Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mártírkodik a nemzeti önkény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rendkívüli jó reggelt kívánok mindenkinek! Hajnali 6 óra körül ezt azért még nehéz volt átlátni, mert elég sötét van olyankor, de állítom, hogy rendkívüli nap lesz ez a mai. Is. Ráadásul hétfő is van. És hát Parti Nagy Lajossal szólva: Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azokkal a sokszáz hétfőreggelekkel? Hát ez van. Leginkább pocsék időjárás, eső, korán kelés, valamint a nem annyira tisztelt ház ma kezdődő négynapos ülése, amelynek nyitányaként a fideszkádéenpés többség ma történelmi cselekedetet hajt végre. Jó, nem ahhoz foghatót, amit 63 évvel ezelőtt a bevonuló szovjet csapatok, de akkor is.

Tök vicces, hogy az MTI feltételes módban lelkendezik arról, hogy a képviselők újabb kilenc évvel meghosszabbíthatják a jelenlegi legfőbb ügyész, Polt Péter megbízatását, valamint alkotmánybíróvá választhatják Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét. Igazán fantasztikus. Mert mégis mekkora az esélye annak, hogy a fideszes bűnök elsőszámú elsikálójának esetleg nem hosszabbítják meg a mandátumát? És annak mekkora, hogy a botrányairól nemzetközileg is elhíresült Handó NER-társnőből esetleg nem lesz alkotmánybíró? Tudom, hogy soha nem lehet elég hülyének nézni a közönséget, de ennyire azért csak nem kellene.

Ez az indokolatlan sejtelmeskedés legalább annyira abszurd, mint az, hogy az Origó nevű minősíthetetlen propagandaorgánum kéri számon a nem szolgamédián a sajtóetikai szabályok zárójelbe tételét, a tájékoztatás alapelveinek leokádását és a manipulációt. Jó, mondjuk mióta a Lokál a sajtószabadság és a cenzúra miatt aggódik, én bármit is el tudok képzelni. Az önkritikátlanság és a pofátlanság gyógyszere azért gurult el a pártmédia bugyránál, mert a New York Times nem csak angol, hanem magyar nyelven is megjelentette azt a cikket, amely azt taglalja, hogyan élnek vissza a kelet-európai tagországok az EU mezőgazdasági támogatási rendszerével. Az írás kilenc országban végzett kutatómunka eredménye, ám a gerincét és a velejét Magyarország adja, ahol több ezer hektár állami föld jutott az Orbán-kormányhoz, illetve a miniszterelnök pereputtyához közel álló körhöz:

Kevés vezető próbálkozott meg a támogatási rendszer olyan széleskörű és leplezetlen kizsákmányolásával, mint Orbán Viktor Magyarországon. Amikor a választókhoz beszél, azzal a hamis mesével áll elő, hogy Brüsszel el akarja venni az agrártámogatást és a megtakarított pénzen migránsokat akar betelepíteni, és egyedül ő, Orbán az, aki ezt meg tudja akadályozni. (…) A 28 tagú Európai Unió minden évben 65 milliárd dollárt fizet a kontinensen agrártámogatás gyanánt a mezőgazdaságból élők megsegítésére és a vidéki közösségek fenntartására. De Magyarországon és Közép-és Kelet Európa nagy részén ennek a zöme a jó összeköttetéssel rendelkező hatalmasok zsebébe vándorol. (via)

Ebből az jött le az Origónak, hogy báncsák, támadják, mocskolják, lejáratják a magyar kormányt. Ráaádásul. Régi és jól bevált trükk ez a balliberális oldalon: a magyar fővárosban írnak valamit, amit aztán kapcsolati hálójukon keresztül megjelentetnek egy másik országban, azt sugallva, ott is érdeklődésre tart számot a téma. Ez a forgatókönyv számtalanszor megvalósult, persze mindig a konzervatív magyar kormány a célpont. Érdekes, hogy amikor a minap állítólag a magyar egészségügyről érdeklődtek Amerikában, amikor nem oly rég a világhírű magyar családpolitika iránt érdeklődtek Amerikában, akkor nem őrjöngött a csőcselék, most viszont személyeskedik. Hogy valójában ki írta a cikket és annak ki az apja. És ha tudjuk, hogy ki írta a cikket, akkor nem igaz, hogy Orbán és holdudvara zabál, mintha nem lenne holnap? Jól van akkor.

