársak is előkerülnek a sufniból, akiket nem pusztán advent idején, hanem 10 éve állandó jelleggel hülyének néznek. Most hirtelen velük szemben igazságtalan és méltatlan. De mi is? Hogy valóban adóelkerülő polgárok miatt olyan becsületes, tisztességes emberek életét is veszélybe sodorják, akik egy tisztességes és becsületes élet után egyszer csak elmulasztanak befizetni 23 ezer forintot? Aminek millió oka lehet, de semmiképpen nem az, hogy ne volnának becsületesek.

Akkor miért nem kelt az igazság és a méltányosság pártjára a 3 millió forint ellenében a pozícióját sárba taposó bajszos káder, amikor a becsületes adófizetők pénzén a regnáló hatalom hízott? És ez nem múlt idő! Ez folyamatosan történik, a főszerepben az Orbán-dinasztiával. A pofánkba röhögő milliárdos disznószerelővel, akinek ráfér a bárgyú ábrázatára, hogy soha nem volt üzleti kapcsolatban a gazdájával, de a minőségi munka már a kezdetektől fogva kifizetődött. Minőségi munka, az! Az ország sötétbe borításáért felelős Tiborcz nevű ügyeskedéseiről – akinek a zsírosodását bizonyíthatóan a becsületes honfitársak állták, akinek ma is milliárdos állami kölcsönökkel támogatják az üzleti sikereit – miért nem jutott egyszer se eszébe az aláírógépezetnek, hogy ez igazságtalan és méltatlan sok millió emberrel szemben? Az miért nem igazságtalan és méltatlan a becsületes honfitársakkal szemben, hogy egy egész holdudvar azért fetreng ötcsillagos luxusban, azért lett meztelen seggű mezei duplasenkiből nagy ember, mert a miniszterelnök a rokonuk, a haverjuk, az ismerősük?

Najó, mindenki nyugodjon meg és le: Csányi Sándor önerőből üzletember is megmondta, hogy Magyarországon nincsenek oligarchák. Szóval hülyék vagyunk mind, még a szavak jelentését sem ismerjük, akkor milyen alapon akarunk beleugatni a nagy emberek dolgába?

Szóvalhogy én a Magyar Orvosi Kamara elnöke helyében nem vigasztalnám magam azzal, hogy majd a tb-törvény végrehajtási rendeletének kidolgozásába bevonják őket is. Tényleg? Akkor a törvény kidolgozásába mi a fészkes fenéért nem vonták be őket? Azokat, akik ehhez értenek is. Mert itt nem a Fidesz ellenségei, nem a bevándorláspárti Karácsony Gergely keltette az indokolatlan félelmet az emberekben, hanem szakemberek, szakmai szervezetek tették világossá, hogy milyen aránytalanul elcseszett ez az egész, amire készülnek. Hogy nagyon sajnálják, hogy az aláíróberendezés aláírta? Szerintem ez nem sajnálatos (sajnáljuk, hogy aláírta, szerettük volna, ha visszaküldi), ez mindenféle magyarázkodás nélkül is gyalázatos lenne. És ez a legenyhébb minősítés, ami eszembe jut.

Nem baj, mert az legalább igazságos és méltányos, hogy miközben Tiborcz aktuálisan legnagyobb biznisze 8 milliárdos állami hitelt ér, a közmunkásoktól 4,7 milliárdot vesznek el, hogy átcsatornázzák a Pintér-féle erőszakszervezetekhez. Kell a zseton rendezvények biztosítására. Ha cinikus geci lennék, akkor azt mondanám, hogy ezek szerint fosnak az elvtársak, és a nyakukba lihegő TEK nélkül már az utcára se nagyon mernek kimenni, nagyon helyes. De nem tudok cinikus geci lenni, mert egyrészt megint nem a kevesebb lopás és az jóérzés irányába mozdulnak, hanem a legnyomorultabbaktól vesznek el, másrészt nem arra fordítják, amire valóban kellene: a kritikus állapotban lévő, munkaerőhiánnyal küzdő rendőrségi állomány megbecsülésére. Ahol már olyan rendőr is van, aki idén 29 napnyi túlmunkát gyűjtött be, és jövőtől csak rosszabb lesz a helyzet: márciustól visszakerül a rendőrséghez a szabálysértési ügyek egy része, ergo az eleve túlterhelt állománynak kell foglalkoznia majd a kisebb súlyú kihágásokkal. Az irány jó, előbb-utóbb majd rájön mindenki, hogy melyik oldalra álljon. Ha még mindig lehet hátrálni, akkor tessék tovább hátrálni.

