Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbánnak visszafelé nincs útja, az már járhatatlan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Hát igazán, tegyük össze imára a két kezünket, hogy nem a bukott, szélhámos polgármesterről nevezik el a stadiont. Jutalmul a trógerségéért kapott még egyet ajándékba Győr. Mi mást? Úgy kell az országnak, mint üveges tótnak a hanyatt esés. Ezek nem normálisak, tombol tovább az őrület Orbán intésére.

A magyar állam ingyen a győri önkormányzatnak adta az egyik helyi stadiont egy november 8-i kormányhatározattal. Ezt még Borkai Zsolt polgármester kérte a kormánytól. Ha kérte, hát meg is kapta a volt független polgi, függetlenül attól, hogy megtagadta őt a pártja. Egyenesen Orbán írta alá a dokumentumot.

A hatezer férőhelyes sporttelep a megyei II. osztályban (figyelem, megyei másodosztály) szereplő DAC nevű focicsapat otthona, de nagyon jók, mert vezetik a bajnokságot. Hurrá! A Kisalföld megyei lap tavaly decemberben arról írt, hogy a létesítmény fenntartói és a bérlők (a sporttelephez egy étterem is kapcsolódik) közötti vita eredményeként többmilliós tartozás gyűlt össze, így a szolgáltatók kikapcsolták először a villanyt, majd az összes közművet.

Semmi baj, majd Orbán intézkedik, nehogy már cserben hagyja nagy barátját, az ígéret, az ígéret. Most már csak az a kérdés, hogy a megyei másodosztályú csapatot eltartja-e a rohadt sok nézője. Vagy majd a győriek kinyitják a bukszájukat, mégis csak jobb lesz ott is iskola meg egészségügyi intézmény helyett a gyepre költeni. Orbán nem egészen fogja fel a világ és főleg Magyarország dolgait, elvesztette józan ítélőképességét.

Meg a népét. Hol vagy nép? Megvan még? Nem látja a karmelita kolostorból. Rossz a kilátás onnan meg gyakori a fekete felhő is. Hol van Orbán népe?

Ezen nyavalyog a teljesen független – mint a Borkai – Magyar Nemzetben a szintén teljesen objektív munkásságáról nevezetes Pilhál György. Jó útra akarja téríteni a nemzet főzsiványát, aki elvesztette a népét. Valahol az illiberális, mocskos mozaikokkal kirakot kanyarban. Megjegyzem, a nép megvan. Orbánnak az esze veszett el, de Pilhál megkeresteti vele. Mondja, írja Orbánnak:

vissza kell találni a néphez

Egy néhány évvel korábbi, ugyancsak kritikus hangú saját cikket is felidéz a hétvégi lapszámban megjelent írásában, ebben Pilhál György nem megnevezve a címzettet – de azért jól kivehető, hogy Orbán Viktorról van szó – nagyon személyes hangot üt meg.

Már nincsenek közöttünk őszinte tereferék. Egyre ritkább, hogy végighallgatsz bennünket. Ha mégis, akkor sem érdekel igazán a mi véleményünk. […] Kiállunk melletted, pedig igazából már csak kevesen tudják, mi van körülötted. […] Te megszoktál, és túlléptél rajtunk. Talán mert tudod, hogy mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz. […] Ne tedd! Legyél újra a régi, a kedves, a szerethető!”

A véleménycikk utolsó szakaszában a szerző kitér arra, hogy 2002-ben Orbán Viktor még számított a lelkes aktivistákra, a polgári köröket szervező hívekre, de amint meglett az első kétharmad, azonnal el is felejtették ezeket a közösségeket.

Már nem volt kíváncsi rájuk a politika. Kinőtte őket. Levetette, mint egy megunt ruhát. A polgár – a lelkes, csupa szív aktivista – megtette a kötelességét. A polgár mehet…

Pilhál szerint értelemszerűen mindebből az a tanulság, hogy a polgári köröket újra kell szervezni. Akkor nézzük! Milyen kritika az, ahol egy rohadt szó sem hangzik el arról, hogy például azért szakított a nép meg Orbán, mert a gyűlöletet, a korrupciót, a demokrácia csúffá tételét sokkal fontosabbnak tartotta a diktátorok újabb gyöngye, mint a magyar embereket. Még az nem derült ki, hogy Erdogánék, Alijevék között ő az oroszlán vagy csak egy befogadott pincsi. Akinek szíves közreműködésével elzavarták a CEU-t, berántották maguknak a tudományos akadémiát (lett helyettük foci ákádémia), az oktatást. Ellopták az uniós pénzeket, ki akarják csinálni Európából Magyarországot. Tart az előjáték az ázsiai diktátorokkal, legyen ebből nagy szerelem.

A nép meg nem bírja már elviselni. Szerencsétlen Orbán az embereket még a magának alkotott stadionokban sem látja, ott is egyedül maradt. Csak ez a magánya nekünk kurva sokba kerül. Micsoda színjáték ez a túloldali „kritikustól”: „Talán mert tudod, hogy mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz.” Na ez a művészet: bátor kritikát mondani, aggódni meg siránkozni a seggnyalás megszokott tevékenységének abbahagyása nélkül.