Közben olybá tűnik, hogy világpolitikai tényező főnökéhez hasonlóan Matolcsy Rómeó György is kinőtte a magyar ugart: miután múlt héten már új eurázsiai pénzről álmodozott az unortodox agyával, vasárnap a Financial Times brit üzleti lapban már arról értekezett, hogy hiba volt bevezetni az eurót (a németek is jól megszívatták magukat vele), ezért eljött az ideje annak, hogy az EU megpróbáljon kimászni a közös valuta által létrehozott csapdából, a közös európai valuta ugyanis egyáltalán nem normális. Hovatovább a jelenleg eurót használó országok többsége jobb teljesítményt nyújtott a közös valuta bevezetése előtt, mint az utóbbi húsz évben (azért ennek még utána kéne nézni, Tolcsy bácsi), úgyhogy itt az ideje annak, hogy az EU felébredjen ártalmas álmából. Tehát ha jól értem, az euró nevű nemzetközi valuta sikerének feltételei hiányoznak (nincs közös állam, nincs közös költségvetés, ahogy közös pénzügyminiszter vagy pénzügyminisztérium sincs), tehát az euró faszság, ellenben az eurázsiai valuta jöhet. És mivel Orbánék nem akarnak eurót, akkor a többiek lépjenek ki az eurózónából. És az vajon megvéd a magyar gazdaság jövőre várható markáns lassulásától, Matolcsy professzor? És akinek a doktori iskolája engedély nélkül használja a budai vár felújított műemléki épületét, azaz törvénytelenséget követ el, azaz egy korrupt seggfej, az biztos, hogy a legalkalmasabb arra, hogy szétcsapjon a balfasz Európai Unióban és jótanácsokat osztogasson a gazdasági siker titkáról?

Kapcsolódó móka és kacagás:

A következő évtized nagy feladata, hogy a közép-európai országok, köztük Magyarország a gyorsabb gazdasági növekedést megőrizve életszínvonalban is utolérje az Európai Unió átlagát, ezt azonban úgy kell elérni, hogy a növekvő jólét ne járjon a keresztyén és nemzeti identitás elvesztésével. (Gulyás Gergely, a leányfalui református templom hálaadó istentiszteletén)

Meddig kell még ezt hallgatni, hogy a keresztény gyökerek megerősítése nélkül veszélybe kerülhet valódi szabadságunk, keresztyén és nemzeti identitásunk? Meddig lehet még erőltetni ezt a keresztényesdit? Mennyit kell még a fideszes politikusoknak templomokban szónokolni ahhoz, hogy elég legyen? Nem tudom, de háborog a gyomrom ettől a kenetteljes, agresszív nyomulástól.

Úgyhogy nem leszünk holland gyarmat, de Oroszországgal karöltve védjük a keresztény kultúrát. Ezt Szijjártó Pétertől tudjuk, meg azt is, hogy Szíriában Putyin elvtárssal közösen építünk újjá egy kolostort és szintén felesben finanszírozzuk egy péküzem felépítését is. Zsír. De akkor most az van, hogy amit Erdogan lerombol, azt tetszenek újjáépíteni? Mert ha Erdogan háborús pusztítása magyar nemzeti érdek, akkor ez így nem öntökönszúrás? Mert azt értem, hogy van pénz lóvéra, meg 1300 orosz-magyar vasúti kocsira is Egyiptomnak, de van egy kis probléma, kakadu úr. A Direkt36 a minap arra utaló jeleket talált, hogy a beruházás kifejezetten az oroszoknak kedvez majd, miközben a kocsik gyártásához szükséges hitelt a magyar állam biztosítja. Vagyis holland gyarmat nem leszünk, de orosz gyarmat örömmel, bármikor? Ja, nem, tudom, hogy nem, ezt csak a rosszindulatú liberális seggfejek állítják.

Akikről ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásznak nevezett CÖF-tag állított ki diagnózist Bayer fröcsögő-show-jában, tessék:

A legnagyobb baj, hogy az úgynevezett liberális toleráns valójában nem létezik. A liberális gyűlöl. Az elmúlt időszakban számos példa volt arra, hogy (…) szinte náciként hajszolják mindazokat, akik velük nem értenek egyet.

Jól elvannak az elvtársak jobboldali morális fölényükben. A liberális gyűlöl, a liberális nem toleráns, a liberális a náci, ők itt sem voltak az elmúlt tíz évben, amikor a kormányzás helyét átvette a valakit mindig utálni kell alapvetésű Finkelstein-recept. Nem tegnap óta ijesztő és dühítő, ahogy mártírkodik és önfelment a totális önkény, de ez akkor lesz csak igazán félelmetes, amikor elveszítik a teljhatalmat. Ha már most azzal hergelik magukat – szintén a CÖF-ös szolgától idézem -, hogy sokkal keményebbnek, kevésbé úriembernek kell lennie a nemzeti oldalnak. Ja. Mert eddig eltartott kisujjal, úriember módjára, szelíden és felebaráti szeretettel simogatták azokat, akik nem rájuk szavaznak. Értem.

Akkor át is adom a szót. Ez az a pont, ahol jogos lehet a kérdés: van-e nálatok alkohol? Jó hetet mindenkinek! Csápuszipacsi!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!