Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Menekülők és menesztettek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Az nem mindegy ám, hogy valaki hol és mennyiért bír nyitni egy jó kis borozót. Mert az úgy van, hogy nem egyformán esznek-isznak a Fidesz-rajongók, illetve az ellenzékiek vagy esetleg a civilek. Mondhatnánk. A főnök egy dunai panorámás kajáldában lehetőleg olyan legyen, aki teljesen véletlenül Orbán talicskáját tolja. Meg lehetőleg kedvezményes áron béreljen egy jó kis helyet. Úgy, mint a nagy Vezér udvari dalnoka, a Kovács Ákos meg Tiffán Zsolt parlamenti képviselő.

Eladták üzletrészüket a budai Andante Borpatika Kft.-ből – írja a HVG. Kicsit beleforrt nekik a trutyi a homárba, mert eddig nagyon olcsón bérelték az ingatlant a korábban fideszes vezetésű önkormányzattól. Csakhogy poros lett arrafelé a levegő nekik, amióta az októberben megválasztott polgármester, V. Naszályi Márta közölte, hogy a visszamenőleges hatályú jogalkotást elítéli ugyan, de a jövőben átalakítják az ingatlangazdálkodás elveit.

Ja, kérem, akkor már nem nagyon éri meg a sutyiban szerzett üzlet, így aztán Kovács Ákos és Tiffán Zsolt eladta az üzletrészét Geri Zoltán ügyvédnek.

  • Geri Zoltán neve két éve egy közbeszerzési ügyben is feltűnt. A lap szerint a testvére üzleti körébe tartozó Leftaton & Meadow Kft. nagyon magas áron adott bérbe buszokat a Volán vállalatoknak. Az Andante ügyvezetője továbbra is Ákos maradt.

A HVG emlékeztetett arra, hogy bár az Andante alig termeli ki a költségeit, az élő cigányzenére állami támogatást kap (hiszen Orbánnak ez is dolga, megmondani, hol bazseváljanak állami pénzből), az énekes családi kiadóvállalata, a Fehér Sólyom Bt. pedig tavaly 240 millió forint profitot termelt.

Az önzetlen barátság

Jobb előbb, mint később; jobb előbb, minthogy megrángatnák a fideszes urak pénzes bajszát csakúgy törvényes kekeckedés céljából. Mert az ugye teljesen más, ha piaci alapon kellett volna bérleti díjat fizetni, mintha NER-barátságból kevesebbet. Nahát egy művész úr ezt nem engedheti meg magának. Profit kell, minél nagyobb, minél több, azt meg valódi bérleti díjból nyögje más. Inkább a dalolás. Nem?

Menekülnek a Fidesz-egerek onnan, ahol október közepe óta elszaporodtak az ellenzéki macskák. Be vannak szarva a kis rágcsálók, és hirtelen arra a megállapításra jutottak, hogy jobb futni az ellenség elől. Jobb felszámolni a kedvezményesen oda ajándékozott vállalkozásokat. Mert tudják, az úgy van, ha nincs már cég, akkor bűncselekmény sincs – elvitte az egér. A kiváló üzleti érzékkel megáldott karmelita kolostori nótás azért még húzza, számíthat a szintén zenész Fidesz-brancsra. Azért szép sorban ezek az emberek menekültek lesznek úgy, hogy még a déli határkerítésnél sem kell alagutat ásniuk. Itthon lesznek félre szájú emberek, majd amikor figyelmeztetik őket a törvény paragrafusaira. Konkrétan a bíróságon.

Rájár a rúd meg az ellenzék a fél- vagy egész Fidesz-zenészekre. Mága Zoltán giccsbáróra Újbudán untak rá. Mert igen sokba került. Szerződést bont Mága Zoltánnal az újbudai önkormányzat, írja Barabás Richárd alpolgármester a Facebookon.

„Még 2016-ban én voltam, aki felhívta a figyelmet a Mága Zoltán és Újbuda korábbi, fideszes vezetése között kialakult furcsa együttműködésre. Mága úr ugyanis feltűnően gyakran bukkant fel a fideszes kampány idején, hovatovább, azon az ingyenes CD-n, amit osztogattak, együtt szerepelt a korábbi fideszes polgármesterrel. Ezek után talán nem csak nekem szúrt szemet az az évi 10 milliós támogatás, amit Újbudától kapott!”

