Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gondolkodni tilos! Kósa Lajos piros lámpát kapott agya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Csak a Kósa feküdjön le éhesen, legalább három hónapig.

Mekkora marhának kell lenni ahhoz, hogy egy életen át csak és csakis ordenáré baromságokat beszéljen valaki. Különös tekintettel egy olyan emberre, aki bele lett foglalva abba a körbe, amelyikben azért látszania kellene némi értelemnek, humánumnak meg erkölcsösségnek. Szerencsétlenségünkre éppen oda ette a fene, ahol mindezek hiányoznak. Politikus lett a Kósa mester, azt nem mondom, hogy a javából, hanem éppen az aljából. Most már nagyon sok idő eltelt ahhoz, hogy az ember feltételezze, valamicskét gördül ennek a fickónak esze kereke. Nem. Vagy berozsdásodott, vagy mindig ilyen rozsda marta volt szegény.

Még egy kockás füzetke sem telne meg Kósa Lajos értelmes és viszonylagos magyarsággal elmondott gondolataiból. Ellenben… A bugyuta baromságaival vetekedhetne a Csendes Don regény hosszúságával. Háromszor. Mindez magánügy is lehetne, de nem az. Nagyon nem az, hanem olyan szégyellni való ember ez, hogy párját ritkítja. Pedig a Fideszben akad vetélytársa trottyos eszű, bolond emberből. Ebben a narancssárgára pingált bandában egyre többen vannak, akik szürkeállományukba piros lámpát műttettek be: gondolkodni tilos! Kósa fejében örökös piros lámpa éghet, ez most naponta, na jó, hetente kiderül. Stop ész! Kósa tökéletesen megfelel az orbáni elvárásoknak: tőle is menekül az értelem. Menekült értelem. Világszabadalom!

Aktuálisan az történt, hogy leszavazta a honvédelmi bizottság Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők javaslatát, amely megszüntette volna az áldatlan állapotokat, az embertelen körülményeket a tranzitzónában – írja a 24.hu. Arról mi is írtunk, Szél Bernadett beszámolója alapján, hogy többször is előfordult, hogy a magyar hatóságok éheztették, nem adtak enni a tranzitzónában lévő menedékkérőknek. Arról is, hogy milyen embertelen körülményekben tartották őket, köztük gyerekeket, állapotos kismamákat is.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága pedig már több esetben kötelezte Magyarországot (az Orbán-kormányt), hogy gondoskodjon a tranzitzónákban őrizetben tartottak élelmiszer-ellátásáról. Júliusban az Európai Bizottság kötelezettszegési eljárást indított a magyar gyakorlat miatt, de természetesen nem történt semmi. Folyt. köv. hamarosan az Európai Bíróságon. A magyar álláspont szerint a tranzitzónában tartózkodó menekültek nem fogvatartottak, így nem lehet szó éheztetésről, a hatóságok nem kötelesek élelmiszerről gondoskodni.

A két képviselő javaslata ezt az állapotot akarta megszüntetni azzal, hogy kimondja, a tranzitzónákra érvényesek a menekültügyi őrizet szabályai, hogy gyermekes családokat, illetve 14 és 18 év közötti menedékkérőket sem lehetne oda irányítani, de a honvédelmi bizottság fideszes többsége leszavazta a javaslatot, így nem kerül a plenáris ülésre a dokumentum.

És akkor megszólalt a bizottság fideszes elnöke, Kósa Lajos:

Az a tízmillió turista, aki belép Magyarországra sem kap enni a magyar államtól, ők sincsenek éheztetve.

Aladdin, csinálj neki világosságot! Kósa szerint egyébként is adnak enni mindenkinek, aki eljárás alatt van, és Szerbia felé pedig bárki távozhat. Kósa azzal is hárította a magyar állam felelősségét, hogy a tranzitzónákban tartózkodókat nem is léptették be Magyarországra, így nincsenek is magyar területen. A tranzit fémkonténereinek tetejére kihúzott szögesdrót az egy műszaki határzár, ami szögesdrót, de mivel Szerbia felé nyitott a tranzit, ezért az nem akadályoz senkit semmiben.

A narancsos marhája, arról azért tudnék mesélni, hát akik meg is élték, látták, mire jó a szögesdrót, ha az ember ember(ség) ellen húzza fel. Volt idő, amikor a szögesdrótnak az innenső meg a túlsó oldalán sem számított senki ember fia, lánya, unokája. Nem volt menekülés. Azt meg úgy hívták, hogy hitleri fasizmus. B*meg, Kósa!

