Május 25,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akinek még van veszítenivalója, azt kínhalálra ítélte a kormány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,427,990 forint, még hiányzik 1,572,010 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép csütörtök reggelt! Hogy mi szép van benne, azt konkrétan nem tudnám körberajzolni, mindenki találja meg benne a neki tetsző részt. Humánus, keresztényi és országmentő kormányunk, pártunk és mindenfélénk ismét tett egy eszelősen nagy lépést az elesettek védelme érdekében. Mostantól majd az lesz keresztényileg, hogy aki úgy megy orvoshoz, depláne úgy kerül kórházba, hogy három hónapnál régebben nem fizette a társadalombiztosítást (mert mondjuk nincs munkája, nincs pénze és nincsen miből, mert ételre sem telik), annak ki fogják számlázni a teljes költséget. Ugye gyógyszert sem kaphat kedvezményesen, plusz a kezelés, esetleg műtét költségeit is ráverik. Ez azért lesz nagyon jó, mert már most is vannak, akik inkább kínok között halnak meg otthon, mert nem akarják a családjukat anyagi csődbe vinni, biztosításuk pedig nincs. Ilyen esetben eddig is kiszámlázták nekik a fizetendőt, de csak – már amennyiben ez csak – az elmaradt TB összegét, Igaz, azt le is kapták a számláról, levonták az ellátásból, ha volt ilyen. Mostantól milliós számlára lehet számítani például egy daganat kezelése esetén, de egy csonttörés is viheti a tetőt a család feje fölül. Akin nincs mit behajtani, annak nagyjából mindegy. Akinek még van veszítenivalója, azt kínhalálra ítélte a kormány. Keresztényileg. Ez – szakértők szerint – 5-600 000 embert érinthet. Na, ehhez képest kellene tudni örülni a stadionoknak, templomoknak és a külhoni magyaroknak juttatott milliárdoknak. És ha már ott vagyunk, örvendezhetünk változatlanul az ukrán állampolgároknak fizetett magyar nyugdíjaknak is.

Január elsejétől Budapesten ingyen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön a fővárosi álláskeresők. Ezt csak úgy mondom. Így is lehet.

Mindeközben Hadházy Ákos a kispesti önkormányzat ügyeit próbálja kiásni. Úgy tűnik, az MSZP-s vezetésű kerület Gajda Péterrel az élen, beszáll – vagy folytatja – a szép fideszes(nek vélt) hagyományokat. Éppen igyekeznek elfogadni egy javaslatot, és 10 évre koncesszióba akarják adni a kerületi közétkeztetést. Egy 24 éves focista cégének adnák a 10 milliárdos üzletet, aki lényegében Mészáros Lőrincnek passzolja tovább.

Namost. Semmivel nem megengedhetőbb és egyáltalán nem kevésbé undorító ez az ellenzék részéről, mint a fideszesek részéről. Sőt. Tegnap is késő lett volna, de baromira itt lenne az ideje annak, hogy az MSZP, sőt, a teljes ellenzék (mert ellenzéki összefogással támogatták a polgármester megválasztását) kurvára az asztalra csapjon. Már amennyiben valamennyivel is különbek a kormánypártnál. Ha nem, akkor nem szóltam. Akkor így kell hagyni – akogy Lackner ügyében sem történt olyasmi, ami pedig minimum elvárás lett volna – aztán menni a szemétdombra a kormánypárttal. Mert akkor ott a helye az ellenzéknek is. Az úgy van ám, hogy akik az ellenzéki pártokra szavaztak, azok azért tették, mert NEM akarnak korrupt geciket. Nem arra szavaztak, hogy másféle korrupt geciket akarnak. Ha ez az ifjú focista, Mészáros Lölö kombó a létező legjobb megoldás, akkor tessék kiállni és elmagyarázni, meggyőzni, hogy valóban így van. Ha pedig arról van szó, hogy mostantól nem ezek, hanem azok lopnak, akkor be lehet kapni.