Ez pontosan 10 millió forint. Mága Zoltán éves önkormányzati támogatását a Hoffmann Tamás fideszes polgármester vezette XI. kerülettől kapta. Mégpedig úgy, hogy a többi, kulturális területről érkezett pályázónak összesen 16 millió forint jutott. A közművelődési támogatási kereten összesen 16 szervezet osztozott, közöttük az A38,  a Budapesti Jazz Orchestra és a Fonó. Na nehogy már kevesebbet érjenek, mint a hatalom hegedűbűvésze vagy művésze vagy mi a franc. (előzmények)

Az újbudai alpolgármester szerint

Nos hát tényleg alig feltűnő a megfizetett hűség. Te jó isten, ez a Mága már milliárdokat tett zsebre a zenei népnevelés jegyében – határon belül és kívül, de határtalan mennyiségben. Bár ő azt mondta, hogy közvetlenül a zsebébe soha nem kapott egyetlen fillért sem, mert az a koncertszervező cégéé volt. Ajjaj, azért a magyar emberek nem most léptek a falvédőről. Nagyon jól tudják, hogy Mága nagyon jól tudja, hol lelhető a termőfa. Csak mostanra a dr. László Imre vezette önkormányzat úgy döntött, hogy a gyümölcs mindenkit megillet a közös állami termésből, nem csak a remegő kézzel meg hegedűvonóval sorban állókat. Azt írja az alpolgármester:

„Nos, örömmel jelentem, hogy eljött az idő búcsút vennünk egymástól! Újbuda önkormányzata megkezdte a szerződés felmondásának előkészítését. A korrektség kedvééért megjegyzem, hogy alapvetően közös megegyezésre törekszünk, melynek keretében annyit kérünk, hogy Mága úr fizesse vissza az idei támogatás egynegyedét, tekintve, hogy a szerződésben foglalt négyből összesen három koncert teljesült idén, az utolsóra az új városvezetés pedig nem tart igényt.” 

Ma más nóta járja. Igen, a 11. kerületben is a változásra szavaztak az emberek. Ideje rendet csinálni. Persze ennek akkor van igazán értelme és hatása, ha a kerület vezetése következetesen felszámolja minden területen a fideszesek kiváltságait. Így kell történnie nem csak Újbudán, hanem mindenhol. Akik pedig ezt nem merik kivárni, menekülnek, mint Ákos dalos pacsirta. A Mága-félék talán elgondolkodnak azon, hogy az ő idejük lassan-lassan lejár. Nem lehet büntetlenül előnyökért bazseválni sem. Aki tehetséges, megél saját tudásából, aki pedig nem, arra egyáltalán nincs szükség a közösségi színpadon. Még egy darabig élvezkednek az orbáni bohóc tribünön az előny kapott Fidesz-hercegek. Aztán lesz egy utolsó dal hegedű(s) kísérettel. Mert ahogyan írja Barabás Richárd:

„Ne feledjük: a kultúra szabadsága az első lépés a szabadság kultúrája felé.”

Az önök véleménye

Attól függ,hogy beáldozzák e borkaiékat,hogy mennyit tudnak,a sötét oldalról.Ha sokat,akkor nem. Így működik ez. Néha hoznak egy gyalogáldozatot,de bástyát gyalogért nem cserélnek. (janos)

Nagyon igaza van a cikknek. A véleményem szerint a sport főképpen a foci és a kézilabda az orbáni éria alatt csak azért kell, mert itt lehet a legtöbb pénzt eltüntetni ami persze a saját zsebbe megy. (Gabriella)

Kukagördítő jóreggelt! A szomszéd tehene, az otthonápolók, a művészek és a pénztelen betegek is dögöljenek meg! Nem tartozom közéjük. Ha meg igen, miaz, hogy nemadtok pénzt, hát milyen magyarok vagytok ti? Halljak meg? Ja. (Lajos)

Nekem, mint „hétköznapi nyugdíjasnak” az ugrott be, hogy Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog ! (Gabi)

Azoknak a tudósoknak, művészeknek jó része sem itt tudott kibontakozni, akikre itt, a mimagyarok büszkék. Lásd Munkácsy, Paál László, Kertész Imre, Teller Ede, Békés, Neumann (agador)

Így írtunk mi

Akinek még van veszítenivalója, azt kínhalálra ítélte a kormány

Ugyanazt a szart lapátoljuk, amit évszázadok alatt összehordtunk maguknak

Riszaharc

Kívülről irányított kérdések

Kiss-Rigó László, az önzetlen hős

Még visszajövök

Politikai kocsmatöltelékek

Hóhullás

Aki nem fizet, az a kormány szerint akár meg is dögölhet

Igazi patkány dolog, bizony

A nap kommentje:

Csoda, ha a többség csak azt lesi, hogyan tartozhatna az urak közé? Mert úgy néz, ki, ha nem oda tartozol, még megélni se könnyű, nemhogy jutni valamire. (Melinda)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.