Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ötven fölött. Nyugdíj előtt munka és védelem nélkül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Holnap munka ezerrel. Vége a henyélésnek, építeni kell az országot, mert elég gyalázatos állapotban van. Már aki bírja, tudja. Egy biztos, hogy a nyugdíj előtt állókkal gondok vannak. Egy istennek nem bírnak dolgozni. Lusta banda! Vagy nem? Nem. Hanem nincs hol, mert nem kellenek senkinek. Azt mondta Csath Magdolna közgazdász a propaganda közpénzlopó televízióban:

Az 55-64 éves korosztály foglalkoztatásában még sok tartalék van, őket képzésekkel, továbbképzésekkel lehetne jobban bevonni a munkaerőpiacra. A Központi Statisztikai Hivatal augusztusi adatai szerint ebben a korcsoportban 57 százalék a foglalkoztatottság. Azonban a továbbképzésekkel növelni lehetne a foglalkoztatottsági mutatót, mivel ebből a korosztályból mindössze 2,6 százalék vett részt képzéseken.

Csath Magdolna szerint képezzék át magukat a nyugdíj előtt állók, aztán lesz munkájuk

Az a helyzet, hogy a kedves Csath Magda hazudik, könyvből nem lehet a valós életet megmagyarázni, akármilyen jó szakembernek is mondják a valahai MIÉP-es országgyűlési képviselőjelöltet. Ez a véleménye pedig igen Fidesz-megrendelésre hajazó. Ő mondta azt is nemrégiben, hogy a közmunkások közül egyre többen találnak munkát. Ez sem igaz. Szeretném én látni azt a keleti országrészben tengődő, füvet kapargató melóst, aki egyszer csak valódi munkahelyen élvezi a gyönyört. Ott, ahol nincsenek nagy cégek, ahol még rendes út sem vezet a faluba.

Ez az 57 százalék rettenetesen sok, akkor hogy bánatos búbos banka csőrében lehet az, hogy soha nem dolgoztak a rendszerváltás óta ennyien Magyarországon, mint most. Hála Orbán Viktornak és sleppjének. Az lehet igaz, hogy ők valóban benne vannak a munka világában – egy kis nyalakodás, aztán minden el van intézve.

Az 55-64 évesek már régen nem védett korosztály. Pontosan ők azok, akiket az Orbán-vitézek úgy vágtak ki a munkahelyekről, mint macskát levegőzni. A nyugdíj előtt álló nem kell már, mert öreg, mi a büdös francot akar ő országot építeni, az meg hogy egzisztenciálisan leépül, nem érdekel senkit. Különben meg, ki a rosseb dolgozik itt: a fiatal szüjjön mán! Vagy elmegy külföldre, mert esélye sincs európai színvonalú életre. A családbarátság már régen kificamodott ebben az országban. Csak hangzatos reklám és öndicsérő duma van. Arról nem is beszélve, hogy az egészségesebbek elmennek a családjuk után külföldre és dolgozni: kettőt ütnek egy csapásra.

Az átképzésről pedig annyit: ötvenen túl azért mégis csak van nagyjából mindenkinek szakmája, hivatása. Pontosan ezek az aljasok cserélték ki a jó szakembereket a saját pártkatonáikra. Most meg pofáznak, hogy átképzés: egy lótúrót, képezzék a fiatalokat! Már csak azért is, mert nincs biztonságban senki sem: huss, bármikor röpülhet a munkahelyéről. Átképezve.

Aki harminc évig pedagógusként, újságíróként, kultúrmelósként, könyvelőként, óvónőként végezte a munkáját ezután elmehet valamelyik összeszerelő üzembe: három műszakba szarért meg a hazáért. Vagy lehet még valamelyik karitatív vállalkozónál minimálbérért dolgozni. Gratulálok, az éppen jól jön a nyugdíjhoz. Aztán majd mi lesz akkor, ha az Orbán-kormány felemeli a nyugdíjkorhatárt? Fáradtan, betegen lehet majd robotolni – halálig. Ha megérik.

Jogosan érezheti ez a korosztály is – hát még az idősebbek -, hogy nagyon átverték őket. Orbániádában nem a szakértelem, hanem a narancsos ölelkezés számít. Ez az a vesztes korosztály, amelyikkel lehetett gürcöltetni, várat építtetni. (Van is Orbánnak) Arra senki nem számított, hogy mára nincs joga méltón, tisztességben megöregedni. Éhen halás és állandó megalázás, bizonytalanság nélkül. És ennek az elátkozott korosztálynak annyi jutott, hogy a Mindenható talpa alatt fütyülhet. Jókedvében. Tarthatja a nemzeti színű lobogót a magyar emberek elárulójának, Orbán Viktornak. Ottan benne életük zsákutcájában.

Elmegy Csath Magda is a hülye ötleteivel. Az idősebb magyar emberekkel sem kellene már hebehurgyán szórakozni, nem kellene azon a mocskos út szélén hagyni vergődni őket. Belekergetni öregségükre életük zsákutcájába. Csak azért, mert egy őrült harcos lövést kapott a hatalmától. Betegen is miniszterelnök, míg mások semmiképpen nem bírnak életesélyhez jutni. Elloptak már előlük demokráciát, jogállamot, tiszteletet. …és a munkát is.

Ezek után mivel biztassák az unokákat?

Az önök véleménye

Jobban is teszi Soros, ha nem jön ide. Biztos meg lenne rá a kilövési engedély. A sok kigyúrt kopasz, nacionalista, IQ nukus embertől jobb félni, mint megijedni. Soros miatt biztos nem zárnának le utakat, nem védené a TEK meg a rendőrség sem. Sőt még a csatornákat sem hegesztenék le. Kösz a gyönyörű zenét, ez az egyik kedvencem. (Transzporter)

Fénylő Csillagunk leáldozóban van, de hogy ne legyen bántóan nagy íve a zuhanásnak , mindent megpróbál .. ki kell ábránditanom : ő lesz az első akivel a padlót felmossak mihelyt nem lesz szükség a “szolgálataira “ .. (Krisztina)

Nem bizom abban, hogy az EPP kizárja a fideszt, mivel ha jól gondolom, megszünne a többségük a parlamentben. Nekünk kell bizonyítani, hogy a fidesz nem egyenlő Magyarországgal. Az Erdogán elleni tűntetés erre is választ fog adni. Meglátjuk! (N. Csabáné)

Így írtunk mi

Lehet, hogy mostantól nem a saját tulajdonaként rendelkezik a kocafocista az egész Várral és környékével

Mutassuk meg, hogy Magyarország kormánya nem egyenlő a magyar emberekkel

Vége a Dalnak

Nem is tudtam, hogy mostanában Gyurcsány Ferenc lett Orbán Viktor példaképe

Jól teljesítünk. Vagy mégsem?

Emberarcú gazemberség

Szavak, csak…

Rázd meg szívedet

Kérdés. Meddig lophatják át a pénzünket a túlsó partra?

Milyen nemzeti ellenállás?

A nap kommentje:

Azért jön erdogan,vagy kardigán, hogy bejelentse,Isztambulban,Dobó István szobrot avatnak,és jelentős összeggel támogatják,az egri vár, további rekonstrukcióját.Ez a reakció,gül baba türbéjére.Aztán koszorút helyez el,a mohácsi síkságon.Nem kell mindig rosszra gondolni. (janos)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.