Cukkancs ötlet kerítette hatalmába, majd terítette le a PestiSrácok nevű gyáregység szalagmunkásait. Lehoztak egy igen idióta cikket – bár a szerző stílusa olyannyira ismeretlen és a PS-en szokatlan volt, hogy arra gyanakodtam, találtak egy nagyjából írástudó alkalmazottat -, majd pedig várták a felháborodást. Miután ez sajnálatos módon elmaradt, könnyed kacajjal letépték a maszkot: nem is ők írták azt a cikket, hanem Bede Márton, még 15 évvel ezelőtt! Höhöhö!

A cikk arról szól, hogy menjen minden művész dolgozni, ne az állami csecsen lógjon. Nem ismerem az írás előzményeit, hogy ez valamire volt egy ironikus válasz, fricska lehetett vagy valóban ezt gondolta a szerző. Azt azonban látom, hogy a fideszes rajongótábor elalét a gyönyörtől a PS-en megjelent cikk alatt, amikor még azt gondolták, tényleg Stefka István alkalmazottai írták (hiszen a saját olvasóit is becsapta a portál). Jöjjön néhány reakció a fideszes szekértábor megvezetett olvasóitól:

Bizony ez a tiszta igazság! Sajnos a pénz csak a pénz az elérendő, minél kevesebb vagy semmi munkával. /Nézegetek időnként néhány modern festményt és csak ámulok, hogy ezt művészetnek nevezik. Ilyen mázolmányt, vagy vonalzóval kimért mértani alakzatokat én is azonnal tudnék festeni ingyen, kb 1 óra alatt/ Ideje már attól a bizonyos elittől megvonni a támogatást, ne a kávéházban, presszóban szapulják ennek dacára is kormányt, ha nem alkossanak valami szépet, maradandót.

Ezek a “művészek” olyanok ,mint a Heller -féle filozófusok.Semmi pénz nem elég nekik ,a kedvtelésükhöz.Csak nekünk nem minden tetszik!Azért ilyen jólétben amiben ma élnek ezek a( szegény agyon hajszólt )”művészek”.Körüll lehet nézni,milyen házakban milyen autókkal ,járnak ,hányszor hol ,merre pihennek ,mint régen az arisztokrták.Mégis szidják a kormányt ,holott hálásnek kellene lenniük!

A pesti ellenzéki önkormányzatokban helyet elfoglaló tisztelt polgármesterek és képviselők, most osztottak maguknak szép kis tiszteletdíjat! Javasolnám ebből a pénzből hozzanak létre egy alapítványt aminek az volna a feladata, hogy támogassa a ballipsi gyűlölködő, kormányt támadó „művészetet és művészeket”!! Nem kellene a kormány (a mi pénzünkön) finanszírozni! Azt hiszem ezzel 3.000.000 FIDESZ szavazó és szimpatizáns egyet ért!! Amúgy az utcán hőzöngő (nem csak színházi ember), mondjon köszönetet a kormánynak az eddigi támogatásokért, így lenne tisztességes, mivel ez nem járna nekik mégis kapják!!!!

Perfekt!
A Lajtán túli írástudó lapokban is meg kellene jelentetni.
A neten pedig terjeszteni kellene a legnagyobb közösségi oldalon.
Bár, nem vagyok abban biztos, hogy nem tiltanák le, mert mint köztudott a Cukorhegyi származása ugyanaz mint a mostanság egyre inkább nem a tehetségükkel, de a szájukkal kitűnő un.művészeké…

Hu-hu, ez kemény cikk volt.
Nem mondom, hogy nem igaz az írás. Sőt…
Várom a reakciókat a komcsiktól. 😊

Bravo ! Csak igy tovabb ! A harcot vegig kell vinni ezek ellen a dög verszivok ellen !
Egymast dijazzak a nagy semmiert. Tessek megszamolni, hany szarhazi kapott Kossuth-dijat az utobbi evekben, miközben az arra erdemesek az arokparton vegetalnak. Remelem a kormany vegre veszi maganak a batorsagot es rendet teremt a kulturaban.

Azt hiszem, bőven elég ennyi idézet, ez is jól példázza a pártlapok és olvasóik értelmen átívelő, megtörhetetlen szimbiózisát. Nincs ezzel semmi baj, mindenki maga dönti el, hogy miről mit gondol. Vagy éppen nem gondol semmit, mert az fárasztó. Én most azt gondolom, hogy befejezem a reggeli kukorékot, aztán jöjjön, akinek jönnie kell.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!