Kicsit megkésve zokog Pilhál. Eddig hol volt a NER? Duzzadó kebellel, csukott szemmel, keresztényi csámcsogással, kinyitott marokkal verték a mellüket Orbán mindenek felettiségéről. Aztán belekerült a szaros lekvár a palacsintájukba. Elszámították magukat az önkormányzati választáson. Azt hitték, hogy a települések vezetése örökös, kihalásig tartó állapot a fideszeseknek. Csakhogy az eltűnt nép előkerült, és máshogy döntött. Ettől vannak berezelve, mert minálunk a nép akarata semmilyen tiszteletben tartást nem érdemel.

Mostanra meg fölfogták, hogy szembe vonatozni az egyirányú síneken balesetveszélyes, de legalább is a hatalmukba kerül. Még az is előfordulhat, hogy apad a megszokott, Orbán-kegyből nekik járó pénz. A publicista sem a népért, hanem saját magukért rinyál. Mégis mit vár, mit várhatnánk? Orbán nyilván nem csapdossa ostorral a testét bűnbánó arccal: b*ssza meg, süket voltam, vak voltam, de holnaptól más, új ember leszek. Tetszeni akarok nektek!

Hol a polgár? Itt urak és szolgák vannak. Itt mindenki felett az úr rendelkezik. Itt nem csak adót fizetnek, hanem azon felül vagy abból látják el luxusukat ezek a modern kori urak. Pilhál nem lát? Nem akar. Csak kicsit kiszól a neki kényelmes nemzethy akolból.

Orbán Viktor magán népe

A polgári körökről írja: „Levetette, mint egy megunt ruhát. A polgár – a lelkes, csupa szív aktivista – megtette a kötelességét. A polgár mehet…”!!! Orbán szarik a ruhákra, elvan buggyos gatyájában. Megjegyzem, a polgári körök annak idején nagy politikai durranással alakultak meg. Volt szerencsém néhány ilyen polgári körös, személyiségéből kifordult embert ismerni. Ezekből a Fidesz-mutatványosokból, kösz, elég volt.

Orbánnak sokkal fontosabb az egója, a beteg nárcizmusa.. Mintha… Mintha az országért dolgozna, ám dehogy, mindenkin átgázol saját hatalmáért. Nincsen népe, nincsen senkije. A vele egyivásúakat csak azért használja és megvédi, hogy az ő mindenhatóságát erősítsék. Ezért semmilyen mennyiségű pénz nem számít. Ez az ember híján van mindenféle érzelemnek – nehogy azt higgye Pilhál, hogy ettől a PR-dumától meghatódik. Orbánnak sem értéke, sem mértéke nincsen, már régen elhagyta a hazait és az európait is. Víziói vannak: olyan háborúra, lázadásra, amit csak ő nyerhet meg. Nem! Azt mondja a látszat kifakadó híve:

„vissza kell találni a néphez”

Nincs út. Orbánnak nincs út. Lezárták a sorompót.

Nem akarom szó nélkül hagyni. Virágot vitt Horthy Miklós kormányzó kenderesi sírjára Lázár János, aki látogatásáról még videót is tett fel hivatalos közösségi oldalán. A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ért felelős kormánybiztos, a csikkbáró, az Orbán-éra egyik legnagyobb szélhámosa, haszonélvezője, az állítólagos Orbán-utód, a felvételen elmondja, hogy

Horthy Miklós  „hős katona volt, igaz magyar hazafi, akire főhajtással kell emlékeznünk” és aki „száz esztendővel ezelőtt bajtársaival és szövetségeseivel megmentette Magyarországot”.

Vezér-termékeknek, Vitéz Hódmezővásárhelyi Lázár János számára sincs itt út. Járhatatlan: örökre(?) szétbarmolták a tankok meg a fekete bakancsok.

Az önök véleménye

Mindig a fejétől bűzlik a hal. palkovics is csak azért tudja ezt a sok szemétséget csinálni, mert a főnöke hagyja. Ugyanez működik káslernél, kövérnél, ádernél és az összes többinél is. Amilyen a főnök olyan a beosztott. (Transzporter)

Az azert elgondolkodtato, hogy par tucat penzehes, agybeteg alak dont a magyarok eleterol- halalarol eletunk minden teruleten. Es ezt hagyjuk! (Namostmareleg)

A magyar oktatás tönkretevői között Palkovics mellett Parragh feltétlenül említendő. (György)

Kicsit abszurd ez a duma, miután a világ két dobogós helyezett tömeggyilkosát díszvendégként hurcolták körbe Budapesten… (Lustamacs)

Így írtunk mi

Komoly ország? Ne vicceljünk már!

Ez valóban a 10 év kormányzás eredménye

Tévedések végjátéka

Miért nem tanulunk soha a múltból?

Védjük meg a hazát, akkor is, ha nincs mitől megvédeni

Megváltoztatják a törvényeket, majd a törvényekre hivatkozva eltapossák a nekik nem tetsző szervezeteket

A csehországi tüntetések margójára

A pályaudvaron

Mi egy vérből valók vagyunk

És ha valakinek 100%-on teljesít a magyarságtudata, abból mi a franc következik?

A nap kommentje:

Az se zavarja a vergődésben a kormányt, hogy több tízezer embernek adtak letelepedési kötvényt , és a nem létező migransokkal riogatják a népet. Hiába na, mindig magas hőfokon kell tartani az agybajt.. (Krisztina)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.