Október 26,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jól teljesítünk. Vagy mégsem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,763,271 forint, még hiányzik 1,236,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A változatosság kedvéért az M1 stúdiójába ma is besétált egy fideszes szakértő, ezúttal egy egyetemi tanár, hogy elmondja, a magyar gazdaság teljesítménye a közelmúltban kiváló volt. Ha csak a GDP emelkedését nézzük, valóban így gondolhatjuk ezt, azonban ez ennyire nem egyszerű, mégis ezzel reklámozza a kormány a saját teljesítményét. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy ezen emelkedés nagy részéért az Európai Uniótól érkező pénzek felelősek, valamint azok a német autógyárak, amelyek egy esetleges gazdasági válság esetén az elsők között lesznek, ha létszámot kell csökkenteni. Elég csak megnézni az Audi nemrégiben belengetett leépítését, amely azért elég szépen előrevetíti a jövőt. De nézzük, mit is mondott pontosan Halmai Péter:

A magyar gazdaság teljesítménye a közelmúltban kiváló volt – emelte ki Halmai Péter egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Elmondta, hogy a magyar gazdaság korábban évekig szenvedett a 2008-as világgazdasági válság hatásai miatt. Először 2015-ben haladta meg a magyar gazdasági teljesítmény a 2008-as szintet. Akkortól dinamikus növekedés bontakozott ki, most viszont bizonyos lassulás tapasztalható. A világgazdasági lassulás ugyanis Európára is hat – tette hozzá.

Halmai Péter szerint fontos, hogy a magyar gazdaság exportképessége tovább nőjön, ez viszont nagyban függ a világpiaci helyzet alakulásától. Azt mondta: nincsenek biztos információk, de előbb vagy utóbb bekövetkezhet egy világgazdasági recesszió. (MTI)

Ehhez pedig csak egy pár sort tennék ide a G7 nemrégiben közreadott gazdasági elemzéséből. Ki-ki döntse el, hogy kinek hisz inkább:

Az elmúlt 16 évben, különösen annak az első felében azonban elég sokat gazdagodott a régió, méghozzá – az adatok alapján – országonként és társadalmi rétegenként is eléggé eltérő mértékben. A bolgárok és a románok átlagos vagyona több, mint négyszeresére nőtt, de közel ezt hozták a csehek is, Lengyelországban és Szlovákiában pedig háromszoros volt a gyarapodás. A leggyengébben Magyarország teljesített, nálunk épphogy a kétszeresére emelkedett a felnőttek átlagos vagyona a másfél évtizeddel ezelőttihez képest. (G7)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!