Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jövőd. Akkor tanulhatsz, ha az utca jobb oldalára születtél, és ott van a házad, autód meg a tömött bankszámlád

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A családon kívüli szexben és korrupcióban jó Borkai Zsolt ügyét már a horvát rendőrség is nyomozza: hogyan is volt az a 2018. májusi jachtkirándulás. Sebaj, Borkainak fontosabb dolga akadt, bejelentette, hogy független polgármester kíván lenni a jövőben. Ritka pofátlan alak! Ugyan, független, mert ezt mondta neki a Fidesz. Egy és ugyanazok maradnak. Megírtam a véleményemet – Aljasságok sora. Az úgy van, hogy Borkai Zsolt 10.59 órakor még fideszes, 11 órakor már független polgármester -, most nem akarom tovább ragozni.

Hanem. Az urak! Amíg Orbán Azerbajdzsánban nyaldosta a diktátor szebbik orcáját, addig a csicskásai, Kövér László és Kubatov Gábor Budapestre rendelte Borkait. A 444 egyik olvasója vette észre a FlightRadar repülőgép-követő portálon, hogy hétfőn Győrből a magyar fővárosba repült egy  HA-CIZ lajstromú Cessna 182T Skylane TC típusú kisrepülőgép.

Repülni fogtok, mert már agyatokra ment a magyar jólét (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

  • Ez a négyüléses, 2008-as kisrepülőgép arról ismert, hogy a közvetlen tulajdonosa egy Immobilien Trade Center Kft. nevű cég, amely Rákosfalvy Zoltán ügyvéd lakcímére van bejegyezve. Rákosfalvy Zoltán Borkai Zsolt barátja, együtt lehet látni őket azokon a videókon, amelyeket az Ez az ördög ügyvédje leleplező blog tett közzé az elmúlt másfél hét alatt. A kisrepülőgépet egyébként maga Borkai Zsolt is vezette egyszer, amikor személyesen mutatta be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, illetve Thomas Faustmann-nak, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatójának a kétmilliárd forintból felújított péri repülőteret.

A seggük alatt jobbnál jobb autók, amit mi fizetünk nekik, de ezeknek a hatalmi görcsben szenvedő alakoknak röpcsi jár, némi ellenszolgáltatás fejében a havernak. Ugye, egyetlen percig sem gondolják, hogy hirtelenjében a független polgármester most majd elszegényedik, és sorba áll majd valamelyik ételosztáson a városában. Legyen már esze a győrieknek, ne hagyják magukat megalázni, rúgják ki a székéből ezt a galád örömlányos polgit! Új választás kell, mert nem függetlenként lett polgármester! Becsapott egy egész várost.

Nagyon elkeserítő, hogy ilyen tróger alakokkal kell beérnünk, közben pedig a kampány úgy elvette az eszét drága kormányunknak is, mintha ebben az országban minden rendben lenne. Aggódjon, aki akar. Aggódik is sok ezer fiatal, mert róluk nemigen esik szó, nemigen érdekli a NER-t, mi lesz velük. Csak úgy mellékesen, két budi avatása közben, előtt és után tovább folyik a magyar fiatalok butítása. Ebben az országban egyáltalán nem fontos, hogy művelt, okos emberek építsék saját jövőjüket. Ebben az országban, tessék tudomásul venni, hogy az Orbán, a Novák, a Kásler, a Kósa és a Németh Szilárd bír olyan ésszel, ami példamutató lehet. Ehhez pedig nem kell tanulni, jön az magától, hogy az Orbán-klán közeli seggnyalóra rámondják, hogy alkalmas szakember. Bárhol, bármire bevethető.

Még mindig ott tartanak, hogy csak komplex középfokú nyelvvizsgával lehet a felsőoktatási intézményekbe jelentkezni. Úgy, hogy a nyelvtanulásnak nincsenek meg a feltételei. Az csak parasztvakítás, hogy középiskolában a kétszer kéthetes külföldi, államilag finanszírozott kirándulás segít a problémán. Ezért aztán akár 30-40 százalékkal is visszaeshet a felvett hallgatók aránya. Ez rettenetesen sok. Tudják, azért is alattomos a kormány, mert nem bízik azokban a fiatalokban, akik ráérnének egyetemen, főiskolán idegen nyelvet tanulni. Idejük, akaratuk lenne, de a korszerű feltételeket a Kásler-féle humbug minisztériumnak lenne kötelessége biztosítani.

A nyelviskolákban nincs roham, pedig az idén a jelentkezők 45 százalékának és a felvett hallgatók csaknem 40 százalékának nem volt középfokú nyelvvizsgája. Az év első nyolc hónapjában csaknem 88 ezren kíséreltek meg nyelvvizsgát szerezni, míg tavaly egész évben 120 500-an – derül ki az Oktatási Hivatal adataiból.

Már bocsánatot kérek! A nyelviskola rohadt drága, és azt nem mindenki tudja megfizetni. A középiskola pedig alkalmatlan megfelelni. Már csak azért sem, mert éppen a nyelvtanárok iszkoltak el a katedráról: több pénzért, nagyobb megbecsülésért. Ezzel nem szoktak dicsekedni Rétváriék, mert szerintük minden rendben. Rendben is, azoknál, akiknél garmadával áll a húszezres a sublótban. Körülbelül ott tart ma Magyarország, így a 21. században: akkor tanulhatsz, ha az utca jobb oldalára születtél, és ott van a házad, autód meg a tömött bankszámlád. Csesszék meg, a tanulás nem szociális kérdés. Jog.

