Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A mélyszegénységben élők nem tűntek el, csak átalakultak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az EMMI parlamenti államtitkára, Rétvári Bence Márianosztrán – ennek a térségnek egyébként a KDNP-s országgyűlési képviselője is egyben – a megújult faluközpont átadását kihasználva elmondta, a kormány elmúlt kilencéves tevékenységének köszönhetően a negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma. Ehhez érdemes azt is hozzátenni, hogy a KSH 2015-ben megváltoztatta a mérési módszereit, amire egyébként az Eurostat is alapozza számításait. Az ugyan igaz, hogy csökkent a mélyszegénységben élők száma, azonban biztosan nem olyan mértékben, mint ahogy azt a kormány el szeretné hitetni az emberekkel.

Egyetlen év alatt közel 6 százalékkal csökkent az adatok szerint a mélyszegénységben élők száma, amelyet csak Bulgária volt képes megközelíteni az unióban, senki más. A probléma akkor látszik igazán, amikor a megváltoztatott statisztikák számai mögé nézünk, ugyanis akkor már kiderül, hogy a korábbi több százezer szegény nem eltűnt, csak átalakult. Továbbra sincs több pénzük élelemre vagy fűtésre, egyszerűen okosan eltüntették őket a statisztikákból. A valóság addig nem fog kiderülni, ameddig Orbánék úgy utasítják a KSH-t, mintha csak Polt Péter lenne.

A kormány elmúlt kilencéves tevékenységének köszönhetően a negyedére csökkent Magyarországon a mélyszegénységben élők száma – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Márianosztrán.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a megújult márianosztrai faluközpont és a felújított belterületi utak átadása alkalmából tartott projektzáró rendezvényen arról beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikája következtében ma már egyre több pénz jut a kistelepülések fejlesztéseire is.

Hozzátette, hogy az ország gazdasági erősödése látható az Eurostat kimutatásaiban is, például a mélyszegénységben élők számának csökkenésében. Az Eurostat mint az Európai Unió statisztikai hivatala 2010-ben a Magyarországon mélyszegénységben élők számát 407 ezer főben állapította meg, mára kimutatásuk szerint ez a szám 100 ezerre csökkent – közölte az államtitkár. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!