Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amíg Orbán Viktor lejti a táncot Putyin Kalinkájára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Bölcs, tapasztalt, pragmatikus, szimpatikus, képes önálló értékítéletre – maga a megtestesült csoda. Gondolták volna, hogy Vlagyimir Putyin ezekkel a jelzőkkel ömleng a magyarok Nagy Vezéréről? Én is pontosan ezt gondolnám Putyin helyében. Így áll össze egy olyan érdekszövetség, amit harminc éve maga Orbán Viktor sem bírt elképzelni. Akkor teljesen egyedül(?) kizavarta az oroszokat az országból. Annyira, de annyira zavarta demokratikus meg liberális fejét. Azóta Orbán valójában elvesztette a fejében meghúzódó agyát.

Tulajdonképpen Putyin elvtárs szerelmet vallott neki. Szerelem az utolsó vérig. Nem sokan lennének képesek ilyesmire kerek egy világon. Putyin igen, mert jó csicskásra talált a magyar miniszterelnök személyében. Jönnek is az oroszok megint a spájzunkba. Ami azóta megint üres. Például azért is, mert nagyon furfangosan beadta Putyin Paks2-öt ennek a magyar hozzáértő, bölcs Orbánnak. Rámegy a gatyánk – több nemzedék gatyája is. De ez nem számít, ezt gondolta ki Orbán, és akkor cserébe majd az oroszok megvédenek bennünket az amúgy is hanyatló Nyugattól.

Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat. A magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat.

– mindezt a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov árulta el az orosz állami televízió Rosszija 1 csatornájának adott nyilatkozatában. Azt is mondta:

Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül.

Nem igazán tudom, hogyan értette az orosz, de akkor még nem látta ott állni az újabb haver, a szerb Vucic mellett. Nem mondanám kiemelkedőnek a magyar miniszterelnököt, de arról persze nem tehet, hogy a langaléta szerbnek csak a hónaljáig ér. Tehát ez nem stimmel. Akkor miben, miért kiemelkedő európai politikus Vlagyimir szerint a Viktor? Tudják, ha valakit ennyire megdicsér Orbán szövetségese, ott elég nagy baj van. Ez pontosan beleillik abba a képbe, amit ázsiai diktátorok szoktak volt mondani az újoncként közéjük simuló magyar diktátorról.

Szerelem az utolsó vérig. Vlagyimir szerint kiemelkedő európai politikus Viktor

Ne de akkor hova lett az európaisága szegény embernek? Megmondom, az asztal alatt, ott húzódik meg, néha-néha kipofázva, amíg az Európai Unió nagyjai tárgyalnak – egy teljesen normális egyesült és demokratikus Európáról. Orbánt szégyellik, és nem tekintik senkinek ott az asztal alatt. Valóban nem hétköznapi vezető, ebben igaza van Putyinnak: ahogyan itthon levette valaha talán még megvolt demokratikus, humánus, jogkövető énjét; ugyanúgy vedlett át mára a nyugatiak szemében egy erdogáni, kimdzsongi primitív és alattomos országvezetővé.

Bölcsessége körülbelül addig tart, amíg Putyin Kalinkájára ő táncolhat. Mindhalálig. Putyin bölcse a saját gyümölcse. Eszi azt, ami nekünk itthon már rohad. Együtt védik a kereszténységet, mert úgyis az a keresztény ember, aki Orbán érdekeinek megfelel. Egyre rohadtabb ez az egész már. Azt is mondhatta volna az orosz elnök:

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve…

Ja nem, ezt Ferenc József császár első magyarországi látogatásán mondta. Amikor a kancellárja megkérdezte tőle, hogy miért mondja ezt mindenhol, amerre jár az országban, a császár azt válaszolta, hogy azért, mert csak ennyit tud magyarul.

Putyin talán ennyit sem. Lefordítanám neki: Orbán не мудрый, не приятный. Orbán Viktor лжец изменник. (Orbán nem bölcs, nem szimpatikus. Orbán Viktor hazug hazaáruló)

Amúgy is úszunk a boldogságban, hiszen nem szerepel az Iron Corporation Kft.-vel a Duna Aréna bérletére vagy használatára kötött szerződés abban a listában, amit a 24.hu kétéves pereskedés után végrehajtó segítségével szerzett meg a vizes vébére tízmilliárdokból felépített uszoda üzemeltetőjétől, a BP2017 Kft.-től. A cég jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta át eddig a közérdekű adatokat. Minden jel szerint az akkor Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonábal álló cég úgy használhatta a Duna Arénát, hogy az üzemeltetővel erről nem kötött megállapodást. A portál 2017 márciusában fordult először kérdéssel a BP2017 Kft.-hez, de még a közérdekű adatigénylés, a NAIH-jelentés, és a bírósági ítéletek ellenére sem adta ki a cég az arra vonatkozó adatokat, hogy mennyiért használhatták a Hosszúék a Duna Arénát. Végül végrehajtó társaságában látogattak a vállalkozás székhelyére. A portál megkereste Hosszú jelenlegi klubját is, de választ nem kaptak a kérdéseikre.

