Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez is ránk nézve szégyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már csak napok, pontosabban 2 nap van hátra Recep Tayyip Erdogan török elnök érkezésééig. A sokak által véreskezű diktátornak tartott vezető immár sokadszorra érkezik Magyarországra, hogy találkozzon a mi minielnökünkkel, Orbán Viktorral. Noha a magyar társadalom egy része által eddig sem volt szívesen látott vendég Erdogan, most kifejezetten nem az, látva mit művel Észak-Szíriában. A legtöbb híradás szerint tűzszünet van, ami több helyszíni felvétel alapján bizonyíthatóan nem igaz. A harcok annak ellenére sem álltak le egy pillanatra sem, hogy erről tájékoztatták a közvéleményt. A törökök által „biztonsági zónának” nevezett területeken folyamatos a tisztogatás, ami annyit jelent, hogy jelen pillanatban is emberek tucatjait mészárolják le a török határtól nem messze. Ezt a biztonsági zónát a Free Burma Rangers nevű segélyszervezet vezetője, Dave Eubank szerint az ott élő kurdok csak „népirtás zónának” nevezik, ami vélhetően közelebb áll a valósághoz.

Azt eddig is tudtuk, hogy Erdogan nem retten vissza az etnikai tisztogatástól, a nemrégiben megindított támadás pedig csak azt bizonyítja, hogy ezen nem is kíván változtatni a közeljövőben sem. Ezzel Orbánnak sincs semmi baja, hiszen ha lenne, nem hívta volna meg a török elnököt kicsiny hazánkba, hogy egy jót beszélgessenek egymás között. A hazai és nemzetközi sajtó – talán információk híján – elég ritkán számol be a valós helyzetről az észak-szíriai „biztonsági zónából”, ezért sokan talán azt gondolhatják, hogy ott nem történnek gyilkosságok, hogy a törökök által támogatott Free Syrian Army katonái – akik a CIA szerint igen nagy számban az al-Kaidához köthető Nusra Front tagjai, vagyis iszalmista terroristák – nem követnek el háborús bűnöket akkor, amikor kurd katonákat fejeznek le.

A törökökkel együtt a kurdokat visszaszorító FSA harcosai – vélhetően parancsot követve – eddig már több mint 100 ISIS terroristát szabadítottak ki a korábban kurdok által őrzött börtönökből. Ezek az információk az amerikai hírszerzéstől származnak, amelyeket a Foreign Policy nevű lap közölt. A „biztonsági zónából” több mint 300 000 ember volt kénytelen elmenekülni, a halottak és sebesültek számát pedig a korábbi 150-ről ezres nagyságrendre tippelik a helyi NGO-k és segélyszervezetek. Miközben a világ mélyen hallgat, Magyarország szégyenére hozzánk érkezik az az ember, aki felelős ezért az egész akcióért. Orbán kezet fog majd azzal az Erdogannal, akinek a kezéhez vélhetően több ezer ember vére tapad. De ez Orbánnak nem számít, az ő és családja gazdasági érdekei mindent felülírnak akkor is, haz ezzel lejáratják az egész országot.

Ugyan több tüntetés is szerveződik a látogatás ellen november 7-re, mégis az valószínűsíthető, hogy ezeket könnyedén kikerüli majd Erdogan konvoja. Orbán biztosan nem szeretné azt, hogy jó barátja akár egyetlen tüntetőbe is belefusson Budapesten. Ez történt Putyin esetében, és valószínűleg ez fog történni november 7-én is. Ez persze nem azt jelenti, hogy értelmetlen lenne az Erdogan látogatása elleni tiltakozás, sőt: mindenképpen meg kell mutatnunk a világnak, hogy nem értünk egyet azzal, hogy egy népirtáshoz is nevét adó elnök Magyarországra látogat. Arra azonban érdemes felkészülni, hogy Erdogan nem szereti, ha – bárhol is járjon is a világban – nem alázattal és örömmel fogadják, ezért nem tart attól sem, hogy külföldön bevesse biztonsági személyzetét, akik 2 éve Washingtonban minden gond nélkül rúgdostak össze civileket a helyi rendőrség szeme láttára.

Erdogan nem riad vissza a diktátorok egyetlen módszerétől sem, ez azonban nem szabad, hogy elrettentse az ellene tüntetni kívánókat. A Facebook-esemény oldala szerint 3500-an biztosan ott lesznek a tüntetésen, de ez a szám könnyen lehet ennél jóval nagyobb is. Gulyás Márton is az Erdogan elleni „blokádra” szólított fel, amely mellé a következőket fűzte:

Ha bármiféle becsület van a politikai közösségünkben, akkor mindent meg kell tennünk, hogy kinyilvánítsuk a szolidaritásunkat a kurdokkal, és minél jobban megdrágítsuk és megnehezítsük Erdogan közlekedését a városban.

Erdogan katonái válogatás nélkül gyilkolnak Szíriában, amire tökéletes bizonyíték az, hogy a Free Burma Rangers segélyszervezet egyik mentőautóját – nehéz összetéveszteni egy katonai járművel – annak alapítója szerint vagy drónnal vagy pedig tüzérségi ágyúval célzottan meglőtték. A támadásban a segélyszervezet egyik munkatársa azonnal meghalt. Az, amit Trump hibás döntése hatására most Erdogan Észak-Szíriában végrehajt, nem csak a térség, de Európa békéjét is aláássa. A sokak által legyőzöttnek hitt ISIS hamvaiból éledhet újjá. Az ezért felelős Erdogannak többek között ezért sincs semmi keresnivalója Magyarországon. Sem most, sem a jövőben bármikor.