Kósa Lajos, az elesettek nagy barátja. Ki etet, ki itat, kit? Csak az biztos, hogy a mi pénzünkön híznak. Lajos meg a Varga Judit is. Így könnyű nem éhezni 

Kósa nem érvel, hanem annyi vélemény bír kijönni piros lámpás fejéből, mint az elefántnak, ha birizgálja a légy. Csak odacsap. Látszik, hogy a legalsó szintű gógyival lehet a legjobban élni Orbán-klánként. Mutassák meg az egész világnak, a kereszténységet üldöző Európának, hogy a Kósa-féle imamukik a Bibliából szívják az emberséget! Mutassák meg, hogy képesek gyerekeket is halál torkába küldeni! Sőt, török diktátori intésre, háborúban megölni. Naponta bizonyított Orbán-aljak. Egy fészekből valók.

Ezeknek az idióta jampiknak megterhelő megetetni egy-kétszáz embert a tranzitzónában; közben milliárdjainkat viszik Afrikába, Ázsiába, az arab világba – templomot építeni a szent szar tudja, milyen üldözötteknek. A gusztustalanság és a hányinger politikusa Kósa Lajos is. És mint említettem, rettenetesen ostoba.

Ki kit etet? Egy biztos, Kósa Lalát és a többi ingyenélőt mi. A jelenlegi állás szerint, arra nincs törvény, hogy a turistákat etetni kell, ha csak nem a tranzitzónában kívánnak wellneszezni, teniszezni meg golfozni. Szabad akaratból. Ha csak nem záródnak be az ország határátkelői – Orbántól minden kitelik -, akkor, úgy mint Észak-Koreában, senkit nem kell etetni. A lakosságot sem. Erre is gondolhatott a piros lámpás agyú Kósa. Amúgy a tranzitzónában lévőknek jár napi háromszori étkezés. Azt tudja-e a Lajos, ha egy turista bajba kerül Magyarországon, kap enni. Nem tőlük, hanem milliónyi segítőkész embertől.

Orbáni szögesdrótos politika. Szöges ellentétben a törvényekkel, emberséggel

Él az orbáni, gyűlölettel kibélelt migráns politika. Ha éhezel, odébb állsz. Nincs több gond veled. Orbánnak, Kósának kéne tudnia, de szándékosan nem akarja: egy-két szendvicstől, meleg levestől, hátmégha egy adag pörkölttől, gyümölcstől, tábla mogyorós vagy krémes csokitól nem bomlik le a szögesdrótos kerítésük. De legalább hasonlítanának egy humánus, civilizált személyre. Ha már az ország fideszes irányítóiként erről lekéstek. Örökre.

Az önök véleménye

A Budapesti Fesztiválzenekar a világ minden táján szívesen látott vendég. Amerre járnak elismerést és dicsőséget szereznek az országnak, nem úgy, mint futballozó atyafiaink! A zenekar további működéséhez valószínűleg elég lett volna az az összeg, amit a Puskás Stadion megnyitását reklámozó videóra pazaroltak! Ez a magyar értékválasztás kormány módra! (Toleráns)

Bence fiam, van még mit tanulnod ! A gulyás folyékonyabban hazudik mint te , de azért a dobogón lenne helyed …:( (Krisztina)

Nem kell féni, külön kérni sem, Lölőt már eddig is megáldotta az ő istene, mind a két kezével. Laller meg hozta formáját, mint mindig. Ki várt tőle épeszű választ. Csak azt nem tudom, hol írják ezeknek, a humorosnak, szellemesnek szánt szövegeket? (agador)

A nem túl távoli jövőben szükséges lenne egy össznépi véleménynyilvánítás! Amíg azt még szabadon lehet. (Ha közben kiderül, hogy már nem szabad, akkor meg úgy…) (Rita)

„Ha azonban okosan csinálják, a rendszer akár évtizedekig is megvédi őket, aztán már nem kell holmi felelősségrevonás miatt aggódni.” Még csak nem is kell jól csinálni, mert ez kell a magyarnak. (Kolozsi)

Így írtunk mi

Undorítóbb, mint eddig bármikor

Magyarországon, Orbán uralma alatt ezt is meg lehet tenni

Folyamodvány

Vérszag

Ki lesz a következő vendég, az orosz alvilág vezére?

Kritizálta a gazdát? Ugyan már!

Ájtatos futballista a Várszínházban

Elbocsátó, szép üzenet

Leköpködlek, virággal a kezemben

Győzelem vagy vereség

A nap kommentje:

Legközelebb már Polt Potnak kell kiutazni Moszkvába, jelenteni. Most még nagy kegyesen idejön a tartótiszt. (P. Tibor)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.