Csalódások sora. Megéri tompítani az aranyak, a siker fényét, Hosszú Katinka?

  1. Hosszú  Katinka a világ (egyik) legnagyszerűbb úszója.
  2. Ha a világ (egyik) legnagyszerűbb úszója – sorra gyűjti be a világkupákról is az érmeket meg a milliókat -, akkor miért megy bele sundám-bundám megoldásokba?
  3. Ma az élsport pénzről is szól. Nagy pénzekről, közpénzekről is.
  4. A sportteljesítmény nem hozza magával a korrektséget, emberséget? Kár.
  5. Megtapasztaltuk a schmitti csaló és a szexorgiás Borkai olimpiai bajnokokkal.
  6. Lehetnek előjogaik mindenki mással szemben, csak azért, mert sportban kiválóak?
  7. Ha mindez igaz, marad a kérdés: érdemes ezt így csinálni, így akarja csinálni – közfelháborodás kíséretében?
  8. Nem, valóban nem omlik össze a világ, de nagyon sok rajongóban mégis egy világ omlik/omlott össze.
  9. Megéri tompítani az aranyak, a siker fényét, Hosszú Katinka?
  10. Tudják, úgy működik ez az ország: az első pofon a legnagyobb,
    aztán a többit lassan megszokod. 

Vagy nem. Talán lesz válasz erre is. Telis-tele vagyunk amúgy is csalódásokkal. Egyáltalán nem pillangózunk örömünkben.

Az önök véleménye

Engem egyszer “atkepeztek “ , aztan sehova sem vettek az uj szakmammal, mert nem volt 2-3 eves gyakorlatom, tapasztalatom. Rohej! (Judit)

Nem kellenek a nyugdíj előtt álló idősebbek? Miért gondolják, hogy találnak majd 30-ast, hiszen főleg a 20-30 évesek mennek ki külföldre. Mi a fenére képezze át magát egy 55+os ember? (Transzporter)

A kovetkezo evtized nagy feladata, hogy Magyarorszag utolerje az EU atlagat?! Nem ertem. Eddig azt hittem, mi vagyunk az EU motorja. (Sirius)

Az a baj ezekkel a KuszaSzem szerű bölcsekkel, hogy mindig csak mások, távoliak ügyében okosak. Mikor gazdasági miniszter volt egyből recesszióba döntötte a gazdaságot, ami csak akkor múlt el, mikor jegybankárnak csinálták fel. (agador)

„Fidesz-KDNP-re” Mi az a KDNP? „Akik nem akarnak tudni a Forbes-listára felkerült magyarokról.” De, tudnak tóla. Oda állnak a tükör elé, eléneklik a Gotterhaltét, meg a Prinz Eugen, der edle Rittert, és örülnek. „Ezek az emberek azt sem akarják látni, mi történik az egészségüggyel” De hát ők szavazták meg, hogy ilyen legyen, még 2008-ban! (Pasinszki)

Így írtunk mi

Mártírkodik a nemzeti önkény

Jó lenne végre szembenézni a valós problémákkal

Az egész rendszer lopásra és zsarolásra épül

Unikornis(ok)

Nincs az az ellenség, akire érdemes lenne büszkének lenni

A belső-ázsiai gyökerekről

Kollégák, médiaipari szakmunkások, hölgyek és urak 3.

A nap, amikor Trumpnak igaza volt

A nagyapó

Az engesztelhetetlenül sötét oldal égő csipkebokra

Konstans mocsok és óbégatás

A nap kommentje:

Nem lesz ennek a sok uszításnak jó vége. Komolyan hiszem most már, hogy nem véletlenűl történik mindez. Valakiknek nagyon jól jönne egy háború kirobbanása. Itthon pedig ezeknek a senkiháziaknak az a célja, hogy kellőképpen felhergeljék a hiveiket, a velük egyet nem értők ellen. Már csak a szikra hiányzik. Ne legyen igazam! (N. Csabáné)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.