December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végtelenül hazug, ostoba, cinikus és aljas

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras péntek reggelt! Megint elsuhant egy hét, mint pacalos kondér a népi távdobó bajnokságon. Ha nincs ilyen, akkor legyen! Elég nemzetien hangzik, látványnak sem  lenne utolsó a hajladozó árvalányhajak és a rotyogó halászlék között. Gyűlne rá a nép, az biztos. A győztes kapna mondjuk egy gémeskutat. Majd Szőcs Géza megszervezi a szállítást, a sámándob is nagyon ment neki. Azzal is még csak négy éve megy a vergődés, alig került többe (nem az épület, hanem annak hazaszállítása) 2-3 milliárdnál. Bár én még nem tudok róla, hogy Karcagon már csodájára járnak, de ami késik, az vagy később lesz, vagy soha.

Nyolcaskán valaki megint evolúciós bakugrást hajtott végre. A „4 millió éhező gyerek országában” milliárdokat szórunk el játékokra című cikken fél órát röhögtem. Pontosabban nem a cikken, mert nem is cikk, hanem egy MTI hír, mely arról szól, hogy a magyar játékpiac eléri az évi 50 milliárd forintot, mert karácsonykor sokan játékot vásárolnak (az nem derülki, hogy ezen belül mennyi a felnőttek által – valószínűleg a cikkiró által is – használt számítógépes és egyéb játék), átlagban 5-10 ezer forint értékben. Na de a címadás! Az valami zseniális. Az egész országban talán ha összesen van 2 millió gyerek. Most nem szeretnék a KSH labirintusaiban vergődni a pontos számokért, annyira nem fontos. Legyen 2 millió. Ebből 1 millió él olyan családokban, melyekben az egy főre jutó jövedelem nem éri el a létminimumot sem. Abban azért nagyjából biztos vagyok, hogy a legszegényebb családokban is igyekeznek a szülők legalább karácsonykor valami aprósággal örömet szerezni a gyereküknek. Ugyanis a szegény szülők is szeretik a gyereküket és a szegény gyerekek is örülnek a játéknak. A nyolcaska közpénzből fizetett propagandistája valószínűleg szellemesnek gondolta a címet, de kicsit sem az. Javaslom, számolja össze a nagyon vicces cikkíró, hány gyereket lát az alábbi fotókon. Ők azok, akik akkor fognak játékot kapni karácsonykor, ha mi adományozunk, mert a szüleik nem fogják tudni megvásárolni. Aki órákig áll sorban egy tál ételért, annak nem telik játékra.

Ha már ide tettem az ételosztásról szóló posztot, mindjárt szólok is a fanyalogni ide járóknak, a trolloknak és egyéb fideszes szerzeteknek, hogy ha kileselkedték magukat, szétnézhetnek otthon, hátha van feleslegessé vált ruha, cipő, játék, tartós élelmiszer, esetleg egy kis nélkülözhető pénz a láda fiában. Nyugodtan be lehet segíteni akár a krisnásoknak, akár bármelyik jótékonysági szervezetnek. Például gúnyolódás és hülye című cikkek gyártása helyett. Ennek legalább van valami haszna.

Csökkentheti az idősotthonok várólistáját a szociális törvény parlament előtt fekvő módosítása, amely lehetővé teszi állami támogatás nélküli intézmények létrehozását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

Ez tipikusan az a bejelentés, amitől kinyílik a bicska a zsebemben és ordítani tudnék hosszasan. Megint valami olyasmiből akar hírnevet fabrikálni a fideszes fölény, amihez az égvilágon semmi közük nincs, ezzel párhuzamosan egyetlen lépést sem tesznek annak érdekében, hogy a végeláthatatlan várólistán lévő időseknek valami megoldást találjanak.

Jelenleg is vannak magán-idősotthoni férőhelyek. 250 000 forinttól egészen a csillagos égig (ez a havi térítési díj) lehet válogatni az úszómedencével ellátott intézménytől kezdve a különféle luxus szolgáltatást nyújtókig bármit megtalálunk. Többnyire azonnal van férőhely. Az önkormányzati fenntartású intézményekbe pedig többszörös a túljelentkezés, az átlagos várakozási idő meghaladja az egy évet, ami egy ellátásra szoruló idős ember esetében rémálom. Az önkormányzati idősotthoni elhelyezésért is kell ám fizetni (elméletileg mindegyiknek kell biztosítania valahány ingyenes férőhelyet, ami nem csepp a tengerben, hanem annak a csepnek egy molekulája), gyógyszerekkel együtt az ellátás nagyjából 100 000 forintból jön ki, plusz tisztálkodószerek és minden, ami szükséges a kompressziós harisnyától a csokitortáig. Miután Magyarországon az átlagnyugdíj 135 000 forint – és ebben benne vannak azok, akik most mentek nyugdíjba már magasabb összeggel és benne vannak a 28 500 forintos ellátáson tengődők – kérdés az, hogy ki a büdös franc fogja tudni igénybe venni a magánellátást? Az önkormányzati helyekért nem azért vannak várólisták, mert nincs más lehetőség. Azért oda várnak az idősek, mert mást nem tudnak megfizetni ők és a családtagok. Úgyhogy végtelenül hazug, ostoba, cinikus és aljas ez az EMMI bejelentés. És végtelenül mocskos dolog a kormánytól, ahogy kivonul a szociális ágazatból, az idősellátásból is, magukra hagyva a kiszolgáltatottakat. Tiszta szerencse, hogy ezzel párhuzamosan telik minden szépre és jóra. Kormánypropagandára, repülőre, stadionra, külhoniak támogatására, ukránok nyugdíjára, Orbánék gazdagodására.

Jelenleg a foglalkoztatottak nagyjából fele minimálbéren vagy bérminimumon foglalkoztatott. Az ő nyugdíjuk (már ha megérik egyáltalán azt a kort) még az önkormányzati idősotthonok térítési díjára sem lesz elég. Márpedig a társadalmak – a magyar is – elöregszenek. Ez azt jelenti, hogy egyre több az idős ember, és egyre tovább élünk. Csak az nem mindegy, hogyan élünk. Ha szegényen, betegen, magunkra hagyottan, akkor sok öröm nincs benne. A mindenkori kormányok feladata a lehető legszélesebbkörű szociális biztonság megteremtése. A mostani kormány erre nem érez késztetést. Igaz, azt a pénzt fel lehet használni hasznosabban is. Például propagandaplakátokat lehet nyomtatni belőle.

Azt hiszem, elég ennyi napindítónak. Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!