Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagyapám Juci lova is megbotlott, mégsem Borkai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Milyen jó kis interjút lehetne rittyenteni minden magyarok és keresztények miniszterével, a Gulyás Gergely úrral is. Nagyon élvezném, szerintem ő is.

– Tisztelettel kérdezem, Gulyás úr: a vallás mindenkinek a magánügye vagy közügy?

– Természetesen magánügy, mi abba nem szólunk bele, csak irányt mutatunk az értékekhez meg a magyar emberek lelkéhez.

– Értem. Borka Zsolt szexorgiájához milyen útmutatást tetszettek adni?

– Ugyan, semmilyent, mindenki azzal és ott szexel, akivel akar. Borkai is. Ez tényleg a magánügye.

– Akkor miért akartak megszabadulni tőle, miért csinálnak úgy, mintha a Fidesznek nem lenne köze a polgármester úrhoz? Van más oka is a takargatásának? Egy kis korrupció esetleg?

– Kikérem a pártom nevében. Nem unja még a kérdéseit?

– Nem. Azt hittem, keresztény ember nem dug agyba-főbe közpénzből fizetett kurvákkal, mert szereti a családját.

– Isten megbocsátja ezt az apró botlást, hiszen ő csak egy megtévedt szolga.

– Tudja, Gulyás úr, a nagyapámnak volt egy lova. Juci egyszer megbotlott, és úgy pofára esett, hogy többet nemigen lehetett szegényt összerakni. Az állatorvos sem bírta. Juci használhatatlan lett, a nagyapám nem tudott többé dolgozni vele. Nem tudta többet a megélhetését szolgálni. Pedig nem Isten, hanem az ember szolgája volt a Juci. Akkor Borkai úr kinek a szolgája? Az önöké is, nem?

– Borkai úr nem ló. Összerakta magát, és erős, kiváló polgármester lesz továbbra is.

– Milyen kapcsolatban van a keresztény szabadsággal a Borkai-féle videón látható viselkedés? Ön azt felelte nemrégiben, hogy semmilyennel.

– Na látja, akkor ki hazudik?

– Önök. Önök, akik üldözik a keresztényeket.

– Miket beszél?

– Megmondom. Ebben az országban nagyon kevés a vallásos ember. Gondolom ön is tájékozódik a papok panaszairól. Főleg a fiatalokat nem érdekli a vallás. Pontosan önök tették gusztustalanná a hitet, amikor összeölelkeztek a papokkal, és a szórták nekik a pénzünket. Ellopták azokét is, akiknek semmi közük, és várhatóan nem is lesz olyan csuhás jövőjük, amiről papolt a leányfalui református templom hálaadó istentiszteletén. Ön magánemberként vagy a Miniszterelnökséget vezető miniszterként állt a szószéken?

– Nem mindegy? Nem az az érdekes, hol állok, hanem az, hogy mit mondok, hogyan cselekszem. Ezért mondtam, hogy a mi országunknak utol kell érnie az Európai Unió életszínvonalának átlagát, de ez nem járhat a keresztyén és nemzeti identitás elvesztésével.

– Megmondaná, hogyan függ össze a kettő? Mondjuk, amikor milliók robotolnak éhbérért azért, hogy szép hazánk épüljön és megüsse az uniós polgárok életszínvonalát – de nem keresztényként teszi. Nem is a nemzeti identitásért. Hanem hogy éhen ne dögöljenek.

– Ma Európának a keresztény értékeket a nemzetek életében fontosnak tartó polgárai joggal érezhetik úgy, hogy vesztésre állnak – Közép-Európában sokkal kevésbé, mint Nyugaton. Itt még van esély a győzelemre.

– Önök folyton győzni akarnak, de a legutolsó sorból az majdnem lehetetlen. Imával telik majd az emberek bankszámlája? Így érti?

– Kiforgatja a szavaimat. Ezért utálom a maguk fajta újságírókat. Azt mondom, hogy a Nyugat korcsosodik, radikálisan csökken a hívők száma. A keresztény és protestáns egyházak gyakran teszik zárójelbe a Biblia legalapvetőbb tanításait is.

– Gulyás úr, ha bebizonyítja nekem – ezt már Kásler kollégája sem bírta –, hogy a Biblia tanításaival szűnik meg a szegénység, javul meg az egészségügy, akkor én most fogadok önnel a Borkai fizetésében. Ha ön nyer, visszakéri tőle az embereknek; ha én nyerek, nem kéri, szó nélkül elveszi tőle.

– Önök be vannak ijedve, mert nem bírják elviselni, hogy a kereszténység a nyomukban van, állandóan leselkedik magukra, mert félnek a tanításaitól, az értékeitől.

– Az önök hablatyaitól sokkal inkább. Összevissza beszél. Ha a demokratikus nyugat évtizedekre van tőlünk életszínvonalban, de kevés a keresztény, akkor az ön hasonlata nagyon sántít. Az önök isteni meg nemzethy gazdasági, illiberális csodájával az elmúlt kilenc évben csak nőtt a távolság.

– Elég, ön is a Soros embere, eszmei szolgája.

– Rossz helyen áll, Gulyás úr! A mértéktelen lopást nem szokták szolgálatnak nevezni. A templomi szószéken meg pláne nem. Nem baj, ha nem ló, de adja át az üzentemet a galeri taguknak, a VIP-keresztény Borkainak is. Csak mert ez közügy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.