Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Olcsón lakni. A miniszternek eszébe jutott, hogy többet is fizetne; a színész fél, hogy kirúgják a francba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Jaj, milyen kedves ember Palkovics László. Már-már hajlamos lettem volna elfelejteni, hogy szegény beszélni nem tanult meg, dörmög érthetetlenül, mint a barna medve. Sajnálom a miniszter partnereit, mert állandó rejtvényfejtésben vannak: mit mondott, hogy mondta? Lehet, hogy ezért – teljesen véletlenül, meg nem értés híján – nem is úgy volt a CEU-val meg a Magyar Tudományos Akadémiával. Nem akart ő rosszat, csak félreértették, hogy elűzte az egyetemet, kipasszírozta az Akadémiát. A Fideszben meg nem volt senki, aki figyelmeztesse: bameg, beszélj érthetően, nem erről volt szó! Palkovics motyogása pontosan olyan, mint Orbán buggyos és ráncos gatyája: szégyellni való.

Mindegy, nagyon kedves ember a miniszter úr, most, hogy belelépett a trutymákba a Fidesz, még fizetni is hajlandó. Mondom, fizetni. Eszébe jutott. Azért az önkormányzati lakásért, amiért más, a Fideszhez közeli közéleti emberekhez hasonlóan olcsón jutott. A budai Várban. Simán elfogadta. Élt éldegélt benne, de kukorica jutott a Fidesz-gépezetbe, a választók kipasszolták az I. kerület volt polgármesterét, Nagy Gábor Tamást, helyette V. Naszályi Mártát választották meg. Még nem léphetett hivatalba, mert ez a piti, rágcsáló Nagy ott tesz be neki, ahol csak tud.

Ám Palkovics gyorsan kapcsolt, és boldogan találkozna az új polgármesterrel, nyilvánosságra hozná a budai Várban lévő lakásának bérleti szerződését és

  • kész magasabb bérleti díjat is fizetni érte – nyilatkozta az innovációs miniszter az atv.hu-nak.

Nagyjából erre számíthatunk, az eddigi pofátlanságukra. Fel sem tűnt neki eddig, hogy a 63 négyzetméteres ingatlanért 55 ezer forintot fizet. Észbontó! És ha ilyen volt a Budavári Önkormányzat lakásrendelete, akkor lesz másik, amit már megígért V. Naszályi Márta, mert nem szeretne „egy Bayer, Palkovics, Nagy Gábor Tamás rendeletet”. De a közvélemény számára felháborító lakás-bérleti ügyeket rendezni kell a Várban, az igazságtalanságokat meg kell szüntetni, jóvá kell tenni.

Magyarul, rendet csinál, felülvizsgálják az összes szerződést, ha már elődje úgy hitte, neki osztogatási joga van a haveroknak, a hatalom éhes urainak. Így is kell mindenütt az országban, akkor is, ha a napokban megbolondultak a vesztes Orbán-pribékek, nem győzik eltüntetni a korrupciós nyomokat. Nyugi van, fiúk, megmondta a Főnök is: van az ellenzéknek nyomkeresője – majd az emberek is besegítenek. Hiszen nagyjából mindenkinek van szomszédja, meg egy lakás és ház normális esetben látszik is.

A kiskirályok nagyon el voltak kényeztetve, nyilván Palkovics is egy makogásáért kapott lakást. Micsoda trógerség tőle is, akkor, amikor

  • Miniszteri fizetése 1 millió 980 ezer forint.
  • Havi bruttó 540 ezer forintot kap a Széchenyi István Egyetem kutatóprofesszoraként.
  • Az elmúlt években az Akadémia rendes tagjaként havi 455 ezer forintot kapott, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetétől pedig havonta 800 ezer forintot vett fel úgy, hogy évek óta nem publikált.
  • Kecskeméten van egy 388 négyzetméteres háza is.
  • Bankban 23 millió forintja lapul.

Palkoviccsal sem kellene alkudozni. Van miből lakást vennie – piaci alapon. És még pökhendi is: szóvá tette, hogy a polgármester az ő nevét emlegeti, holott másoknak is hasonló lakásbérleti szerződésük van. Ja, persze, dögöljön meg a szomszéd tehene is. Meg is döglik, nemsokára. Ne tessenek aggódni! Másrészt, 2012-ben, amikor eldőlt, hogy a Várba költöznek, „még a Knorr-Bremse fékeit gyártottam Németországban”, azaz nem volt sem politikus, sem közszereplő – jelentette ki. Ha most még azt mondta volna, hogy ő a Fidesztől és az Orbán-maffiától független, cigánykereket vetek.

Családszerető miniszter. Jól jön egy kedves rokon a várbeli olcsó önkormányzati lakáshoz

Palkovics László közölte, hogy nem azért lakik a Várban, mert kifejezetten ott szeretett volna élni. A Vár azért jó, mert a felesége szülei ott laknak, ezért a nagyszülők tudnak segíteni a családnak, amire szükség is van, mivel a miniszter éjjel-nappal dolgozik. A hős, családszerető Orbán-ember, hogy nem akad meg benne a motyorászás! …és különben is, olyan ócska lakást kapott, hogy 20 millióért kellett felújítania.