Könnyebb bejutni külföldön egyetemre, mint itthon, és akkor nem kell csodálkozni, hogy a fiatalok az idegen nyelvvel együtt szippantanak be demokratikus értékeket, és annyira természetes lesz az életükben, hogy nem akarnak itthon élni, ebben a frászos Orbánisztánban. Háromból egy diák külföldön marad. Pontosan a buta békák üldözik el a fiatalokat, aztán Novák úrnő nem győz könyörögni: szüjjetek má’, mert kiürül a magyar világ. Kiürült már. A fejük.

Miközben a külföldi állampolgárságú hallgatók száma és aránya folyamatosan nő a magyarországi felsőoktatásban – írja a Világgazdaság. Én is hallottam nemrégiben a kakukk közpénzlopó rádióban, hogy például kínaiak úgy és annyian lepték el az orvosi egyetemeket, mint a kínaiak. Több ezret nyel el a négy orvosi egyetem.

Több mint 33 ezer külföldi tanul magyarországi felsőoktatási intézményben, ők teszik ki az összes nappali tagozatos hallgatók 16,5 százalékát. 2015-ben még 23 ezren voltak, akkori arányuk 12 százalék volt. A legtöbben Kínából, az Egyesült Államokból és Németországból érkeztek Magyarországra tanulni. Sokan jönnek Franciaországból, Romániából, Szlovákiából Norvégiából, Törökországból, Vietnamból, Azerbajdzsánból és Oroszországból is. (az Oktatási Hivatal adata)

Nem az a baj, hogy külföldiek nálunk tanulnak, jól van ez így, mert a tudni vágyást senkitől sem szabad elzárni. Sőt, azt gondolom, hogy így mehet a világ elébb. Csak nagyon faramuci helyzet, hogy éppen a hazai fiatalokat szortírozza ki a felsőoktatási intézményekből az Orbán-kormány és csatlósai.

Az agykereskedelem jó üzlet, a külföldi hallgatók nagy többsége nem a nyomorból jön hozzánk tanulni, mert borsos árat kell fizetniük nálunk is: egy félévért a Corvinuson hozzávetőleg 700 ezer forintot fizetnek, a Budapesti Gazdasági Egyetemen az alapképzés ára 760 ezer forint, a mesterszaké 940 ezer  forint.

Nem tudom, mi lesz. Elveszítünk külföldön tanuló, friss diplomás, szakképzett fiatalokat, mert nem akarnak hazajönni. Elveszítünk az itthoni képzésben magyar fiatalokat, mert a lebutításra berendezkedett oktatásügyben nem kapnak esélyt tanulni. Orbániádában a tanult ember nehezebben idomítható a piszkos képükre. Agyamenten áldoznák fel a jövőnket. Ezek állandóan fordítva ülnek a paripájukon, észre sem veszik, hogy a kilátást eltakarja előlük egy nagy segg.

Az önök véleménye

Jó lenne mindent rögzíteni amit átvesznek a régi polgármesterektől, mert, ha végre nem a polték uralkodnak, el kell számoltatni őket! Nem szabad hagyni az elévülést, ezek a bűnök nem évülhetnek el! (Piroska)

Szereztünk pàr kocka csokit……előbb-utòbb mienk lesz az egèsz tàbla ! :-))))))) (Emma)

Remélem eljön az az idő is, amikor nem a templomok épitésére és az egyházra fogjuk a legtöbb pénzt költeni az Unióban, hanem az egészségügyre és az oktatásra. Akkor leszünk igazán európaiak. (Transzporter)

Szerintem nem mernek a pillanatnyi helyzetben túl drasztikus lépéseket tenni, mint például a médiákat piszkálgatni… Azért nem, mert szembesültek vele, hogy mérhető tömeg van a másik oldalon. Ott is, ahol nem gondolták volna. Sőt ott is, ahol biztosak voltak benne, hogy nem is léteznek eltérően gondolkodó emberek. Ennyi embert nem mernek semmibe venni, mert félő, hogy rájuk rúgják a házat, ha úgy van…. (Rita)

Az unió orbánc legnagyobb ellensége, mert a legértékesebb rabszolgáit szökteti meg. Orbánc vasfüggönyt szeretne, hogy mindenki, aki pechhére ide született, az ő szekerét kelljen hogy tolja halála napjáig éhbérért. Az tetszenék neki! (Hajszás)

Így írtunk mi

Morális integritás

Orbán Viktor, a diktátorok legjobb barátja

Elég volt a langyos lábvízből

Fülkereveláció

Eljött a felelősségre vonás időszaka

Orbán a még meg sem szerzett bizottsági portfólióval házal

Ez padló

A gondolkodás szintjei 1.

A választás s a pótadó

Aljasságok sora. Az úgy van, hogy Borkai Zsolt 10.59 órakor még fideszes, 11 órakor már független polgármester

Ha lenne becsülete, erkölcsi tartása, bátorsága, gerince

A nap kommentje:

Én mint magyar állampolgár ( s gondolom a magyarok többsége ) mélységesen elítélem a török elnök legutóbbi hadműveletét. A magyarok többsége nem támogatja a török diktátor háborús törekvéseit. Orbán vétójával Magyarország nem ért egyet. Magyarország nem állt ki Törökország mellett. Kikérjük magunknak, hogy Orbánék Masgyarország nevében vétózzanak. Orbán szégyene, hogy ártatlanok százait ölik meg. Magyarország tiltakozik!!! (Júlia)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.