Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Játszma. A nagy úr előtt pincsiként állnak a talpnyalói, és várják, hogy kockacukrot vagy rúgást kapnak tőle

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Csak semmi pánik, aludjanak jól.

Nyugi van, csak semmi pánik, mondta a nagy úr, és megtörölte homlokát, majd megigazította buggyos gatyája egyre szaporodó ráncait. Lássa mindenki, hős és bátor ember ő, ott a dupla kordonnal védett balatonalmádi üdülőben, a kihelyezett Fidesz-frakció nagyon bezárt ülésén is! Akkor pedig nincs nyugi, és kisebb pánik van a harcosoknál, csak a nagy úr még nagy úr, és mindenki befogja a pofáját. Inkább.

“Semmi pánik”, nem kell kapkodni, nyugalomra intett mindenkit, és a napokban még nagyon morgolódó harcostársak egy rohadt szóval nem merték kérdezni Borkairól sem. A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Milyen ugyanolyan? Az ember hatalmas nyakonvágás után elveszíti addigi tökösségét meg a pénzét is. Márpedig így jártak azok a polgármesterek, akik úgy számoltak, hogy az első magyar űrhajós fellövéséig ők bizony polgármesterek maradnak. De hess, vagy arra számítanak, hogy a nagy úr majd kárpótolja őket néhány zsák krumplival? Az övék elfogyott, megetették a néppel, néhány jó szóért és egyetlen voksért. De mégsem volt elég a kedvelt magyar kaja, nem jutott mindenkinek, így aztán úgy elúszott a szavazat, mint Hosszú Katinka négyszáz vegyesen.

Suttyomban. Balatonalmádi, Fidesz-frakció ülés

A lehalkult rezes bandában csak a nagyon hülye nem veszi észre, hogy Orbán Viktor mekkora sunyi alak. Már az első Borkai szexkép megjelenésekor raportra kellett volna hívnia Győr álom polgármesterét. Nem tette. Kivárt. Aztán akkor sem szólalt meg, amikorra ígérte, lepasszolta Kövérnek meg Kubatovnak, hogy állapodjanak meg a dugófival: legyen független a Borkai. Amíg ő diktátorokkal dáridózott Ázsiában.

És akkor most a szerencsétlen nagy úr megszólalt. Nagy a nyomása kívül, belül. Azért az emberi agy sem mindenre képes, csak arra, amire az agyas hordózó akarja. Éppen olyan hazug, álságos ez az egész dugesz ügylet, mint amikor világ szégyenére – nem a Fideszére, ugye – a csaló Schmittet altatták, bujtatták, hátha elcsitul a plágium botránya. Védték úton-útfélen a magyar, örök életében színjátékos, ide dörgölőzök, oda dörgölőzök életművészt – ahonnan csörrent-csuppant valami kis készpénz meg rang, ott volt. Sorban állt érte. Nem jött be, de azóta sem engedték el a kezét a bukott köztársasági elnöknek.

  • Jut eszembe, milyen hasonlóság van Borkai és Schmitt között. Mind a ketten állhattak olimpián a dobogó legfelső fokán. Az igazi, fegyelemhez, szorgalomhoz szokott sportolók – minden szinten – olyan emberi tartást, sportszerűséget és erkölcsöt szívnak magukba évek során, ami egy életen kitart. Így gondolom, gondoltam. Vagy legalább, nem süllyednek bele olyan mocsárba, mint ezek a díszpintyek. Mind a kettő Orbán kegyeltként, Fidesz kitartottként. Bármit csináltak is, mindig Orbán madarai maradnak. És a sarat egyikőjükről sem lehet levakarni.

Orbán annyira szánalmas. Kedvenc Hír televíziójában azt mondta:

  • „Mindenkit megérint az ilyesmi, hiszen mindenkit megdöbbent és megráz, ezért valamilyen hatást biztosan kiváltott”. Neki „nem dolga pálcát törni egyetlen magyar állampolgár vagy bármely politikus magánélete felett”. Egy kötelessége azonban – szavai szerint – van, hiszen ő a Fidesz elnöke és így világossá kell tenni, hogy náluk „bizonyos dolgok nem férnek bele”. Le kell vonni a konzekvenciákat, ezért Borkai Zsolt el is hagyta a közösségüket.