Zokogok. Senki ne bántsa a miniszter urat, van neki elég baja, meg nekünk is vele. Igen, a lakásszerződéseket nyilvánosságra kell hozni. No csak, Palkovics elvtárs, mit publikált havi 800 ezer forintért az MTA-nál? Megtudhatnánk azt is? Arra nem vagyok kíváncsi, hogy van-e lelkiismeretfurdalása, mert nincs: a harácsolása, a kivagyisága pedig szépen egyezik a Várban dögledező bajtársaiéval. Ismeri a Bayer Zsoltot; a Rákay Philipet; Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceget, Lázár János vadásztársát? Netán szomszédja? Vagy csak ugyanolyan kivételezett, mint a miniszter úr.

Problémái vannak a Reviczky Gábor művész úrnak is. Az ő hangjával semmi baj nincsen, azzal igen, amit mond, amit tesz – színpadon, filmen kívül. Eladta a lelkét a NER-ördögnek, akkor mostan ne tessék rinyálni.

Most tartok attól, hogy a lakásból kirúgnak a francba. A dolog pedig úgy működik, hogy a kerület önerőből több házat is felújított, hogy az ottani lakásokat piaci alapon bérbe adja. (…) Piaci és nem szociális alapon! Nem ajándékba kapom! Ha úgy tetszik, albérlője vagyok Ferencvárosnak! Egyébként a döntést meghozó bizottsági ülésen egyedül az a Baranyi Krisztina tartózkodott, aki most polgármester lett.

Bizony jobb lett volna a színészetre koncentrálni, mert az úgy van, hogy az emberek nagy többsége nem csípi, hogy lefeküdt a hatalomnak a művész úr. Leesett a balta nyele, Budapest IX. kerületének is új polgármestere van, Baranyi Krisztina. Tessék nyugodtan aggódni a volt fideszes ferencvárosi polgármester, Bácskai Jánossal együtt. Tőle kapta szeptemberben soron kívül a két és fél szobás, 82,27 négyzetméter  alapterületű összkomfortos önkormányzati lakást Ferenc téren.

Ahol az önkormányzathoz 1500-nál is több család adott be lakhatási kérelmet. Közülük többen évek óta várnak, hogy önkormányzati lakáshoz jussanak. Tudja, művész úr, az ön családbarát kormánya tojik a lakásra várókra, első a talpnyalók kiszolgálása. És már megbocsásson a művész úr, közéjük tartozik.

Lakás soron kívül. Bizony, Reviczky művész úr, akinek van félni valója, féljen is

Vagy mégsem? Ma nagysasszonyos-nagysuras orbáni világ van, ezért csak azt bírom javasolni a művész úrnak, hogy kérjen egy kis segélyt a színészek szakszervezetétől. Az országban milliók csinálnak ilyent, és ha lakásra nem is elég az a pár ezer forint, de talán egy gyerekcipőre futja. Ők soron kívül ritkán kapnak bármit is, mert hosszú évek óta a soros senkik, igaz nem állnak a diktátori emelvényen mosolyogva. Extra kegyekért.

Információink szerint a művész úrnak Ráckevén van lakása, mégis negyven kilométerért eladja a becsületét. Bizony szabad félni, akinek van félni valója, de pontosan ezeknek a haszonélvező alakoknak kell végre megálljt parancsolni. Kirúgni őket minden kiváltságból a francba!

Az önök véleménye

„A kutató szerint olyan időszak még nem volt, mint most, hogy a legfelső politikai vezetés és az üzleti világ között ennyire szoros lett volna az összefonódás.” De, volt már. Csak akkor még a legfelső politikai vezetés volt egyben az üzleti világ is. Most épp affelé tendálunk, de már nem is csak összefonódásról van szó, hanem eggyéválásról. És akkor az egyházakról még nem is volt szó. Politikai-üzleti-egyházi összenövés. Laokoón-csoporti idill, ahogy megpróbálnak mindent benyelni. Nem fog menni. A múlt vasárnap bebizonyította, hogy nem. (zsoltix)

Marisunk már megint elcikkentette magát? Ha a jövőt tudná írni, mindenki jobban járna, ha jósnőnek menne. Még a múlt átfestéséhez is béna, nemhogy a kancsalul festett egekhez…Jézusom, hogy ez rá milyen igaz. 😀 (Judit)

Nagyon jó ötlet, egy olyan újság kellene, amit ingyen osztanak, normál napilap, nem kell feltétlenül nagy terjedelműnek lenni, de minden nap kellene szórni. Előbb-utóbb lesznek reklámok is, amiből meg tudnának élni, hisz az ellenzék nyerte városok és lakók ebben hírdethetnének. (Transzporter)

Így írtunk mi

Schmidt Mária egyik kezével a múltat írja, a másikkal a jövőt. A jelen valahogy mindig kimarad neki

Ezúttal mi a terv, Viktor?

Ha eddig gátlástalan volt a maffia, ezután meg is fog vadulni

Nem lehet elítélni ezeket az embereket. Orbánt és a Fideszt lehet elítélni azért, mert két Magyarországot teremtett

A politika és az állatvilágban működő dominancia összefüggései

A Brexit jelenlegi állása

Király, te tetted ezt!

Diktátorok a kredencen

Csak megmaradni

Örökösök

Ez is ráfért az ábrázatára

A nap kommentje:

Borzasztó lehet fideszesnek lenni, erre tényleg csak azok képesek, akik a teljes önfeladást bevállalják, még ha busás fizetséget is kapnak érte. Bár lehet, hogy nem is volt soha egyéniségük. Egy fajta kényelem, hogy készen kap minden szót, minden gondolatot, a saját agya meg szépen elsorvad. (Melinda)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.