Bár most, hogy a kövek alól előkerült Lázár János bukott miniszter és választási szakértő, biztosan minden jóra fordul. Erős tartalommal jelentkezett a Fidesz egykori nagyon erős embere, csak nehogy baj legyen belőle. Hódmezővásárhellyel összefüggésben (még mielőtt valaki azt hiszi, hogy önkritikát gyakorolt) azt bírta mondani, hogy uszítással, gyűlöletkeltéssel lehetett választásokat nyerni, ám az elnyert lehetőséggel már nehéz élni. Ami az országos ügyeket illeti: ki kell mondani, hogy a Fidesz elvesztette az önkormányzati választásokat, változásra van szükség a pártban és annak kommunikációjában is.

500 ezer új szavazó lesz a következő választásra, számukra is javaslatokat kell kínálni az őket foglalkoztató kérdésekben. A legfontosabb pedig az, hogy meghallgassuk az emberek problémáit, a politikának sokkal többet kell foglalkozni a hétköznapi élet kérdéseivel. Csak így juthat sikerre a párt  2022-ben, mondta a képviselő.

Ez mit jelent? Hogy be kéne fejezni a sorosozást, migránsozást, népnemzeti uszítást? Hogy nem kéne kreténnek és kiskorúnak tekinteni a választókat? Hogy Orbánnak abba kéne hagynia a hazudozást és a pávatáncot? Remélem, a képviselő úr nem siette el az építő jellegű kritikákat (bár valószínűsítem, hogy ez már A Nagy Visszatérés forgatókönyve), mert ezeket annyira nem szokták díjazni a Karmelitában.

És ezennel rá is kanyarodok a mondanivalóm utolsó részére, ami arról szól, hogy önérzetes zsarnokék megsértődtek. Kocsis Máté helyett Dömötör Csaba és L. Simon László forgatja a szemét Nagy Ervin színész nyilatkozatán. Hogy elfogadhatatlan és méltatlan és az útszéli stílus. Tehát az útszéli stílus, a fél ország rendszeres, kétharmadokon átívelő, rivaldafényben futó sértegetése és gyalázása belefér. Feltéve, ha például Bayer Zsolt műveli. Egy emberként keltek a védelmére, lovagkeresztet vágtak hozzá, ott rötyögnek vele hétről hétre felváltva, és törölgetik a lábukat a NER-en kívüli világba. Lezaklatózni a színházi szakmát, a színházi szakma megkérdezése nélkül, a fejük fölött, a hátuk mögött, sunyiban törvényt hozni róluk, az rendben van. Eltűrni az ezért járó esetenként erős, de jogos szakmai és állampolgári kritikát, az már nem fér bele. Akkor jön a sértődés, mert a bárki fejére bármikor rászaró, bárkiből gúnyt űző, bárkit tetszőlegesen megbélyegző politikai hatalom nem tűri ha leseggnyalózzák, és ha az általa alakított politikai életet lepöcegödrözik. Itt mindenkinek tűrnie kell, hogy tíz éve a saját kormánya zaklatja és bántalmazza, de őket, a nagy és fontos embereket nevükön nevezni, az szentségtörés. Pedig muszáj lesz tűrni, mert ez még csak a kezdet. Sokkal több semmibe vett Nagy Ervin van ebben az országban, mint hinnék az elvtársak. Nekik majd el kell számolni az elmúlt tíz évvel. Bizony.

Addig is minden jót! Hallgassunk zenét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!