Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyugdíjasok. Sokadszor összkomfort nélküli zónában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Azt nem tudom, kinek jó lenni Magyarországon. Gyereknek? Melósnak? Művésznek? Sportolónak? Értelmiséginek? Tanulónak? Orvosnak? Nyugdíjasnak? Sorolhatnám. Ki-ki elhelyezheti magát a boldogság létrafokán. Gyanítom, legalul már nincsen hely. Nagy a tömeg. Nyugdíjasnak a legrosszabb lenni. Egyetlen ország sincs, ahol rosszabb lenne a nyugdíjasok helyzete, mint Magyarországon – vette észre a Portfolio az Agins Society Index felmérést. A kutatók 18 – nagyrészt közép- és nyugat-európai – országot pontoztak. Azt vizsgálták, milyen a 65 évnél idősebbek életminősége, mekkora a szegénységi arány az idősek között; milyen az idősek és a fiatalok kapcsolata; mekkorák a nyugdíjak, illetve milyen szociális háló segíti a nyugdíjasokat. Ez alapján egy ország maximum 100 pontot gyűjthetett össze.

  • Első helyen Norvégia áll 65 ponttal, majd Svédország és az Egyesült Államok következik.
  • A régiónkból Ausztria 43, Szlovénia 33, Észtország és Lengyelország 31 pontot ért el. Utóbbi kettőnél gyengébb pontszámot csak Magyarország kapott, a 100-as skálán 23-at.

Nincs ebben semmi új és meglepő. Nincs már lista, aminek ne a hátsó fertályában lennénk. Ezt sikerült alapos munkával Orbánéknak elérniük. A vezér ebben az országban pontosan úgy véd meg mindenkit, mint az időseket. Várjunk, dehogy, a migránsoktól megvéd Orbán, akkor is, ha nincsenek. Megjegyzem, nagyon elvetemültnek kell ahhoz lenni, hogy valaki itt akarjon letelepedni, jól élni. Akiket Orbánék ide csábítanak, az más, azokat rabszolgának hozzák a sok, rabszolgaság elől kivándorolt magyar helyére. A Soros-ügynök, buta európai országvezetők pedig igyekeznek jólétben, demokráciában tartani az embereket – tudják ezt magyar fiatalok százezrei is. Elmennek oda.

A NER üti-veri a nyugdíjasokat, mint egyszerű Józsi a megöregedett, beteg gebéjét. A nyugdíjakról már sokszor írtunk: méltatlan és igazságtalan a ledolgozott évek után nagyon sokaknak. De hogy még elvegyem a maradék jókedvüket:

Több ezer nyugdíjast zárhatott ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az Erzsébet-programból azzal a pályázati szigorítással, hogy a 2020-as üdülésekre már csak azok pályázhatnak, akiknek rendszeres, a 2019-re megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 130 ezer forintot. Ez az összeghatár eddig 147 ezer forint volt. Valóban több ezer embert érinthet, hogy 17 ezer forinttal lejjebb szállították a rászorultsági határt, hiszen a Világgazdaság összesítette a Magyar Államkincstár adatait, amelyekből kiderült, hogy 2019 januárjában összesen 2 156 622 millió magyar kapott nyugdíjat, közülük 2 031 674-en öregségi nyugdíjat, aminek átlagos összege 134,9 ezer forint volt havonta. Tavaly 43 ezer nyugdíjas és 9 ezer fogyatékossággal élő tudott szociálisan üdülni. „Azon belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévét betöltött személy, akinek rendszeres, a 2019. évre megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 130 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik” – szól pontosan a pályázati feltétel.

Így is van, aki egyetlen forinttal is többet keres, az menjen a Karib-szigetekre, ne élősködjön Orbánék nyakán. Akkor most ott tartunk: kevés nyugdíj, drága és elérhetetlen egészségügyi ellátás. Egyet csinálhatnak az idősek kedvükre: dolgozhatnak – magukért, a gyerekeik támogatásáért, de legelsősorban a hazáért és Orbánék gazdagodásáért.