Nem is tudom, sírjon vagy nevessen az ember, de inkább maradjon a megvetés egy olyan kormányfő iránt, aki a bizonyos dolgokat elsumákolja, és azt hiszi, hogy ezzel a kirakat függetlenségi megoldással minden rendben is van. A Népszava információja szerint Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke volt az, aki múlt pénteken arra utasította Borkai Zsolt győri polgármestert, hogy még aznap mondjon le. Ezért hívott össze sajtótájékoztatót Borkai, amit aztán töröltek. Azért, mert Orbán Viktor befejezte a tárgyalását Emmanuel Macronnal, így jelezni tudtak Budapestről a kormányfőnek, hogy mire készül a győri kúrta polgármester. A miniszterelnök azonnal közölte, hogy szó sem lehet lemondásról, Győrt meg kell tartani. Ha Borkai lemond, az ellenzéki Glázer Tímea egyedüli jelöltként biztosan polgármester lett volna. A frakció ülésén Kövér is hallgatott. Nem kellene, házmester úr, kard ki kard!

Tessék, ilyen birodalmi játszma ez. A nagy úr nélkül nem mernek csinálni semmit. A nagy úr jóváhagyása nélkül nem lehet csinálni semmit. A nagy úr parancsol, a nagy úr sajátjait is a senki vagy kategóriába sorolja. Pincsiként állnak előtte a seggnyalói, és várják, hogy kockacukrot vagy rúgást kapnak. Még mindig. Ha valaki azt merészelte hinni, hogy a nagy úr feladja, az nagyot tévedett. Tudják, ha egy diktátornak megpróbálnak belemászni az egójába, a hiúságába, a hatalmi vágyaiba, akkor megborosodik, mint egy ló: és jön a csak azért is bosszú mindenhova, mindenkire érvényesen. És most a választásokon potyogni kezdtek a koronájából is a drágakövek. Igazgyöngye sosem volt ennek a nagy úrnak, hamis gyöngyökből pedig nem szoktak koronát fabrikálni.

Bevadulhat ez az ember, nem bírja elviselni, hogy az ő keresztény, illiberális hazugsága darabokra hulljon azokon a településeken, ahol a kommunisták, liberálisok meg ilyen állatfajták győztek. Százszor, ezerszer inkább hisz a szélsőjobbos, gyűlölet politikájában, és ehhez zabolátlanul ragaszkodik. Addig bírhatja mindezt a csillagokban, ameddig a Fidesz-közeli vállalkozások, üzletemberek el nem fordulnak tőle. Laki Mihály, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója mondta a HVG-nek:

  • Van egy vállalkozói réteg, ami kifejezetten Fidesz-közeli, és létezik egy szürkezóna, ami az együttműködőké, fehér pedig szinte már nincs is. Azt, hogy a gazdaság pontosan mekkora hányada Fidesz-közeli, csak becsülni lehet, de pártérdekekkel együttműködő szürkezóna kiterjedtsége biztosan hatalmas. Laki négy feltétel alapján döntötte el, ki tekinthető Fidesz-közeli vállalkozónak. Azok, akik jelen voltak vagy jelen vannak a Fidesz szellemi műhelyeiben; akik személyes kapcsolatban állnak a fő döntéshozókkal vagy olyan személyekkel, akiknek vannak ilyen kapcsolataik; akiknek a kérésére üzleti-politikai ügyleteket hajtanak végre; akiknek a gyors felemelkedése 2010 után a számukra kedvező szabályozómódosításoknak, állami beszerzéseknek is tulajdonítható. Amelyik vállalkozó legalább három szempontnak megfelel, az Fidesz-közeli, olyat viszont nem talált, akire a négyből egy sem igaz. Ha valamelyik vállalkozásra egy sem igaz, az előbb-utóbb konfliktusba kerül a hatalommal. A kutató szerint olyan időszak még nem volt, mint most, hogy a legfelső politikai vezetés és az üzleti világ között ennyire szoros lett volna az összefonódás. Azt viszont nem tudja megtippelni, hogy mikor lehet visszatérni a valódi piacgazdasághoz.

