Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Isten, haza, család – megafoci

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Hejhó, előkerült Rogán Tóni!

Nahát, körülbelül 38 nap után előkerült Rogán Antal, Orbán Viktor kedvenc propagandaminisztere. Nagyon rossz hírrel. Szar került az Isten, haza, család propagandagépezetbe. Válik Rogán Antal, tudja meg az egész világ. Pedig nem olyan nagy cucc, már másodszor teszi. Másodszor köpi le magát az Isten, haza, család szentségével. Egy ország zokog. De ez a fickó még tisztességesen válni sem tud. Mert ha ez a családi hoppáré magánügy, akkor hogy a büdös francba a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtóosztálya ad ki erről közleményt. Még ezt is velünk fizettetik ki? Botrányos.

Hová lett? Isten, haza, család, vagy csak cselezni próbálnak 

Nem volt Tóninak és Cilikének összesen annyi pénze, hogy feladjanak egy, Magyarország számára nagyon-nagyon fontos magánközügy hirdetést? Jesszus, ennyi neked mélykeresztény nevelés. Különben pedig ez tényleg magánügy, istenem, hát elmúlt a nagy szerelem – van ilyen mások életében is. Közügy annyiban, hogy tessék mondani, hol a lóvé? A közösen megszerzett közpénz lóvé? Erről azért majd el kell számolni! Cselezni nem ér, figyelünk!

Én sem leszek ott a Puskás Ferenc Stadion átadásán. Én sem, ön sem, ők sem férnek be. Hát jól van, majd ott képvisel bennünket mindenki, aki számít. Én utoljára egy jó kis Neoton-bulin voltam a Népstadionban, ott volt mindenki, aki ma nem számít.

Így aztán nem is kellett azon gondolkodni, hogy akkor meghalt a magyar labdarúgás vagy nem halt meg. Mostan tudom a Mészöly Kálmántól, hogy nem halt meg. Bemondta az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában.

 – Ma is vannak Magyarországon tehetséges játékosok, de még többnek kellene lennie, mert mi, magyarok a futballra születtünk, akármit mondanak – jelentette ki az 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes korábbi labdarúgó, aki szövetségi kapitányként 61 alkalommal vezette a magyar válogatottat.

Mimagyarok. Én eddig úgy tudtam, hogy lovas nemzet vagyunk. De hát egy lófarkat vagyunk azok, futball nemzet vagyunk. Vagy így együtt. Csak amíg egyesek futballoztak, mások egy kicsit dolgoztak. Aztán ha már egy kicsit dolgoztak, akkor utána vagy pihentek vagy színházba mentek vagy olvastak, vagy kicsikét kirándultak a kölkökkel; meg ilyenek. Közben ezért lehet, hogy elmentek megnézni a mimagyarokat, akik futballra születtek.

Ma ilyenek már nincsenek. Valahogy elmúlt a tudás, csak a pénz maradt, de az jó sok. Mármint nekik. Én meg másokkal együtt lettem megint hazaáruló, mert azért mégis csak van annyira finnyás az ember, hogy inkább nézi az angolokat, az olaszokat, a brazilokat, a spanyolokat, a németeket, a hollandokat. Ottan lehet, hogy csak egyszerűen tudnak focizni. Mindegy is, Mészöly Kálmán elég jól értett a lasztihoz, megbocsátjuk neki, ha ezen okos véleményére egy kicsit ráment a kor(a).

Ennyit bír. Szöllősi György Gyurcsányozva isteníti Orbán Viktort

Hanem itt van ez a felkapott firkász, amolyan újságíró utánzat. Szöllősi György. Sőt, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete, Orbán Viktor kedvenc sportújságírója. A Mandiner különszámában írta meg, hogy a Puskás Arénával egy százéves álom teljesül be. …mert az a kurva Trianon, gazdasági válság, második világháború rohadtul bezavart. Élni kellett valahogyan, bocs’.

Egy tízmilliós országban szerintem nem lehet kérdés, hogy kell-e egy ilyen jellegű, ekkora stadion. Ahogyan magától értetődik, hogy Budapestnek az európai fővárosokhoz méltó operaháza, parlamentje, katedrálisa, hangversenyterme, színháza van, úgy mindig is világos volt, hogy a nagy meccsek, koncertek befogadására évtizedekig alkalmas Népstadion helyett kell egy hasonló méretű és funkciójú létesítmény – írta.

Gyurcsányozik is, személyes sérelmét írja le, de ki a szart érdekel, hogy őt kirúgták a Nemzeti Sporttól – kevés, el kellett volna zavarni a pályáról örökre. Aztán hála néked, Orbán Viktor – ezért is -, „rekordsebességgel felépítették” a stadiont. Most jön a legfrankóbb: de elkészült, és az ország – meg a stadion – elmúlt száz éve után ez tényleg maga a csoda. Ez a kontár sem az eszéért kapja a fizetését. Az a helyzet, hogy a Népstadiont 1953-ban avatták; akárhogy is számolom, sehogyan sem jön ki az a száz év. Ennyi erővel nyugodtan mondhatta volna azt is, hogy már István királyunk is akart stadiont, csak nem nagyon ért rá, mert gyűjtötte a keresztényeket.

