December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet, hogy mostantól nem a saját tulajdonaként rendelkezik a kocafocista az egész Várral és környékével

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Remélhetőleg ma nem csak én kelek fel, hanem a Nap is, mert tegnap valahogy nem sikerült neki. Bezzeg az emberi ostobaság nem szunnyadt el egy pillantra sem. Sőt, mintha tegnap valami titokzatos erő még felis kavarta volna a hülyeséget, holott már eddig is bőven az egészségre káros küszöbérték felett volt jelen Mária rántott csirkefarhát-szagú tündérországában.

Ha libsi vagy, jobb, ha most elfordulsz: soha nem látott béremelés jön a szakképzésben

Ez itt fentebb a nyolcaskáról egy cím. Ha hirtelen össze kellene számolnom, hány hasonló kettő az egyben – uszító gyűlöletkeltés az egyik irányba, csontig benyalás a másikba –  címet láttam már ott, nincs annyi ujjam, hogy sikerülne. A lényege mindenek ugyanaz: a libsik a jómagyaremberek ellen élnek és halnak, de a jó orbánviktor csak emeli a béreket, az életszínvonalat, a foglalkoztatást, a szellemi szintet, mindent és folyamatosan, hogy az valami beszarás. Ha annyiszor valóban emelkedtek volna a különféle szakmában dolgozó közalkalmazottak bérei és annyival, ahányszor és amennyit ezek a szerencsétlen szervilis puhapöcsök ilyen módon beharangoztak, akkor már nemhogy utolértük volna Ausztriát, de háromszor le is köröztük volna. Ehhez képest változatlanul szarul keresnek a pedagógusok, a tűzoltók, a rendőrök, a mentősök, a nővérek, a könyvtárosok és még sorolhatnám. Be kellene már fejezni ezt a hazudozással egybeépített áskálódást, mert baromira nehéz lesz majd letagadni. Az internet nem felejt, de mi sem felejtünk.

Megjelent The Guardian című lapban egy interjú Soros Györggyel. Ez nem kerülte el a magyar fősodratú média figyelmét  sem. Soros György fél Magyarországra jönni/nem jön, ameddig Orbán Viktor a miniszterelnök. Ezt valamennyi portál megírta, de merem állítani, hogy nem vette a faáradságot egyikük sem, hogy végig is olvassa azt a cikket. Valaki kimarta ezt a – a cikk szempontjából teljesen jelentéktelen – részt, és valószínűleg egymástól vették át, mint egy narkósbrigád a spanglit. De még a PestiSrácok is a 444.-re hivatkozott. Holott ez egy iszonyat hosszú interjú, tele nagyon érdekes dolgokkal. Ebből a hazajövetelre vonatkozó rész két mondat. És messze nem két kulcsmondat.

Öröm látni, ahogy a kormány kicsiny szemét húzásai sorra nem sikerülnek. A Matolcsy Rómeó György által közpénzből létrehozott és üzemeltetett valamelyik alapítvány (PADA) doktori iskolát indított az I. kerület egyik műemlék épületében. A környéken lakók szerint biztosan nem része a doktori képzésnek az éjszakába nyúló részegen üvöltözés, ott nem tanulás, hanem vendéglátó tevékenység folyik. Az alapítvány szerint nincs ilyenről szó. A lakók perre mentek a zaj miatt (az épület hangszigetelését sem az előírásoknak megfelelően végezték el), végül a bíróság visszavonta az épület használati engedélyét. Ez a tény különösebben nem hatotta meg Matolcsyt, mert a mai napig nem volt hajlandó kiköltöztetni a bulizós doktoranduszokat az épületből, ahol immáron jogszerűtlenül tartózkodnak. Az új főpolgármester – V. Naszályi Márta – megigérte, hogy megszünteti a törvénytelen állapotot (hiszen jelenleg az alapítvány engedély nélkül használja az épületet), Matolcsyék buliképzője maradni szeretne, Orbán meg már eligérte az épületet a Magyar Nemzeti Bankkal kötött megállapodás keretében magyarországi campust létesítő kínai Fundan Egyetemnek. Azért ez mekkora már, hogy egy neves amerikai egyetemet hosszas szemétkedéssel elüldöznek az országból, majd mindenféle futóbolondok létesíthetnek doktori iskolát az ország legértékesebb műemlékeinek egyikében, amit aztán a miniszterek elnöke, mint a saját kerti budiját adja oda egy kínai egyetemnek, mert éppen erre van a legnagyobb szükség. A kerület vezetését pedig meg sem kell kérdezni, jó udvaroncok, úgy ugrálnak, ahogy a felcsúti füttyművész óhajtani méltóztatik. Na, ez szűnt meg október 13-án. Lehet, hogy mostantól nem a saját tulajdonaként rendelkezik a kocafocista az egész Várral és környékével. Kár, pedig ezért költözött oda, miután iszonyatos milliárdokért felújíttatta és átépíttette az igényeinek megfelelően a környéket. És még azt is mi fizettük. Hát nem cuki? De.

Na, ebbe a gyönyörű fideszes világba szartak bele a hálátlan szavazók, akik sok helyen leváltották a fideszes önkormányzatokat. A közpénzből zabáltatott pártlapok nem győznek visítani és hazudozni. Külön vicces a nyolcaska tegnap megjelent irománya a sajtószabadság védelmében. Azt írja G. Fodor Gábor termelőegységének szalagmunkása, hogy vége is van a sajótszabadságnak, mert a frissen megválasztott ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina cenzúrázni akarja a kerületi lapot. Erre bizonyíték is van – állítja a nyolcaska -, mégpedig egy email, amit a Mandiner szerzett meg és melyben valaki arra utasít valaki mást (nem derülki, hogy kicsoda kicsodát), hogy a nyomdába adás előtt küldje meg az anyagot a polgármesternek. A sajtószabadság élharcosai (a fideszes propagandaportálok) fel is háborodtak kellőképpen, Tényi István pedig feljelentést tett. Pedig lehet, hogy csak rá kellett volna kérdezni Baranyi Krisztinánál, de akár az is elég lett volna, ha rápillantanak a közösségi oldalára. Ők nem tették, mi tegyük meg:

És az új települsévezetők még csak a legelején járnak a rendrakásnak. Mókás időszaknak nézünk elébe, az biztos.

Kellemes ébredezést (ha már a Nap ma sem tervezi, hogy kisüssön), hamarosan jövünk és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!