Ezért kellett megtartani Borkait is polgármesternek. Győr nem eshet el. Túl sok lenne a számon kérni való ott is. Hajrá, győriek, tegyétek meg, állítsátok bíróság elé a kefélő gépet! Az Európai Unió is belekeverhet a luxus atyák, anyák serpenyőjébe, és akkor minden bizonnyal, nem lazac lesz a palacsintában. A Fidesz-propaganda, ha még lehet fokozni, úgy burjánzik majd az országban, mint eddig, vagy még jobban. Figyeljék meg, feltámad ötszörös erővel újra a migránsozás, a hazaárulózás, kis településeken a krumpliosztás, a dokumentumok eltüntetése, és minden olyan mocsok, ami belefér a NER koreográfiájába.

Orbán totál megbokrosodott, de nem ugrik félre, mert magyar haza csak vele lehet. Édes hazám, tiéd vagyok, te az enyém, amíg ki nem fosztalak. Csakhogy közben idő lett, nagy úr! Kevesebben törődnek bele abba, hogy mit művelnek Fideszék a maffia alvilágban. Az ellenzéknek, a józanul gondolkodó és demokráciában élni akaróknak ezt a félelemből adódó orbáni megvadulást kell kihasználnia. Rohadt nehéz lesz, de el kell kezdeni – Győrtől Kaposvárig. Meglátják, az átvert, rothadó, vesztes, narancssárga ludak is a disznókat akarják legyőzni.

Van egy – Orbánra pontosan ráhúzható – mondás: a bosszú mindig a kis és keskeny elme gyenge öröme. A magyar nagy úrtól ezt az örömöt vegyük el, számolgathassa buggyos gatyája ráncait. Ahol én gondolom.

Az önök véleménye

Erdogan már régóta tervezi az offenzívát a Kurdok ellen, és mivel csak a drága vezetőnk aki megvétózta ennek elítélést, így adja magát a kérdés: talán csak nem hazánkon keresztül támogatjuk a másik diktátort fegyverkezés terén? Valahogyan az utóbbi hetek eseményei nagyon sok esetben mutatnak erre következtethető dolgokat. (Transzporter)

Van még egy harmadik lehetőség is: illegális fegyverkereskedés. Továbbadni olyan országoknak, akik Németországtól direkt nem vásárolhatnak. (Gyöngyvér)

orbán csutiországfőkapitánynak MINDEN összeköttetése megszakadt a valósággal. Ez a féreg egy pszihopata bűnöző! GRAZ! ÉLETFOGYTIGLAN! „Mondják, nem undorítóan gáz?” Nem. Ez már ultra-ultra gáz. Vetekszik a Ciklon-B-vel, ha nem pusztítóbb még annál is. Erkölcs és morál gyilkos. Százszorosan. (b33r)

Kurva egyszerű a válasz. Erdogánnak vették a csúzlikat, az időközben már el is kezdődött szíriai hadjárathoz. Nyilván azért is nem találod meg a honvédelmi költségvetésben, mert a szükséges összegeket a szultán elvtárs bocsátotta a viktátorunk rendelkezésére. Gondolom, azért kellett a csúti csüngőhasú közvetítése, hogy nyugaton ne kapjanak szimatot, mire készül Törökország. (Hajszás)

Így írtunk mi

Minden fideszes szavazó kap ajándékba egy helikoptert?

A krumpli országa

Ismét lepaktálunk az ördöggel

Zsebrekéz

Az európaiságról

Karácsony tervei a fővárossal

Gulyás Márton dicsérete

A Fidesz rejtett veresége

Olyan csöndet szeretnék

Elkezdődött a majré

Se veszíteni

A nap kommentje:

Véleményem szerint, ha a győztes ellenzékiek hozzáértéssel, politikai vitáikat félretéve (mert mi értelme politikai vitának egy város vezetésében?), tisztességesen és átláthatóan irányítják városaikat és felkészülnek 2022-re ugyanígy, akkor 2022 őszén Orbánt és Poltot bilincsben látjuk. (kolozsi)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.