Ne legyünk igazságtalanok, vannak olyan listák, amiben a csúcson vagyunk. Felsorolnék néhányat:

  1. A korrupcióban, élen Orbánnal. Rekord gyorsasággal lett Orbán Viktor a diktátorok gyöngye; a rokonok, haverok anyagi támogatója.
  2. Szélsőjobbosok pozícióba emelésében.
  3. Az ország kisajátításában.
  4. A jog, a média bekebelezésében.
  5. A gyűlöletkeltésben.
  6. Az emberi méltóság, a másság tiprásában.
  7. Az oktatás lebutításában.
  8. Az egészségügy kivéreztetésében.
  9. A demokrácia, a köztársasági eszmék lezüllesztésében.
  10. A vallás állami rangra emelésében.
  11. Orbán öndicsérő, egoista, Mindenható szerepében.
  12. Az emberek listázásában.

Tovább is van, mondjam még? – Mondjad! De az nem sokat segít, ezt kellene végre megérteni, és tenni a bitangok ellen. Semmi más nem segít rajtunk. Mert csak akkor lehet végre építeni egy országot. Gyorsan-gyorsan, mert ebben a már nagyon sokat megélt és megért idős emberek is részt akarnak venni. Immár sokadszorra egy összkomfort nélküli zónában.

Hála a jóistennek meg a fideszes országgyűlési képviselőnek, mert nem szakad meg az átadási lánc. Nem kell ide választás, most az adja az avatások aktualitását, hogy a fideszesek igyekeznek mutogatni magukat. Főleg ott, ahol ellenzéki polgármester, önkormányzati képviselő köpött bele az örökösnek hitt hatalmi levesükbe. A fideszes Hörcsik Richárd, Borsod-Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselője, a megye 5. számú választókerületének elnöke éppen azzal dicsekedett, hogy mindenszentek napján Kovácsvágáson átadta az új temetőkaput. Vélhetően az élő lakosságnak, mert kötelességtudó ember Hörcsik. Na akkor ez most kipipálva. Várjuk a következő ollóvágást egy nyilvános budi előtt. Az lesz igazán nemes feladat egy fideszes országgyűlési képviselőnek, amikor leszedi a nemzeti színű szalagot a fabudiról, és megtapsolják. A büdös életbe!

Az önök véleménye

Mondja már meg valaki, hogy milyen társadalmi haszna van annak, ha valaki gyors(abb)an úszik, mint majdnem mindenki más ? Miért kell ezt az adófizetőknek százmilliókkal dotálni ? Ha ez a nő üzleti megfontolásból használja a közpénzből épített uszodát, akkor miért nem kell neki ezért semmit sem fizetnie ? Milyen alapon élvez előjogokat ? Egy szakmájában kiváló orvos, kutató, tanár, építész stb. miért van a társadalmi megbecsültség alacsonyabb fokán, mint egy ( igaz kiváló ) úszó ? Vajon nincsenek -e – az élsportolóink túlértékelve ? Szerintem igen. (Ernő)

Majd ha sikerül egyszer kulon vàlasztani az èlsportot a gazdasàgi /politikai èrdekektol, akkor lèphetunk előre a ranglistàn. Addig meg maradnak az utòlag kiderült „pitiàner” csalàsok, amik az arany ragyogàsàt is csak elhomàlyositjàk…van akinek megèri. kàr èrte. (Krisztina)

Zseniális! Egy igazi ujságíró, riporter és Gulyás baba között igy zajlana le a riport, ha közben Gulyás nem futna el a kérdések elől. (N. Csabáné)

Eddig ontotta az EU a pénzt, mégsem kerültünk előrébb a ranglistán, sőt egyre hátrébb vagyunk, kivéve a korrupciós listát. ott hasítunk. Erre szokták mondani, hogy kár beléjük. (Transzporter)

Így írtunk mi

Ha ez az ország nem Polt és Orbán örök, megbonthatatlan haverságától bűzölögne

Ez is ránk nézve szégyen

Nagyapám Juci lova is megbotlott, mégsem Borkai

Történetek a békés célú szovjet nukleáris robbantásokról

Kohéziós toporzékolás

Kifejezetten olyan férfiak számára ajánljuk

Ha az aljasság, a tisztességtelenség és a hatalmi téboly a politikában erénynek számít

Pillanatok

Nyugdíjas kalandjaim

Ez az ára annak, ha egy diktatúra demokráciának akar látszani

A nap kommentje:

Ami még visszataszítóbb, emlekszem egy nem is régi felvételre, amikor Orbán szinte a földig hajolt Erdogán előtt. (Filatori)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.