Ilyen senkiházi alakok írnak, beszélnek összevissza – lényeg, hogy Orbán örömtáncot járjon. Most olyant teszek, amit nem szoktam. Dicsérek. Jó volt hallani a kakukk közpénzlopó rádióban azokat a focistákat, akik még tudták, hogy ha pattog is labda, azt ügyesen meg lehet szelídíteni. Azt nem mondom, hogy őkmagyarok labdarúgónak születtek, de tudták, hogy a csel az csak gyepen érvényes. Ők, akik ott voltak a Népstadion kettős rangadóin: a Budapesti Honvéd SE, az Újpesti Dózsa SC, a Vasas SC, a Ferencvárosi TC játékosaiként. Nosztalgiáztak a rádióban Fazekastól, Esterházy Mártonon át Juhász Istvánig, Lisztes Krisztiánig.

Puskás Ferencnek nem volt 170 (vagy mennyi, sosem derül ki) milliárdos csoda stadionja. De a világ csodájára tudott/tudtak focizni akkoriban. Most van 170 milliárdos (vagy mennyi) stadion, és nincs foci. Ma még zajos lesz az új létesítmény, aztán holnaptól lesz ott olyan csönd és üresség, mint a többi Orbán nagy álomban. Az a baj, hogy azt a csendet, az üres lelátókat is mi fizetjük. Megafoci – magyar módra.

…és akkor még megnézhetik az Orbán Facebook-oldalán feltöltött imázsvideót(?). Ha akarják, én nem bírtam végig. Erről Hadházy Ákos kiderítette:

Milliárdjaink egy miatt. Nem csalás és nem ámítás, csak egy Orbán-imázs csinált fotó

„Tavaly már elkölthettek 60 milliót erre a célra a kormánykedvenc Balásy Gyula cégei, de ezt megfejelték 2021-ig még 700 millióval (a Déli Városkapu népszerűsítése is benne van, ami az atlétikai stadiont és a kapcsolódó beruházásokat jelenti)! Így működik a propaganda: állami pénzből népszerűsítik az adófizetők 200 milliárd forintjából épült, de a kormányfő legközelebbi barátainak zsebét gazdagító monstrumot.”

Balásy Gyula cégeinek januárban és áprilisban összesen 20, júliusban  csaknem 2, szeptemberben pedig 3,5 milliárd forintos megbízást adott kommunikációs feladatokra a Rogán Antal (él és virul Tóni) alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Novemberben pedig egy újabb, 2,9 milliárd forintos megbízást nyertek el.

Az Isten se bírja már e hazában a mániákusokat kielégíteni. Családok, jó estét, jó szurkolást! Mire ezt olvassák, túl lesznek a játékosok a Magyarország-Uruguay mérkőzés első félidején. Nincs tippem.

Az önök véleménye

Az egész országvezetés, sarlatán és kuruzsló. Valami hozzáértőbb vezetés kellene, nem ilyenek. Ezek a sufnijogászok csak a jogot csavargatják úgy, hogy nekik legyen jó. (Transzporter)

A krisnások számomra a legszimpatikusabb egyház. Nem tervezek áttérni, de karitatív tevékenységük nagy tiszteletet ébreszt bennem, mint általában a karitatív dolgok! A fideszmaffia szociális érzéketlenségét már első, ’98-2002-es regnálásuk alatt megtapasztalhattuk, főként a négy év alatt elkövetett 0 százalékos nyugdíjemeléssel, és a nyolc Állami Gazdaság haverok kezébe adásával. Igaz, az afrikai hiénák sem ismernek kegyelmet… (Attila)

Épeszű ember már nem hisz Orbánnak, és embereinek. Elvtelen, hataloméhes hazudozó, undorító pávatáncos! (J. Judit)

Csak emlékeztetnék rá, Navracsics valamikor 2014-ben(?) Székesfehérvárott EU-s biztosként kampányolt a Fidesz mellett, kapott egy fejmosást az akkori főnökétől és soha többet nem ment szembe az EU-val. Sima ügy. Egy EU biztos havi fizetése 18000 euró körül van. Szerintem elég annyit mondani neki, hogy leváltja és máris beáll a sorba, mert 7 év*12hónap*18000 Eur=1512000 euró (nem forint!). (kolozsi)

Ha jól emlékszem, szó volt a Szovjet emlékmű eltávolításáról is! Ehhez bezzeg már nem volt vér a pucàjukban, hogy eltávolítsák! Félreértés ne essék, nekem nincs utamban, csak fájó az 56-os gyertya, József Attila száműzése, a Szabadság téri mocsok, szintén az éj leple alatti felállítása és lehetne még sorolni! Ha egyszer helyre áll minden, még az ük-ük unokáim is ezen fognak dolgozni! (T. N. Éva)

Így írtunk mi

Végtelenül hazug, ostoba, cinikus és aljas

Ez ismét pofára esés lett

Giccs… na és? / Luca ajtaja

A szakszervezet levelező tagozata

Kialakult az elhallgatás, a hamisítás, a felejtés, a hálátlanság és a közömbösség kegyeleti kultúrája

Még hányszor 500 milliárd forintot lehet pofátlanul kifizettetni a magyarokkal?

Kézivezérléssel akadályozhatják meg a Waldorf- és más alternatív iskolák, óvodák működését

Megjöttem

Nagy az Isten állatkertje

Jeges értetlenség és elborzadás

A nap kommentje:

Miért kell letenni a voksunkat egyik vagy másik irányzat mellett, miért kell mindig szelektálnunk? Oly gazdag a világunk, igazán van miből választani bármilyen művészeti ágról legyen szó. Csak sajnálni tudom azokat, akik leszűkítik maguk számára a lehetőségeket. Élvezzük, hogy sokfélék vagyunk, sokféle ízléssel. (Sz. Éva)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.